S. Mané (28), A. Robertson (34), D. Jota (88)
A. Lacazette (25)
Henrik Varbøl Andersen

Debut-mål i mestrenes opvisning på Anfield

Liverpool var uden kaptajn-Henderson og nyerhvervelsen Thiago, da de her til aften var på revanche-jagt mod ”The Gunners” efter nederlaget i Community Shield-finalen.
De engelske mestre fra Liverpool skulle forsøge at fortsætte deres imponerende hjemmebanestime i aftenens opgør mod Arsenal. Mestrene havde ovenikøbet revanche til gode, da de tidligere på sæsonen tabte til London-klubben i Community Shield-finalen. Arsenal er stadig i en opbygningsfase under deres spanske manager Mikel Arteta, og de fik det svært kampen igennem.

Liverpool dominerede fra kampens start med Arsenal i en afventede rolle og lurende på omstillingerne. Tren Alexander-Arnold var tæt på med et spark på overliggeren, og derudover måtte Bernd Leno i ”The Gunners” målet redde to spark fra distancen i kampens indledning.

Udeholdet lurede dog hele tiden på omstillingsmulighederne, og sådan en fik de efter 25 minutter af kampen. Et godt gennemspillet angreb endte i venstre side hvor Maitland-Niles sendte et ganske ufarligt indlæg indover, men Liverpools venstre-back Andrew Robertson kiksede fuldstændigt sit indgreb, og bolden havnede hos Alexandre Lacazette, som omsatte chancen til 1-0 føring.

På bare ti minutter vendte hjemmeholdet dog det hele på hovedet, da først Sadio Mane sendte udligningen i kassen og kort efter gjorde Andrew Robertson skaden god igen, da han udnyttede et Alexander-Arnold oplæg til 2-1. Pausefløjtet bekom nok gæsterne bedst, da de stort set hele første halvleg var trykket ned i eget felt.

Mestrene fortsatte det tunge pres mod gæsterne fra anden halvlegs start. Arsenal havde mere end almindeligt svært ved at få fat i bolden, og i det hele taget holde fast i den. Gæsterne lurede dog hele tiden på chancen, og sådan en skabte Dani Ceballos, da han flot spillede Lacazette helt fri med Alisson, men den stærke målmand reddede endnu engang mestrene.

Hjemmeholdet med en Mane i spilhumør skabte hele tiden problemer for gæsternes defensiv, og afslutninger fra Mane, Van Dijk og Firmino burde have givet det tredje mål. Klopp valgte med ti minutter igen at give Diogo Jota debut, da han afløste en stærkt spillende Mane.

Netop Jota fik kampens næste store chance, da Salah spillede ham helt fri, men portugiseren overplacerede sit spark, som endte i sidenettet. Med blot to minutter tilbage af kampen fik Jota så sit debutmål. David Luiz headede bolden lidt ud midt for eget mål, og her stod Jota, som sikkert sparkede bolden i mål og afgjorde kampen.

Endnu en stærk præstation af de forsvarende mestre, som ser ud til at fortsætte i samme spor som sidste år.