Torsten Brix

0 dage til TL: Kan Rekdal erstattes?

Klubikonet Kjetil Rekdal har forladt Aalesund – nu skal en svensker løfte den store arv, og dennes fortid er meget blandet. Er det derfor, at det kun er blevet til en etårig kontrakt?
Imod slutningen af sidste sæson blev Aalesund enig med træner Kjetil Rekdal om, at han ikke kunne udvikle klubben yderligere. I stedet skulle Jan Jönsson forsøge den svære opgave at afløse den populære træner.

Jönsson kommer fra et mislykket ophold i den norske storklub – Rosenborg, hvor det kun blev til to bronzemedaljer, men før det havde han succes med at opbygge Stabæk, hvilket faktisk er en opgave, som minder noget om det, der venter i Aalesund.

Aalesund har faktisk én af de bredeste trupper i Tippeligaen med masser af talent, men uden de store profiler. Klubben har f.eks. stor tiltro til den blot 23-årige keeper – Sten Grytebust. Norske medier hævder, at Ålesund aldrig har haft en bedre trup, selvom klubben stadigvæk har en akut mangel på en stabil angriber.

Det er ikke noget nyt problem… og mange mener også, at angriber-manglen er grunden til, at holdet ikke er blevet et stabilt tophold. I denne sæson håber klubben på, at nyindkøbet Abderrazak Hamdallah på 20 år bliver den nye målsluger, men i optakten til sæsonen har den 20-årige Leke James vist sig at være den skarpeste angriber.

I den anden ende af banen findes en af de få profiler, der er i Aalesund-truppen. Den 33-årige svenske anfører og centrale forsvarsspiller – Daniel Arnefjord – er den fødte leder. Han har været den mest stabile midterforsvarer i norsk fodbold i de sidste fire år, men han har været skadet i vinter.

Den kommende sæson vil der være mere fokus på trænerbænken end spillet på banen. For med afskeden af Rekdal sagde man også ”Ha det bra” til den eneste træner, der har haft succes i klubben i nyere tid. Afløseren Jönsson er helt anderledes end den folkekære Rekdal. De er nærmest som dag og nat – f.eks. i kommunikationen med pressen, hvor det hele kom meget let for fodboldikonet Rekdal.

Nu er Jönsson kommet til Aalesund - eller rettere - kommet hjem. Træneren er nemlig flyttet til hjemlandet Sverige og flyttet tilbage til Halmstad, men måske bliver hans pendler-karriere kortvarig. Jönsson har kun fået en etårig kontrakt med Aalesund, og han skal altså løfte holdet fra midten af stillingen, hvor Rekdal efterlod dem.





Om Aalesunds kommende sæson siger David Nielsen, der har spillet i de norske klubber - IK Start, Strømgodset og SK Brann, til Indkast.dk:

- Aalesund valgte at fyre den karismatiske træner Kjetil Rekdal. Det kommer klubben til at betale en stor pris for, jeg er helt sikker på, at denne sæson bliver svær for Aalesund. Jeg vil være lidt hård og sige, at nedrykning kommer til at blive et tema hele sæsonen...

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER