J. Breum (6)
Henrik Varbøl Andersen

AGF-krise fortsætter

Det blev til tiende kamp uden sejr for David Nielsens tropper i Odense i dag.
Sponsor ballade og en tilbagevendende Islænding. Ja overskrifterne har været mange hos de kriseramte århusianerne inden mødet på udebane mod OB. En storsponsor havde i ugens løb kritiseret den sportslige ledelse i AGF, og netop den sportslige ledelse har i erkendelse af de svage præstationer taget islandske Jon Dagur Thorsteinsson til nåde, og han gled direkte ind i startopstillingen.

Det tidligere århusianske galehus virker til at være tilbage for en stund, men måske var det netop sådan en saltvandsindsprøjtning det kriseramte mandskab skulle bruge for at komme tilbage på sporet.

Hvis gæsterne fra AGF havde håbet på, at de ville komme godt fra land i Odense, så gik der blot fem minutter før det håb blev slukket. Thomas Kristensen førte bolden frem, men var for længe til at afvikle situationen, og et par hurtige OB-kombinationer og så bolden for fødderne af Jacob Breum, som sikkert satte den ind til en drømmestart for hjemmeholdet.

I de efterfølgende minutter var det OB her og der og alle vegne. Issam Jebali var alene med Jesper Hansen, og Mads Frøkjær-Jensen bragede et skud på overliggeren. AGF-defensiven sejlede rundt, og det var kun Jesper Hansen, som lignede en Superligaspiller hos gæsterne.

De fremmødte AGF-fans kunne dog alligevel juble lidt i de første 30 minutter, for hele to gange kunne de høre stadionspeakeren annoncere to Sønderjyske mål, som sørgede for at ”De Hvie” fortsat kunne holde afstanden på seks point ned til Vejle.

I de sidste ti minutter kom der lidt liv i gæsterne, da Mikael Andersson i to omgange forsøgte sig fra distancen, og Jon Dagur Thorsteinsson fik en halv chance i det lille felt, men ingen scoringer og derfor kunne hjemmeholdet gå til pause med en 1-0 føring.

Gæsterne fra Århus kom ud med bedre energi og mere tempo i spillet. Det blev dog kun til et par halve chancer uden det helt store bid.

David Nielsen reagerede i et forsøg på at sparke mere liv i offensiven. Ind med Mustapha Bundu og Patrick Mortensen mens Frederik Tingager afløste Yann Bisseck i defensiven.

OB kontrollerede tingene ganske fint, og de har på det helt rigtige tidspunkt ramt niveauet. Et sidste desperat forsøg fra AGF, var at smide Thomas Kristensen helt frem, og han var tæt på at nå frem til et Bundu indlæg, men han manglede lige en centimeter i at udligne.

I de døende sekunder kom Bundu højest på et Munksgaard indlæg, men hovedstødet fra kantspilleren gik snert forbi stolpen, og så rendte de fire minutters overtid ud, og det er nu 10 kampe uden sejr for ”De Hvie”, som efterhånden skal hænge deres hat på, at Vejle og Sønderjyske trods alt lige nu er dårligere.