Fodbold nyheder

CL-overblik: Gruppe B

Af Jacob Bøgen Clausen

Indkast.dk varmer op til Champions League. Her får du en gennemgang af holdene i gruppe B, der byder på to storkampe.

Indkast.dk gør klar til Champions League, og ugen frem mod starten poster vi en gennemgang af samtlige grupper. Her får du gruppe B.

FC Bayern München
De tyske mestre må have en enorm sult for igen at stå i en Champions League-finale. Det skete hele tre gange mellem 2010-2013, hvor det sidste år blev lykken, og Bayern kunne hæve pokalen med de store ører efter en 2-1-sejr over Borussia Dortmund. Til denne sæson har Carlo Ancelotti købt stærkt ind, hvor James Rodríguez og Corentin Tolisso er kommet til som de største navne, mens også Niklas Süle og Sebastian Rudy har tilsluttet sig den i forvejen stærke trup.

Sidste sæson gik Bayern videre som to'er efter Atlético Madrid, og endte – som så ofte før – med at rende ind i Arsenal i ottendedelsfinalen. Det viste sig igen at være en formsag for tyskerne, der samlet vandt med hele 10-2. Kvartfinalen blev dog allerede endestationen for Bayern, der måtte se sig slået efter forlænget spilletid af Real Madrid efter to underholdende dueller.

Idealopstilling (4-2-3-1):
Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Tolisso, Vidal – Robben, James, Ribery – Lewandowski

Hold øje med:
Det er svært at komme uden om Robert Lewandowski. Polakken scorede for anden sæson i træk 30 mål i Bundesligaen sidste år, og i denne sæson er han ligeledes startet som lyn og torden. Alt i alt er det blevet til 116 mål i 151 kampe for Bayern. Imponerende.

Paris St. Germain
Alle fodboldøjne har været rettet mod Paris denne sommer. Først hentede franskmændene Neymar i Barcelona i handel, der brød gennem lydmuren, da PSG betalte 1,5 milliarder kroner for den vævre brasilianer. Som om det ikke var nok, så løb Paris også med sommerens mest ombejlede angriber, Kylian Mbappé, i en transfer, hvor hovedstadsklubben har leget kispus med Financial Fair Play-reglerne, som gadesælgernes leg med politiet under Eiffeltårnet. PSG har nemlig sikret sig en lejeaftale med det 20-årige stjernfrø, og til næste sommer er det så planen, at de igen sprænger banken og betaler i omegnen af 1,2 milliard for Mbappé.

Der er derfor også kæmpe forventninger til Paris SG, og mon ikke, at det også forventes i Frankrig, at holdet vinder gruppen foran Bayern München. Kæmpefiaskoen fra ottendedelsfinalen sidste år, hvor klubben smed en 4-0-føring i returkampen på Camp Nou hænger uden tvivl fortsat i luften over Parc des Princes, men Unai Emerys tropper må alligevel have draget vigtig erfaring fra oplevelsen, og det kan ende med at gøre Paris rigtig skræmmende senere i turneringen.

Idealopstilling (4-3-3):
Trapp – Meunier, Silva, Marquinhos, Kurzawa – Verratti, Motta, Draxler – Neymar, Cavani, Mbappé

Hold øje med:
Det ville være nemt at skrive Neymar eller Mbappé, men netop med tilkomsten af de to, må Edinson Cavani gnide sig i hænderne – hvis han altså ligesom vi forudser, kommer til at spille på top. Gør han det, så vil Neymar og Mbappé tage en del opmærksomhed, mens de to kanter vil fordre Cavani med bolde, og uruguayaneren har vist, at han ligeså skarp som en kniv gennem fransk ost foran målet.

RSC Anderlecht
Belgierne er ikke levnet mange chancer overfor Bayern og PSG, og det er da også svært at se, hvordan de belgiske mestre skal have nogen som helst chance for at gå videre. Anderlecht tror uden tvivl på egne evner, men man må gå ud fra, at de har som mål at sikre sig tredjepladsen, og dermed en Europa League-deltagelse efter jul.

Anderlecht starter på den sværest mulige måde, da holdet skal en tur til München, men der efterfølgende kommer en mindre gruppefinale, hvor Celtic kommer på besøg på Constant Vanden Stock. Kan det blive til tre point her, er Anderlecht allerede langt i håbet om tredjepladsen. De har fordel af to hjemmekampe i træk (mod Celtic, derefter PSG, red.), og det er nok der, at Anderlecht skal gøre sig forhåbninger om noget som helst. I bund og grund er det de to kampe mod Celtic, hvor belgierne skal sætte de fleste kræfter ind i kampen om point.

Idealopstilling (4-5-1):
Sels – Appiah, Spajic, Kara, Obradovic – Chipciu, Gerkens, Hanni, Kums, Onyekuru – Teodorczyk

Hold øje med:
Lukasz Teodorczyk er holdets 'go-to-guy' og sidste sæson bankede han 20 kasser i den bedste belgiske række, Jupiler League. Det er derfor ham, der skal lave målene på de relativ få chancer Anderlecht nok får tilspillet sig i løbet af de seks kampe.

Celtic
De skotske mestre endte i en gruppe med nogenlunde samme styrkeforhold sidste sæson, hvor Barcelona og Manchester City var de to tophold. I år må Celtic dog betegnes som gruppens tredjebedste hold, hvor det sidste år var Borussia Mönchengladbach, hvor skotterne da også kun endte med tre point efter tre uafgjorte kampe. I år vandrede Celtic relativt sikkert igennem kvalifikationen, hvor de først lukkede mål ind i sidste kamp i sidste kvalrunde, da de efter 5-0 i første kamp tabte med 3-4 i returen mod Astana efter at have været nede med 1-4.

Der er dog ingen tvivl om, at Celtic kan drille både Bayern og PSG, når de to hold tager en tur over Nordsøen og besøger Celtic Park. Sidste sæson spillede de 3-3 mod City, og det er ikke umuligt, at Brendan Rodgers' mandskab får samlet et par point, der kan irritere både Bayern og PSG i jagten på gruppens førsteplads. Celtic's helt store stjerne, Moussa Dembélé, vender snart tilbage efter en længere skadespause, og han bliver ideel for skotternes offensiv – uden ham får de det rigtig svært. Brendan Rodgers har en del erfaring med europæiske kampe – og det samme har flere af Celtic-spillerne, hvilket kan hjælpe dem til en håndfuld point i den svære gruppe.

Idealopstilling (4-2-3-1):
Gordon – Ralston, Bitton, Lustig, Tierney – Brown, Ntcham – Forrest, Rogic, Sinclair – Dembele

Hold øje med:
Moussa Dembélé bliver Celtics største aktiv, når han bliver skadesfri, og denne sæson kunne meget vel gå hen og blive franskmandens sidste i traditionsklubben. Den 21-årige angriber har i sin tid i Skotland scoret 32 mål i 51 kampe, og han må derfor betegnes som Celtics håb for at få point.

Bud på slutstilling:
1. FC Bayern München
2. Paris St. Germain
3. Celtic
4. RSC Anderlecht

Bayern må betragtes som det stærkeste hold i gruppen, og hvis tyskerne kommer fra Paris i anden runde med et godt resultat, så kan gruppens førsteplads allerede her være sikret. PSG har tendens til at smide dumme point – og det ændrer Neymar og Mbappé ikke nødvendigvis på. Kampen mod Celtic på udebane bliver vigtig for Paris, mens de to storkampe mod Bayern naturligvis også bliver højdepunkter.

Celtic er generelt et stærkere hold end Anderlecht, og det er samtidig ikke umuligt, at skotterne kan snuppe point mod Bayern og PSG hjemme i Glasgow. Det virker derimod tvivlsomt, at Anderlecht kan gøre det samme på Constant Vanden Stock.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik