Fodbold nyheder

- ...De er stadig et meget stærkt hold

Af Stefan Lindahl

I morgen møder AC Milan i Rom AS Roma, der har haft det svært i denne sæson. På dagens pressemøde frem mod kampen fortalte Milan-træner Gennaro Gattuso, at milaneserne ikke undervurderer hjemmeholdet.

På dagens pressemøde frem mod Serie A-opgøret mellem AC Milan og Roma i morgen fortalte Gennaro Gattuso, at milaneserne ikke undervurderer morgendagens modstander. Romerne har været særdeles udfordret den seneste tid, hvor klubben senest tabte 1-7 til Fiorentina i Coppa Italia-kvartfinalen. I seneste liga-kamp smed Roma en 3-0-pauseføring væk mod Atalanta på udebane. Hjemmeholdet endte med at beholde det ene point i Bergamo efter 3-3-kampen.

Gattuso fortalte:

- Roma går måske ikke igennem den bedste form-periode lige nu, men de er stadig et meget stærkt hold. De scorer mange mål fra dødbolde, et af de mest profilerede i Serie A, så vi skal være klar. Det bliver svært. De har talentfulde spillere og en træner, der har arbejdet godt i flere år nu. Vi skal være meget forsigtige.

Milan-træneren blev spurgt ind til, hvad der er sket med holdet den seneste tid, hvor milaneserne blandt andet i to opgør mod Napoli har fået et point i ligaen og spillet dem ud af Coppa Italia:

- Jeg sagde før Frosinone-kampen, at vi stadig skulle være i toppen før foråret, for ser man tilbage på de seneste år, så har Milan ikke været en del af Champions League-kapløbet, når det er blevet forår. Vi skal fortsætte med den her ærgerrighed og tænke som et hold. Hvis en spiller er utilfreds med ikke at spille så meget, så må han tænke på holdet i stedte for.

- Jeg ved alt for godt, at nogle vil kalde mig dårlig og inkompetent igen. De ødelagde også noget for Carlo Ancelotti i sin tid… Jeg behøver ikke folk, der komplimenterer mig, jeg fokuserer blot på mit arbejde, og jeg gør, hvad jeg kan, for at holdet er med mig. I momentet kombinerer vi god fitness med entusiasme, og det skal vi fortsætte med.

- Alle kampe er vigtige fra nu af. Roma har fantastiske spillere på papiret, og det skal vi huske på og være klar, fordi Roma er aldrig nemme at møde, også selvom de kæmper lige nu. Milan har klart forstærket sig i vinduet (januar-transfervinduet, red.), men det skyldes også Lucas Biglia og Mattia Caldara, der begge nærmer sig et stadie, hvor de er spilleklar.

I tabellen er Milan et point foran Roma på den sidste Champions League-givende plads. Første kamp i sæsonen mellem de to gav en Milan-sejr på San Siro på 2-1 efter en overtidsscoring fra Patrick Cutrone i 95. minut.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik