Fodbold nyheder

Maradona forstår ikke Sampaolis valg

Af Jonas Knudsen

Maradona kritiserer Jorge Sampaoli for ikke at stille med det bedst mulige hold, ligesom han ikke forstår hans dispositioner i angrebet.

Det argentinske landshold befinder sig midt i en yderst spændende fase. Ikke på grund af gode præstationer, og spændende udsigt til VM som vanligt, men fordi de rent faktisk er i fare for at misse kvalifikationen til VM i Rusland næste år.

Med tre runder tilbage af den sydamerikanske kvalifikation er de at finde på femtepladsen, som giver adgang til en playoffkamp mod vinderen af den oceanske kvalifikation. Bagfra presser både Peru og Paraguay argentinerne. De er begge to point efter.

I fredags havde Argentina en gylden mulighed for at forbedre situationen, men de måtte nøjes med 0-0 ude mod Uruguay. I nat dansk tid tager 'Albiceleste' så imod Venezuela - en kamp, der skal vindes.

Argentinas største fodboldlegende Diego Maradona er dog ikke alt for fortrøstningsfuld forud for kampen. Han har ikke den store tiltro til den nye landstræner Jorge Sampaolis dispositionera.

- Vi har i dag et argentinsk landshold, der, når du ser opstillingen, forskrækker dig. Jeg synes, der er bedre spillere, end dem denne mand vælger, siger Maradona ifølge Marca til en argentinsk tv-station.

Særligt på angriberposten er han dybt uenig med Sampaoli. I kampen mod Uruguay startede Inters Mauro Icardi inde frem for Sergio Agüero, mens Gonzalo Higuaín slet ikke er udtaget til denne landsholdssamling. Særligt sidstnævnte går Maradona på.

- Det er mangel på respekt. Det kan godt være, Higuaín har brændt chancer, som kunne have ændret den dårlige tendens på landsholdet, men man kan ikke renvaske en spiller, som ingen kender, når hele verden er bekendt med Higuaín.

Her hentyder Maradona til Icardi, som han ikke mener har formatet til at være den nye stjerneangriber for Argentina.

- Hvis man vil finde Batistuta i Icardi, har man skud langt forbi, slutter Maradona effektfuldt.

Argentinas kamp mod Venezuela spilles i nat 01:30 dansk tid, og den kan følges på TV3 Sport1.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik