Fodbold nyheder

Rødt kort satte gang i FCK-comeback

Af Daniel Fisker

CSKA Sofia løb FCK over ende og fik en tidlig føring, men et rødt kort og et straffespark var stærkt medvirkende til, at ”Løverne” fik sejren med hjem fra den bulgarske hovedstad.

FC København startede aftenens Europa League-opgør passivt, hvilket værterne fra CSKA Sofia formåede at udnytte flere gange i løbet af kampens første kvarter, hvor især FCK-forsvaret havde det svært og ikke formåede at holde snor i det hurtige CSKA-angreb. Efter et kvarters spil blev FCK-forsvaret endnu en gang løbet over ende, og denne gang resulterede det i kampens første mål.

Københavnerne lignede langt hen ad vejen et mandskab i perioden efter målet, hvor der dog også var plads til lysglimt i form af flere lækre detaljer fra Viktor Fischer og Dame N'Doye, som efter godt 20 minutters spil udnyttede en fejl i CSKA-forsvaret og herefter bankede bolden på overliggeren. Københavnerne kæmpede sig mere og mere ind i kampen i resten af første halvleg, hvor der dog også blev plads til drama.

Efter godt 40 minutters spil fik FCK-mandskabet en hjælpende hånd i jagten på en udligning. En midterforsvarer fra CSKA Sofia, Bozhidar Chorbadzhiyski, så således rødt, da han havde givet Dame N'Doye en albue i hovedet. Lydniveauet på lægterne, som i forvejen havde været højt siden føringsmålet, blev dog kun højere af udvisningen. CSKA Sofia var dog hurtige til at indskifte en midterforsvar til at lukke af for FCK-angrebene, hvorfor resten af halvlegen stod i forsvarets tegn for værterne.

FCK-mandskabet blev mødt af en pibekoncert, da de gik på banen til anden halvleg. Det var dog uden tvivl københavnerne, der startede bedst. Gæsterne blev dog hurtigt mindet om prisen for at satse offensivt. CSKA Sofia skulle således kun bruge tre minutter af anden halvleg, før de iværksatte endnu en farlig og lynhurtig kontra. Denne gang satte Peter Ankersen dog stolen for døren med sit tilbageløb.

Efter en times spil var det stort set lykkedes for københavnerne i overtal at presse værterne helt i bund. Den bulgarske hovedstadsklub havde således overladt det meste af initiativet til gæsterne fra København, hvilket blandt andet resulterede i at to af de mange offensive folk fra FCK løb i vejen for hinanden. Der var dog ingen, der stod i vejen for Denis Vavro, da han efter lidt over en time bankede udligningen i netmaskerne. Den slovakiske midterforsvarer formåede et godt stykke udefra at sende en sand kanonkugle i det korte hjørne.

CSKA Sofia formåede efter FCK-udligningen langsomt at genvinde lidt af initiativet i kampen, men for anden gang i kampen fik FC København en håndsrækning – denne gang i form af et straffespark. Kenan Kodro skulle forsøge at sparke københavnerne i front fra 11-meter-pletten, hvilket lykkedes på trods af en gedigen pibekoncert og et spark, som ikke var overbevisende. Den bosniske angriber formåede ikke desto mindre at finde vej til netmaskerne, hvilket sikrede FCK det andet udebanemål i jagten på avancement i Europa League.

Gassen gik af ballonen efter københavnernes straffesparksscoring – både på banen og på lægterne. I løbet af anden halvleg viste CSKA Sofia gang på gang, at de ikke kunne finde ud af at angribe og true københavnerne med ti mand på banen. Det gav til gengæld FC København, som dog heller ikke var sprudlende i den bulgarske hovedstad, et rigtig solidt udgangspunkt til returkampen den 16. juli.

CSKA Sofia – FC København 1-2 (1-0)
1-0: Maurides (15')
1-1: D. Vavro (64')
1-2: K. Kodro (Straffe) (74')
Rødt kort: B. Chorbadzhiyski (41')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik