Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Götze til Bayern = Mange temaer

Lørdagens Champions League-finale er mellem Bayern München og Dortmund. De to står også overfor i et kontroversielt klubskifte.
Som Indkast.dk var inde på i går, har det forestående klubskifte for Dortmunds Mario Götze til lørdagens Champions League-finalemodstander fra Bayern München frembragt store følelser i tysk fodbold.

Hårdt sagt er holdningen i Tyskland, at enten holder man med Bayern München, eller også hader man dem… Holdningen er blevet opbygget over de sidste ti år, hvor de andre Bundesliga-hold har følt sig frarøvet deres bedste spillere til det sydtyske storhold.

I går bragte Indkast.dk en liste over de ti største indkøb mellem de to Bundesliga-klubber, og i ni af disse var Bayern München køberen. På toppen af listen står Mario Götze, der kommer til at koste Bayern München hele 320 millioner kroner.

Men ikke nok med at Dortmund må afgive deres helt store talent, det skete også på det værst tænkelige tidspunkt. Det skete nemlig kort tid inden, at Dortmund skulle spille Champions League-semifinale imod Real Madrid, og Dortmund-træneren Jürgen Klopp havde også meget svært ved at finde en passende grimasse til pressemødet inden kampen, da nyheden om Götzes kontroversille klubskifte kom frem.

Götze har nemlig en speciel plads i hjertet for den talentudviklende Kloop, da den 20-årige offensive midtbanespiller er et unikt produkt af Dortmunds ungdomsakademi, og mange har rost Dortmunds arbejde. Den tidligere Dortmund-stjerne Matthias Sammer har kaldt Götze for ”Generationens bedste spiller”, men husk på at Sammer nu er sportschef i Bayern München.

Udover Sammers postion, rekordprisen og hele Bayerns ”magtdemonstration” i dette klubskifte er der flere andre problematikker i Götzes klubskifte. Andre temaer er, at Götze sidste år underskrev en kontraktforlængelse på Westfalenstadion indtil 2016, og ved den lejlighed kunne man ikke forestille sig, at han skulle forlade Dortmund for at skifte til deres rivaler. Et andet tema – som flere fodboldkyndige medier har antydet – er, at rekordindkøbet er blevet lavet for at dække over Bayern Münchens store problemer i forbindelse med klubpræsidenten Uli Hoeness' skattesag, hvor hovedpersonen allerede har indrømmet, at han har brugt en schweizisk bank som skatteskjul.

Derudover er klubskiftet blevet kaldet for Pep Guardiolas store værk… jah… han er sågar blevet kaldet for ”Guardiolas næste Messi”, og da den spanske træner var i Barcelona, forsøgte han også at få Götze til Catalonien, men det lykkedes ikke – hvilket er blevet forklaret med, at på daværende tidspunkt havde Götze ikke den frikøbsklausul, som Bayern München har benyttet sig af i forbindelse med købet.

Inden Götzes klubskifte til Bayern München var Mario Gomez' ankomst til Bayern fra Stuttgart den dyreste spiller imellem to Bundesliga-klubber, men det slår Götze nu… derudover kunne han have blevet en vigtig part i lørdagens Champions League-finale, så nok et tema til et problematisk klubskifte… Derudover har han spillet stærkt imod Bayern – scoret i to af de sidste tre kampe – og de Bundeliga-spillere, der spiller stærkt imod Bayern er potentielle Bayern-spillere. Når man dertil lægger rekordprisen, historien om Hoeness skattesag, Guardiola og Sammers rolle – samt det faktum at parterne i dette skifte er de sidste to tyske mestre.... - så har man et klubskifte med mange temaer.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER