M. Egho (40), A. Kamara (70)
StillingReferat
Nicolai Christensen

Krisetiderne fortsætter i FCK efter fortjent nederlag til Randers

Jess Thorup stod idag i spidsen for FCK imod Randers, i hvad der blev FCK-trænerens første Superliga-hjemmekamp med Østerbro-klubben, som endte med en sejr til gæsterne fra Randers på 2-1.
Her til aften mødtes FCK og Randers i Telia Parken som den sidste kamp i niende runde, hvor der var en masse på spil. Dagen efter interviewet som Ståle Solbakken gav, første hjemmekamp for FCK i Superligaen, FCK der skulle forsøge at avancere i rækken og gæsterne fra Randers, der skulle forsøge at ligge afstand til bunden.

Jess Thorup havde til dagens opgør valgt at fortsætte med et tre-mandsforsvar og gøre op med det vanlige zone-forsvar, og så var der debut til kun 18-årige Marko Stamenic på den centrale midtbane. Modigt af den nye FCK-træner.

På den anden side havde Thomas Thomasberg valgt at gå med mange af de normale startere, og i den klassiske 4-4-2 som Randers tæt på altid kommer i.

FCK var trods en svag start på sæsonen svage favoritter til dagens opgør, hvilket også kan identificeres i en ganske suveræn stime imod Randers, hvor det i de sidste seks indbyrdes kampe er endt med en sejr til FCK.

Efter 10 minutters spil fik vi opgørets første mulighed, og det var en stor en af slagsen. Jonas Wind sendte Mikkel Kaufmann i dybden med en perfekt tempereret aflevering, men den unge angriber misbrugte chancen på det skammeligste med en utrolig svag afslutning. Patrick Carlgren i Randers-buret kunne derfor ånde lettet op.

Randers havde også to fine muligheder til henholdsvis Björn Kopplin og Mikkel Kallesøe i første halvleg, men temaet for første halvleg var generelt, at der manglede meget i de afgørende faser for begge mandskaber.

Vi fik dog alligevel et mål i første halvleg, og det faldt ganske fortjent til gæsterne. Mathias Greve sendte et drøn afsted ude foran feltet som ramte overliggeren, og derefter fløj højt op i luften for så at ryge ned lige foran FCK-målstregen, hvor Marvin Egho kom først, og kunne skubbe bolden det sidste stykke over stregen.

2-0 skulle den have blevet i det 45. minut, hvor Tosin Kehinde lige pludselig stod helt alene med Kalle Johnson, men den lynhurtige kantspiller formåede ikke at få den forbi svenskeren i FCK-målet.

Den stod derfor 1-0 ved halvleg til Randers FC.

Fem minutter inde i anden halvleg var FCK så ikke langt fra en udligning, da Pierre Bengtsson blev spillet fri på kanten af feltet, men svenskerens forsøg røg i sidenettet. De var dog ikke færdige med at presse på.

Tre minutter efter sendte Peter Ankersen nemlig et indlæg ind i boksen, som Kamil Wilczek headede på tværs til udskældte Mikkel Kaufmann, der stille og roligt kunne flugte bolden ind i kassen med en kontrolleret inderside. 1-1.

Efter 67 minutters spil skulle FCK have bragt sig i front af flere omgange, da Mathias Zanka først sparkede en bold på overliggeren, så Marko Stamenic, der ikke fik bolden skrabet over stregen på returen, og til sidst Victor Nelsson, der headede en bold tæt under mål lige på Carlgren i Randers-målet.

I stedet for var det Randers, der kom foran to minutter efter episoden, da Al-Hadji Kamara pludselig stod fri feltet, og sikkert sparkede den ind bagved Johnsson. 2-1 til Randers inden de sidste 20 min.

FCK forsøgte at få skaffet en udligning, imens at Randers af flere omgange fik plads til at slå kontra-stød, men ingen af holdene scorede yderligere, og det endte derfor med en 2-1-sejr til Randers, der brød forbandelsen, og slog FCK for første gang siden d. 26. april 2015.

Jess Thorup kan ikke være tilfreds med dagens indsats, og der er ingen tvivl om, at det er et stort oprydningsarbejde, som ligger foran Thorup og resten af FCK-truppen. Den tidligere Midtjylland-træner har altså stadigvæk sin første Superliga-sejr til gode som FCK-træner.

Med sejren rykker Randers forbi FCK i tabellen, så det nu er Randers på niendepladsen og FCK på tiendepladsen. Begge med 10 point for ni kampe, Randers er dog både bedre indbyrdes, og har en bedre målscore.

Solbakken kæmper med tårerne i interview om FCK-exit: De har ikke sagt sandheden:

Se interviewet alle taler om: Bevæget Solbakken slog igen mod FCK-bosserne

'Han er kastet ud på dybt vand - det er synd for ham' - Solbakken om William Kvist