Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Det kan blive en meget “sort” tirsdag

Store hold som Spanien, Portugal og England er i problemer inden tirsdagens VM-kvalifikationskampe, men – udover – Danmark ”hænger” mindre hold som Tyrkiet, Serbien og Norge også med en vis legemsdel i vandskorpen.
Inden tirsdagens VM-kvalifikationskamp imod Bulgarien blomstrer Danmark for en sjælden gang skyld af landsholdsoptimisme, men pas nu på… for et nederlag til Bulgarien vil – med stor sandsynlighed – aflyse den danske VM-fodboldfest til næste sommer. Skulle det ske, kan vi jo – i jantelovens hjemland – glæde os over, at det går langt værre i nogle af de allerstørste europæiske fodboldnationer.

Efter fredagens 1-1 blamage imod de kompakte finner er kravet en sejr til Spanien, som skal spille i Frankrig. Det er altså en opgave, der lyder sværere, end den længe har været… jah… vel indenfor de sidste ti år. For i tiden efter EM og VM-titlerne i 1998 og 2000 har der været flere rystende historier fra den franske landsholdslejr – især da ledelsen betod af Raymond Domenech, der blandt andet sammensatte startopstillingen efter stjernernes placering på himlen. Siden dengang har Frankrig løftet sig under ledelse af to profiler fra den føromtalte storhedstid. Først Laurent Blanc og nu Didier Deschamps har frembragt et fransk landshold, der er ubesejret i gruppe 9. Så der venter altså en stor opgave for Spanien, som skal vinde i Frankrig, hvis de ikke skal ende på andenpladsen i deres gruppe.

I gruppe seks skal Portugal efterhånden være glade for at få en andenplads, efter deres første fem kampe kun har givet to sejre, og Rusland har vundet deres første fire kampe. I fredagens 3-3 kamp i Israel skulle Portugal være glade for at hente point efter deres sene udligning af Fabio Coentrao. Holdets problem er tydeligvis, at der lægges alt for store vægter på Cristiano Ronaldo, der i stor frustration fik en karantænegivende advarsel for at sparke bolden væk, da holdet var bagud 1-3. Nu skal Portugal vinde tirsdag aften på udebane over Aserbajdsjan – og det er uden holdets styrmand.

Roy Hodgsons engelske spillere har lavet et hav af mål imod mindre hold som Moldova og San Marino, men den stolte fodboldnation er presset inden deres kamp tirsdag på udebane imod Montenegro. En engelsk sejr i Montenegro kan faktisk blive en smule svær, da Hodgson mangler et stabilt midterforsvar, og de skal altså stå overfor den ombejlede Fiorentina-angriber Stevan Jovetic og Juventus-målmaskinen Mirko Vucinic.

Det er dog ikke kun storholdene Spanien, Portugal og England – der er i problemer inden tirsdagens kampe. Helt vanvittigt er det næsten i Norge, som kun har vundet to ud af fem kampe i den ellers lette gruppe fem. Norge har blandt andet tabt til Albanien og Island…

Så Norge er presset – ligesom Tyrkiet og Serbien. Sidstnævnte med spillere som Chelseas Branislav Ivanovic, Dortmunds Neven Subotic og Aleksandar Kolarov fra Manchester City i forsvaret har lukket seks mål ind i fem VM-kvalifikations-kampe, hvilket har afstedkommet én enkelt sejr – over Wales. Deres VM-chancer er udspillet efter blot halvdelen af kvalifkationen.

Det er Tyrkiets næsten også… holdet er – efter fem kampe – ni point efter førerholdet Holland, men også fire point efter både Rumænien og Ungarn. Så tirsdag skal Tyrkiet vinde over Ungarn for fortsat at have en chance. Igen kan man næsten ikke lade være med at kigge på de spillere, der kan gå glip af VM. For Tyrkiet har jo blandt andet Champions League-topscoreren Burak Yilmaz og Dortmund-playmakeren Nuri Sahin.

Så tirsdag aften kan meget blive afgjort i VM-kvalifikationen… ikke kun i forhold til Danmark, men også hos Spanien, Portugal, England og Tyrkiet. De fleste fodboldelskere ønsker, at de bedste spillere skal med til VM – og for dem kan det blive en meget “sort” tirsdag…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER