Fodbold nyheder

Optakt: Danmark - Rumænien

Af Simon Henneberg

Danmark har denne søndag muligheden for at kvalificere sig direkte til VM, men må i første omgang nok satse på 2.-pladsen og dermed muligheden for playoff.

Kommentar:
Danmark har vundet fire kampe i streg, og sjældent har det været vigtigere at fortsætte den gode stime. Holdet er p.t. på 2.-pladsen i gruppen, men det kan der blive ændret på, hvis det bliver til den femte sejr på rad og række. Der er nemlig kun tre point op til Polen på 1.-pladsen, og vinder Danmark, samtidig med at Polen lider nederlag hjemme mod Montenegro, så er billetten til næste sommers VM i Rusland en realitet.

Hvis Åge Hareides drenge fortsætter de samme takter fra de seneste kampe, så er der da heller ikke meget, der tyder på, at det skulle være umuligt at slå et rumænsk hold, som kun har æren at spille for. Uanset hvordan kampene udfolder sig søndag, ender rumænerne på puljens 4.-plads. Hvad der straks er mere usandsynligt er, at Montenegro tager til Polen og sejrer. Begge hold har noget at spille for, men Polen, anført af Robert Lewandowski, har set utrolig stærke ud i denne kvalifikation – lige bortset fra da de fik en ørefigen på 0-4 i Parken.

Det ligner dermed, at de danske drenge skal sætte næsen op efter 2.-pladsen, hvilket med al sandsynlighed vil give playoff-kampe. Og hvis resultaterne fra de andre puljer virkelig flasker sig, så er der tilmed en chance for, at Danmark kan blive seedede. Det vil betyde, at man med garanti slipper for at møde potentielle toer-hold som Portugal og Italien.

Danmark var, hvis man ser bort fra de sidste fem-ti minutter, hvor holdet naturligt nok kom frem til nogle kontrachancer, noget tamme i offensiven senest mod Montenegro. Det var ikke meget, som særligt Andreas Cornelius og Yussuf Poulsen kom frem til. Det er selvfølgelig noget, som ikke er gået Åge Hareides næse forbi, og han har dermed nogle overvejelser at gøre sig på angrebspladserne frem til denne kamp.

Spørgsmålet er, hvor meget gejst rumænerne kommer med til dette opgør. Bevares, de lagde liv, sjæl og kræfter i det i den seneste kamp, hvor de hjemme besejrede Kasakhstan med 3-1. Det var tilmed Cosmin Contras første kamp på trænerbænken for Rumænien. Og man kan vel ikke fortænke den tidligere rumænske landsholdsspiller i at eksperimentere lidt i denne kamp med henblik på den EM-kvalifikation, som begynder næste år.

Det bliver næppe noget B-mandskab, den nye træner stiller med, men det kan omvendt heller ikke helt udelukkes, at nye ansigter vil få chancen. Sagen er i hvert fald den, at Rumænien ikke kan nå hverken fugl eller fisk. Der er dermed råd til at prøve noget af.

Rumænien har gjort det fint på hjemmebane i denne kvalifikation, hvor man kun har tabt til Polen. Det er primært på udebane, at man har haltet, og holdet har da heller ikke kunnet stå distancen mod hverken Polen eller Montenegro, som man tabte med henholdsvis 1-3 og 0-1 til.

Det bliver med al sandsynlighed svært for Rumænien at pynte på udebanestatistikken, når de gæster Parken. Danmark har vundet tre ud af fire hjemmekampe – der var som bekendt lige en svipser mod Montenegro – og er generelt i rigtig god form.

Karantæner og skader:
Danmark må undvære Jens Stryger Larsen, som måtte lade sig udskifte med Riza Durmisi i torsdags. FC Københavns Peter Ankersen er indkaldt som erstatning. Herudover er Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite fortsat ude grundet deres skader.

Der melder sig desuden en masse spørgsmålstegn angående startopstillingen. Lidt overraskende for os på Indkast fik Riza Durmisi ikke lov til at starte inde mod Montenegro. Det burde han gøre nu, hvor Jens Stryger Larsen er ude med en skade. Det ville virkelig se mærkeligt ud, hvis landstræner Åge Hareide har to højrebacks, som han foretrækker fremfor Betis-spilleren.

Herudover fik Andreas Cornelius og særligt Yussuf Poulsen ikke meget ud af det i kampen mod Montenegro. Det kan næsten ikke passe andet, end at der skal ske ændringer på den front. De mest sandsynlige muligheder er, at Bendtner erstatter Cornelius, og så er det dét. Ellers kan man tage Yussuf Poulsen ud, rykke Cornelius ud til højre, hvor han også spillede i kampene mod Polen og Armenien, og så smide Bendtner ind som spidsangriberen. Der bør i hvert fald gøres et eller andet.

Hvad der dog kunne tale imod at ændre noget er, at det nu er en hjemmekamp, og at det derfor må forventes, at Danmark kommer til at sidde mere solidt på både spil og chancer. Dermed kunne der være en tro på, at de to ”udskældte” herrer kan komme frem til mere.

Rumænerne er uden den faste wing-spiller Alexandru Chipciu, der afsoner karantæne.

Forventede startopstillinger:

Danmark (4-3-3): Schmeichel – Dalsgaard, Kjær, Bjelland, Durmisi – Delaney, Kvist, Eriksen – Sisto, Bendtner, Cornelius

Rumænien (4-2-3-1): Tătăruşanu – Benzar, Grigore, Chiriches, Ganea – Pintilii, Marin – Ionita, Budescu, Grozav – Keseru

Bud på kampens profil:
I den seneste kamp satsede vi og sagde Pione Sisto. Den vævre dribler viste helt sikkert også gode ting, men vi kan nok alligevel ikke bryste os med, at vi forudså kampens profil. Her skal vi nok i stedet ned i det danske forsvar for at finde den fortjente vinder af hæderen.

Til denne kamp vælger vi imidlertid igen at gå udenom den ellers så brandvarme Christian Eriksen. Han er det oplagte bud, det skal vi slet ikke anfægte. Men nogle gange gør det ikke noget, man går efter alternativerne og ser, hvor der ligger nogle muligheder. I den tråd har vi valgt at kaste spot på Nicklas Bendtner. Det er dog slet ikke sikkert, at Rosenborg-angriberen starter inde, men Åge Hareide sagde efter torsdagens kamp, at den tidligere så sikre starter ”banker kraftigt på” til en startplads i denne kamp. Vi ser gode muligheder for Eliteserie-bomberens chancer og kan samtidig ikke se, hvorfor han ikke skulle kvittere med et mål eller to. Han har gjort det godt i sin klub på det seneste, og i sit indhop torsdag aften lignede han en spiller, som er klar til atter at starte inde på landsholdet. Det store spørgsmål bør kun være, om det er Andreas Cornelius eller Yussuf Poulsen, der skal en tur ud på bænken i stedet.

Bud på kampens resultat:
Danmark har alt at spille for, mens Rumænien ”kun” har æren. Lægger man sidstnævnte faktum oven i holdets tidligere udekampe mod gruppens gode hold, så skal Simon Kjær og kompagni have gode muligheder for tre vitale point her.

De gulklædte spillere viste godt nok flot offensivt spil senest mod Kasakhstan, men det bør blive sværere for dem mod Danmark at folde sig sådan ud. Motivation og momentum bliver de to helt afgørende faktorer, hvorfor Danmark vinder med 3-1.

Formkurve:
Danmark:V-V-V-V-U
Rumænien:V-T-V-V-T


Seneste kampe Danmark:
2017-10-05MontenegroDanmark0 - 1
2017-09-04ArmenienDanmark1 - 4
2017-09-01DanmarkPolen4 - 0
2017-06-10KasakhstanDanmark1 - 3
2017-06-06DanmarkTyskland1 - 1


Seneste kampe Rumænien:
2017-10-05RumænienKasakhstan3 - 1
2017-09-04MontenegroRumænien1 - 0
2017-09-01RumænienArmenien1 - 0
2017-06-13RumænienChile3 - 2
2017-06-10PolenRumænien3 - 1


Seneste interne opgør:
2017-03-26RumænienDanmark0 - 0
2014-11-18RumænienDanmark2 - 0
2003-09-10DanmarkRumænien2 - 2
2003-03-29RumænienDanmark2 - 5
1989-11-15RumænienDanmark3 - 1


Kampen spilles søndag d. 8/10 klokken 18.00 og kan følges på Kanal 5. Kampens dommer er Deniz Aytekin fra Tyskland.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik