E. Choupo-Moting (40)
Jonathan Kjær Troelsen

Kvartfinalen blev endestationen for forsvarende tyske Champions League-mestre

Bayern München var på en svær mission, da de tirsdag aften var på besøg i Paris.
Bayern München stod overfor en svær opgave, da de tirsdag aften gæstede Paris Saint-Germain i returopgøret i Champions League-kvartfinalerne. Første opgør på hjemmebane var blevet tabt 2-3 til franskmændene, så det var et presset tysk mandskab, der mødte op til kampen.

De rødklædte tyskere var presset til minimum to scoringer i aftenens kamp, men holdet var uden holdets farligste mand, Robert Lewandowski. Polakken var skadet, og derfor var det Maxim Choupo-Moting, der fik chancen fra start i angrebet.

I første halvleg var det det franske hjemmehold, der sprudlede mest. En veloplagt offensiv med Angel Di Maria, Mbappe og Neymar virkede i strålende spillehumør, og de truede tyskernes mål ad flere omgange i første halvleg. Men en flyvende Manuel Neuer hev flere superredninger ud ad posen, og når Neuer måtte give fortabt. Så stod stolperne rigtig placeret for tyskerne.

I løbet af de første 40 minutter ramte PSG træværket hele tre gange, og på dette tidspunkt ville en føring være fortjent. Men den skarphed som hjemmeholdet manglede, den havde gæsterne. Efter 41 minutters spil kom angribervikaren Maxim Choupo-Moting først på en returbold fra en Keylor Navas-redning, og så headede han føringsmålet i nettet.

1-0 til Bayern München og nu manglede de kun en enkelt scoring, før det var dem, der ville være videre. De mange chancer fra PSG’s første halvleg fulgte med ind i anden. Kort efter pausen viste Angel Di Maria gode ting i feltet. Her tæmmede han en aflevering med brystet, lavede et træk og prikkede bolden ind foran mål. Her var Neuer væk, men uheldigvis kunne Neymar akkurat ikke nå frem til bolden. Dermed slap Bayern München med skrækken igen.

Efter 78 minutter troede PSG til gengæld, at de havde fået hul på bylden. Mbappe blev sendt alene i dybden, men hans scoring blev efterfølgende annulleret for offside. Slutfasen nærmede sig, og den samlede stilling var 3-3. Dog stod PSG stadig til at gå videre på reglen om flest udebanemål. Men de var klar over, at en enkelt Bayern München-scoring ville sende semifinalepladsen over i deres hænder.

Tyskerne fandt aldrig mål nummer to, og derfor er PSG videre grundet de to udebanemål fra sidste uge. I semifinalen skal franskmændene møde vinderen af opgøret Dortmund-Manchester City, som spilles onsdag aften.