R. Neves (45), J. Moutinho (49)
N. Pépé (32), D. Luiz (45), B. Leno (72)
Nicolai Christensen

To groteske røde kort gjorde udfaldet – Wolves slog Arsenal

Et af de formsvageste mandskaber i Premier League tog her til aften imod et af de formstærkeste, da Wolves bød Arsenal velkommen på Molineux til et opgør, der endte med en overraskende sejr til Wolves på 2-1.
Et af denne rundes første opgør blev her til aften spillet på Molineux, da Wolverhampton hjemme tog imod Arsenal. Wolverhampton har skuffet i denne sæson, og kom ind til opgøret som det nok formsvageste hold i ligaen. Gæsterne fra det nordlige London har overordnet også haft en skuffende sæson, men har fået rettet op på det i det nye år med at være ubesejret i deres seneste syv Premier League-opgør.

De to mandskaber plejer at spille meget jævnbyrdige opgør, hvor deres seneste møde endte med en 2-1-sejr til Wolves på Emirates. Det blev ligeledes et tæt opgør her til aften.

Der skulle ikke gå mere end 37 sekunder før, at vi skulle have fået åbningsmålet, da Thomas Partey sendte tilbagevendte Bukayo Saka i dybden, men den unge englænders afslutning ramte stolpen. De fortsatte og førnævnte Saka havde et pågående besøg bare tre minutter senere. God start fra ”The Gunners”.

Arsenal fik faktisk bolden i målet efter otte minutters spil, da Saka scorede, men oplæggeren Alexandre Lacazette stod offside i opspillet. Men målet skulle de nok få fremtvunget.

For i det 32 minut modtog Nicolas Pepe bolden ude i venstresiden, og så efter at have sat to Wolves-spillere bl.a. med en tunnel på Ruben Neves, så sendte ivorianeren bolden over i det lange hjørne med sit normale kolde højreben. Fremragende scoring af kantspilleren.

Arsenal startede helt forrygende, men Wolves kom faktisk efter det, og det var overordnet set en ganske lige første halvleg, men målt på chancer så var det helt iorden, at Arsenal gik til pause i front. Troede vi.

I første halvlegs døende sekunder modtog David Luiz nemlig et rødt kort efter, at brasilianeren hægtede Willian Jose i feltet. Straffesparket eksekverede Neves stensikkert, og den stod derfor 1-1 ved pausen.

Til anden halvleg valgte Mikel Arteta at tage Lacazette ud og sende Gabriel Magalhaes på banen.

Der var ingen tvivl om, hvem der gik til pause med en god følelse, og det kunne vi også se i begyndelsen af anden halvleg, hvor Wolves kom ud med momentum, og det momentum var i den grad også tilstede, da Joao Moutinho i det 49. minut tog chancen cirka 25 meter ude fra, da portugiserens fremragende afslutning tog stolpen, og strøg ind bagved Bernd Leno i Arsenal-målet. Så hurtigt kan det gå i fodbold.

Anden halvleg bar generelt præg af udvisningen til Luiz, da Wolves kom i total kontrol på bolden, og efter deres scoring tidligt i anden halvleg, så var der ikke rigtig tvivl om kampens sejrherre. Det blev så heller ikke bedre for Arsenal, da Leno i det 72. minut modtog endnu et rødt kort, da han fuldstændig mistimede en bold i dybden, som han endte med at tage med hånden uden for feltet.

Resten af kampen blev så spillet ni mod elleve, hvilket gjorde det tæt på umuligt for gæsterne at fremtvinge en udligning. Wolves havde ikke travlt i opgørets sidste 20 minutter, og det blev derfor ved de 2-1 til Wolverhampton.

Arsenal spillede en forrygende første halvleg, og havde på en anden dag ført to eller tre ved pausen, men i stedet for gik det helt galt for Arsenal, der først foræde hjemmeholdet et straffe i de allersidste sekunder af første halvleg, og i anden halvleg gjorde det endnu nemmere for Wolves, da Leno på tankeløs vis tog bolden med hånden uden for feltet.

Wolves fik endt deres otte kampe lange stime uden sejr i Premier League, og rykker med sejren en enkelt plads frem i tabellen. Arsenal glippede muligheden for at spille sig op på en øjeblikkelig femteplads, og tabte for første gang i 2021, hvilket de må siges, at kunne takke sig selv for.