Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

1 dag til TL: Nu starter det for Start

Den forestående norske sæsonstart bliver med en “En ny START” for den dansker-venlige klub IK Start, der også har en forkærlighed for eksotiske spillere.
Kigger man bort fra andenpladsen i 2005, har der været meget langt mellem succesoplevelserne for den norske fodboldklub – IK Start. De sidste par år har et dødsfald også hængt over klubben.

Svein Mathiasen var synonym med den norske klub, som spiller og leder fra starten af 1970 og indtil hans død for et par år siden, men nu skal der nye boller på suppen, og én af dem, der skal føre klubbens traditioner videre, er faktisk Sveins søn – Jesper Mathiasen. Den store midterforsvarer er klar til at gå i faderens fodspor med sin størrelse 48…

Jesper Mathiasen er klar til at blive den nye “Mr. Start” for klubben, der over de sidste 20 år har været et “Elevator-hold” i norsk fodbold, men det kan blive en svær opgave. Økonomien er trængt, hvilket det dyre stadion “Sør Arena” har medvirket til, men det er nu ikke værre, end der er kommet flere nye spillere til - inden sæsonstarten i weekenden.

I SønderjyskE er målmanden Håon Opdal hentet, og den tidligere norske landsholdsmålmand indtræder i startopstillingen sammen med et par nye eksotiske spillere. Den blot 19-årige Alain Dalgado er kommet til, og grundet hans gode sprogkundskaber skal han være tolk for klubbens costaricanere.

Én af disse er Alajandro Castro, der er klubbens nye centerforward, og han lever virkelig op til øgenavnet “El Tangue” fra hjemlandet. I seks træningskampe op til sæsonstart har Castro lavet tre mål. Det må forventes, at Castro bliver angrebsmakker med islandske Matthias Vilhjamsson, der i sidste sæson scorede 18 liga-mål.

De nye spillere til IK Start kommer også på et godt tidspunkt, for i de sidste sæsoner har truppen været lidt tynd, men det har faktisk gjort, at flere spillere nu magter at spille på forskellige positioner. Holdet har endvidere nydt godt af at have en god styrmand i “10'eren” – Solomon Owello.

IK Start har også haft gode relationer til dansk fodbold. Tidligere har danskere som David Nielsen og Brian Priske været i klubben, men de tjente også en god skilling, da den costaricanske glade klub solgte Christian Bolanas til FCK for små 10 millioner kroner.

Nu starter en ny tid for den multietniske klub, der grundet deres store geografiske opland har gode muligheder, og den nye “Start” bliver altså med den nye “Mr. Start” i det centrale forsvar.


Om IK Starts kommende sæson siger David Nielsen, der har spillet i de norske klubber - IK Start, Strømgodset og SK Brann, til Indkast.dk:

- IK Start er en traditionsrig norsk klub. De ansatte den tidligere Brann-træner Mons Ivar Mjelde i 2011 og holdet røg ud af Tippeligaen. Mjelde blev træner i 1. div. og han fik holdet tilbage i det fine selskab i første forsøg. Jeg tror, at Start kan gøre det rigtig godt i år, hvis der er en ting norske hold er dårlig til, så er det at håndtere favorit-værdigheden. Derfor gør hold som kommer op det ofte rigtig godt det første år. Jeg tror, at Start ender midt på tabellen

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER