L. Andreasen (90)
K. Tshiembe (7), M. Hebo (67), M. Hebo (89)
Anders Bjørn

Lyngby vandt overbevisende og presser på for overlevelse

Lyngby vandt dagens bundopgør over AC Horsens med 3-1, og dermed spillede de sig endnu tættere på drømmen om overlevelse i Superligaen.
Der var dømt bundopgør og nedrykningsdrama i Superligaen søndag eftermiddag. Her tog ligaens absolutte bundprop fra Horsens imod Lyngby, som ligeledes ligger under stregen. Dog har Lyngby gennem gode resultater på det seneste skabt sig en mulighed for overlevelse, så de skulle ud på den jyske muld og jagte drømmen om at blive i det fornemme selskab i dansk fodbold.

Man kunne også mærke på kampbilledet, at det var Lyngby, som havde mest at spille for. Gæsterne satte sig på kampen fra start og dominerede både bolden og chanceskabningen. Og allerede efter syv minutter gav det pote. Her smækkede Victor Torp et indlæg ind i boksen, hvor Kevin Tshiembe havde taget et godt løb, og så kunne forsvarsspilleren pande Lyngby i front.

I de følgende minutter sad Lyngby stadig på opgøret, men stille og roligt kom Horsens bedre med. Udover en stor chance til Lyngbys Emil Nielsen efter 41 minutter blev det dog ikke til yderligere mål i kampens første 45 minutter. Derfor gik Lyngby i omklædningen med en 1-0-føring.

Kort efter pausen troede AC Horsens, at de havde fundet udligningen. Indskiftede Casper Tengstedt sparkede bolden i kassen, men han havde benyttet armen til at få bolden med, og derfor underkendte VAR scoringen helt korrekt. Herefter bølgede opgøret lidt frem og tilbage, men det var stadig med taktstokken i Lyngbys hænder.
Efter 67 minutter fordoblede Lyngby så føringen. Mathias Hebo modtog bolden midt på Horsens banehalvdel. Her drev han bolden fremad, og snød en forsvarspiller med en skudfinte, hvorefter han køligt afsluttede i nederste hjørne.

I kampens 88. minut fik Lyngby tilkendt et straffespark. Justin Shaibu forsøgte at runde Matej Delac i Horsens-målet, men Delac fik tromlet Shaibu ned, og dermed pegede dommeren på pletten. Mathias Hebo fik ansvaret og han formåede at gøre sig selv til dobbelt målscorer.
Blot tre minutter senere var det så Horsens der fik tilkendt et straffespark, her fik Louka Prip muligheden for at pynte på resultatet, og angriberen svigtede ikke.

Kampen sluttede 3-1 til Lyngby, som dermed forbedrede egne chancer for overlevelse og for alvor lægger pres på Vejle og Sønderjyske.