Fodbold nyheder

Verdens 100 bedste - nr. 1 = Messi

Af Torsten Brix

Indkast.dk bringer her et kapitel fra den aktuelle bog af Carsten Werge og Per Frimann... naturligvis om nr. 1 - Lionel Messi.

Det var bestemt ikke en hvilken som helst træning, vi sad og overværede på det olympiske stadion i Berlin den 5. juni 2015 kl. 18.00. Det var dagen før Champions League-finalen, og vi havde fået lov til at se både Juventus' og Barcelonas afsluttende træning.

Og mens der havde ligget en dyne af dyb alvor og koncentration over Juventus' træningsøvelser tidligere på dagen, var der et overskud og en umiddelbar glæde over det, vi sad og så på nu.

Barca-spillerne tryllede, så det var en fryd. Det humørmæssige højdepunkt var Rondo'en, altså det lille spil, hvor alle spillere står i en rundkreds, og man har tre mand inde i midten, der skal erobre bolden. Det handler om ikke at fejle, for så skal man ind i midten og jagte bolden. Verdens bedste fodboldspiller røg ikke i midten en eneste gang, og spillerne grinede og klappede drillende ad hinanden, efterhånden som de røg ind og ud af cirklen.

Men det var den afsluttende skudtræning, der sagde mest om, hvad den her lille, geniale spiller har givet os i år: Han sparkede alt i mål. Hver gang han afsluttede, var bolden lagt ind med venstre, ikke noget med at fokusere på at sparke hårdt. Sparkene var millimeter-præcise – forbi det yderste af målmændenes handsker og klinet op ad stolperne. På én gang kynisk effektivt – og samtidig fantastisk raffineret. Smukt simpelthen og en kæmpeoplevelse for os andre dødelige.

Et døgn senere havde Barcelona vundet finalen med 3-1 over Juventus i en af de bedste finaler, vi har kommenteret. Argentineren havde haft en fod med i alle tre Barcelona-mål.

Udover Messis driblekunst, virtuositet og eminente indfald på banen, har det mest imponerende været den sult og energi, han har spillet med i sæsonen 2014/15. En konflikt med træner Luís Enrique var ellers tæt på at skabe alvorlige problemer.

Men tingene vendte i foråret, ikke mindst på grund af en ny diæt fra en italiensk læge og en sundere livsstil. Og med en Treble i rygsækken er argentineren tilbage i toppen som verdens bedste fodboldspiller.


Lionel Messi
FØDT: 24. juni 1987
NATIONALITET: Argentina
HØJDE: 1,70 m
POSITION: Angreb

SENIORKARRIERE:
Barcelona (2004-)
Barcelona B (2004-2005)
Barcelona C (2003-2004)

UNGDOMSKARRIERE
Barcelona (2000-2003)
Newell's Old Boys (1995-2000)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik