L. Thomas (10), C. Söyüncü (66)
Philip Sinkbæk Jensen

Leicester tog treforken fra De Røde Djævle og fik tre point på Old Trafford

Manchester United stillede op med unge håb og debutanter, da Leicester skulle jagte vigtige point i sin færd mod Champions League-fodbold til næste sæson.
Tirsdag aften tog Manchester United imod Leicester, hvor hjemmeholdet havde givet plads til en række unge talenter, der fik muligheden på Old Trafford i et tæt program. Manchester United havde inden opgøret allerede sikret sig europæisk fodbold fra næste sæson samt en mulighed for at booke billetten til Champions League gennem Europa League-finalen mod Villareal. Denne situation gav Premier League-debut til den 18-årige ivorianske kantspiller, Amad Diallo, og den 19-årige svenske angriber, Anthony Elanga, der senest har bombet 11 gange de sidste 20 kampe for U23-holdet.

Anderledes var situationen for Leicester, der for andet år i træk kan være ved at smide sin Champions League-billet væk i de sidste runder af Premier League. En sejr ville placere Leicester på tredjepladsen to point over Chelsea, hvorimod et nederlag ville invitere West Ham ind i kampen om Champions League-billetten.

Leicester skulle kun bruge 10 minutter før at ’The Foxes’ kom foran i topstriden ved 19-årige Luke Thomas, der efter et diagonalt indlæg fra Youri Tielemans følte bolden med en bred indersideflugter op i modsatte hjørne, der efterlod David de Gea chanceløs.

Manchester Uniteds startopstilling af gamle kendinge og nye kometer tolererede dog ikke føringen. Efter 15 minutter skulle Manchester United udligne, da Premier League- debutanten, Amad Diallo, var på bolden i højre side, der med flot overblik afleverede bolden til en tilbydende Mason Greenwood, som med højrebenet sikkert sparkede langs jorden mod venstre side af Leicester-målet, hvor Kasper Schmeichel stod chanceløs på et velplaceret skud. Herefter gik kampen i stå, som dermed sendte holdene til pause med stillingen 1-1.

Efter 58 minutter skulle Leicesters brandvarme angriber, Kelechi Iheanacho, der har scoret seks gange i de seneste seks kampe, endeligt komme til en afslutning, hvor målmageren tæt under mål forsøgte at sparke bolden ved siden af en opmærksom de Gea, der flot kom ud af målet og parerede bolden ud i straffesparksfeltet, hvorefter at bolden bliver clearet.

Leicesters flotte spil skulle vise sig at være et advarselstegn for ’De Røde Djævle’, der i 66. minut måtte give et hjørnespark, hvor både Marcus Rashford og Edison Cavani kom på banen, men i første aktion måtte se Leicesters Çağlar Söyüncü stige til vejrs ved bagerste stolpe og flot heade bolden i mål til 2-1 efter af overmatche Nemanja Matic i en direkte duel.

Leicester-holdet var klart mere motiverede end Manchester United denne tirsdag aften, hvilket derfor sendte en sejr på 2-1 med ’The Foxes’, der nu indtager tredjepladsen i Premier League med én kamp i hånden over Chelsea. Leicester møder selvsamme Chelsea i FA Cup-finalen på lørdag og igen i en direkte duel i Premier League om præcis én uge.