Silkeborg
N. Vallys (18), N. Vallys (47), N. Helenius (61), N. Helenius (67), N. Vallys (77), F. Carstensen (85)
Stefan Lindahl

Silkeborg slår bundhold med tenniscifre

SønderjyskE blev kørt midt over af Silkeborg søndag aften, da gæsterne tog hjem fra det sønderjyske med en 6-0-sejr.
Seks gange måtte SønderjyskE-keeperen Lawrence Thomas hente bolden ud af eget net søndag aften i Haderslev. Hjemmeholdet fik nemlig en over nallerne af oprykkerne Silkeborg.

Selvom Silkeborg sad på spillet fra starten af kampen, så gik gæsterne kun til halvleg med en 1-0-føring, da Nicolai Vallys åbnede målfesten efter små 20 minutter. SønderjyskE skabte dog ikke noget i første halvleg, og så gik det helt galt for hjemmeholdet efter pausen.

Vallys startede med at fordoble sin personlige mål-konto i kampen, inden hans angrebsmakker Nicklas Helenius scorede to gange på seks minutter. Vallys fuldendte med et kvarter tilbage sin hattrick, inden den indskiftede teenager Frederik Carstensen lukkede festen til 6-0.

SønderjyskE havde ligesom i første halvleg ikke en eneste afslutning i anden halvleg, som ramte Silkeborg-målet. Ligesom sejren tangerer Silkeborgs hidtil største sejr i Superligaen, så tangerer resultatet også SønderjyskE’s hidtil største nederlag i den bedste danske fodboldrække.

Sejren betyder, at Silkeborg holder fast i Superligaens femteplads, og nu har scoret tredje flest mål i indeværende sæson. I den anden ende er SønderjyskE placeret på tabellens 11.-plads med fem point op til FC Nordsjælland på 10.-pladsen.