C. Højer (31)
J. Wind (26), J. Stage (58)
Jonathan Kjær Troelsen

FCK tager bronzeoverhånden efter vild og intens duel i Aarhus

Der var bronzeduel på menuen i 3F Superligaens sene kamp søndag aften. AGF tog imod FC København, som kom ind til kampen fra et sviende nederlag i midtugen i Herning.
Det står efterhånden klart, at det er aftenens to modstandere, AGF og FCK, som skal fordele dette års bronzemedaljer mellem sig. Førerholdene Brøndby og FC Midtjylland er stukket fra i toppen, mens FC Nordsjælland og Randers har et stykke op fra femte- og sjettepladsen.

Kampen om den foreløbige tredjeplads havde en livlig start. Der var tænding på begge mandskaber, og den tænding blev kun forstærket af et livligt hjemmepublikum. AGF var holdet, der fik kampens første mulighed. Midterforsvar Sebastian Hausner slog en lang bold i dybden, og her fandt han den karantæneramte Patrick Mortensen-afløser, Alexander Ammitzbøll. Angriberen fik bolden taget til sig, men hårdt presset fik han ikke ordentlig ram på afslutningen, som Grytebust fik blokeret.

Efter en tæt indledning på kampen var det gæsterne, der kom foran efter 25 minutter. Først fik AGF clearet et hjørnespark, men fra midterlinjen slog Peter Ankersen bolden ind i feltet igen. Her ramte han den tidligere AGF-spiller Jens Stage, som headede på tværs i feltet. Tværheadningen fandt en fri Jonas Wind, som kunne flugte bolden i mål til 1-0.

Føringen varede ikke længe. Fem minutter senere kom udligningen. Peter Ankersen havde nedlagt en fremadbrusende Casper Højer Nielsen på kanten af feltet, og det frispark tog venstrebacken sig selv af. Med en flad kanonkugle sendte han bolden mod det korte hjørne. FCK-målmand Sten Grytebust nåede ikke ned til bolden, som klistrede sig til stolpen, og dermed var der udlignet.

Ti minutter før pausen var hjemmeholdet så tæt på at tage føringen. Målscoreren til 1-1, Casper Højer Nielsen, sendte et frispark i feltet, hvor Alexander Ammitzbøll kom højest. Bolden havde retning mod hjørnet, men uheldigvis for ham og resten af AGF blev stolpen stopklods for en føring.

Få minutter senere kom sindene for alvor op at køre i begge lejre. Mohamed Daramy og Casper Højer Nielsen var i et sammenstød lige ud for begge udskiftningsbænke, og begge hold appellerede for frispark. Og det var med for voldsomme appelleringer. AGF-træner David Nielsen modtog et gult kort, mens FCK-bænken gjorde det samme. Sammenstødet gik så hårdt ud over Daramy, at han få minutter efter måtte forlade banen i smerter.

I anden halvleg var det FC København, som kom bedst fra start. Det udmøntede sig efter 56 minutters spil. Viktor Fischer slog et hjørnespark mod forreste stolpe, og Jens Stage, som modtog pibe-koncerter, hver gang han var i boldbesiddelse, kom først på bolden og headede den ind. Med sin lange AGF-fortid var det en jubelløs Stage, men resten af holdkammeraterne kunne juble over føringsmålet.

AGF forsøgte at svare tilbage ved kort efter at sende Gift Links og Benjamin Hvidt på banen. Men hjemmeholdet havde svært ved at finde hullerne i FCK-defensiven. Stadig var der tænding i opgøret, og specielt indskiftede Viktor Fischer var indblandet i flere skærmydsler. Første gang, AGF for alvor kom tæt på, var efter 83 minutter.

Alexander Ammitzbøll blev nedlagt lige udenfor feltet, og så havde Casper Højer Nielsen samme chance som i første halvleg. Frispark på kanten af feltet. Denne gang sendte han bolden over muren, men Sten Grytebust gjorde det, han ikke gjorde i første halvleg. Han parerede og reddede bolden.

I slutfasen fik AGF etableret et mindre pres med flere frispark på FCK’s banehalvdel. Tre minutter inde i tillægstiden tog dramaet for alvor fat. Viktor Fischer lagde sig ned, og Kamil Grabara, som var med oppe på en dødbold, tog fat i Fischer og hev ham op. Det eskalerede, og alle banens 22 spillere endte i en samlet flok, hvor der blev skubbet og puffet. Det hele endte i en advarsel til Kamil Grabara.

Momentet efter smed Alexander Munksgaard et langt indkast i feltet. AGF-målmand Kamil Grabara kom højest og forlængede den videre i feltet. Her endte den hos Bror Blume, som hamrede bolden på overliggeren.

FCK slap med skrækken efter en vild og intens slutfase. Dermed er FCK nu alene på tredjepladsen, hvor de har 45 point. AGF indtager fjerdepladsen med 42 point.