Fodbold nyheder

Marseille i EL-finalen efter drama!

Af Simon Henneberg

Der skulle forlænget spilletid og en stor dommerfejl til, før franske Marseille her til aften kunne booke billetten til Europa League-finalen.

Der var drama og spænding for alle pengene, da Marseille her til aften kvalificerede sig til Europa League-finalen. Første halvleg bød ikke på nogen mål, men hjemmeholdet havde lagt noget i kakkelovnen til anden halvleg.

Her skulle der kun gå syv minutter, inden midtbanemanden Amadou Haidara gjorde det til 1-0 for østrigerne, som dermed kun manglede ét mål for at udligne franskmændenes 2-0-føring fra det første opgør. Efter en mindre dribletur befandt Haidara sig i Marseille-feltet, og med en kølig afslutning fik han udplaceret Yohann Pelé.

Og der skulle ikke gå længe, inden den atter var gal i Marseille-forsvaret. Efter 64 minutter blev et skud fra Xavier Schlager på uheldig vis rettet af af Marseille-backen Bouna Sarr, som slukøret måtte se bolden gå i mål. 2-0 til RB Salzburg, og nu var der balance i regnskabet.

Der blev ikke scoret yderligere i den ordinære spilletid, og derfor skulle holdene nu ud i en drabelig omgang forlænget spilletid. Her kom begge hold frem til skud og chancer, men det lignede alligevel længe, at de skulle ud i en omgang straffesparkskonkurrence.

Dét dog kun indtil fem minutter før tid. Her dukkede udeholdets store forsvarsspiller Rolando op i feltet og fik dirigeret bolden ind i kassen til stor jubel for ham selv, holdkammeraterne og de medrejsende fans. En stor bét for østrigerne, som indtil da havde kæmpet forbilledligt. Og hvad værre er, er at målet blev scoret efter et hjørnespark, som helt tydeligt skulle have været et målspark.

Den episode får den russiske dommer Sergei Karasev nok svært ved at gøre andet end ved end at undskylde for.

Finalen spilles onsdag den 16. maj i Lyon på Parc Olympique Lyonnais. Her bliver Marseilles modstander Atlético Madrid, som her til aften ekspederede Arsenal ud med en samlet sejr på 2-1.

RB Salzburg – Olympique Marseille 2-1 (0-0)
(Marseille videre med samlet 3-2 efter forlænget spilletid)
1-0: Amadou Haidara (53')
2-0: Bouna Sarr, selvmål (65')
2-1: Rolando (116')
Rødt kort: Amadou Haidara (119')

Tilskuere: 29.520

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik