StillingReferat
Raymund Nelausen

Lyngby sikrede sig endnu en sæson i Superligaen

Her til aften kæmpede Lyngby og Hobro om, hvem der skulle have en ny sæson i 3F-Superligaen. Efter en dramatisk kamp med tre røde kort kunne Lyngby fejre overlevelsen og sendte dermed Hobro ned i 1. division.
Inden kamp var der både fyrværkeri og konfetti kanoner, som var med til at skabe den helt perfekte stemning til aftens opgør. Kampens start var dog just ikke et festfyrværkeri, da det var en nervøs start med mange fejlafleveringer hos begge hold. Lyngby havde det bedste udgangspunkt, og derfor var det Hobro, der havde brug for en god start, og det fik de.

Efter otte minutter kom Emmanuel Sabbi fri på højrekanten og lagde en bold ind i feltet mellem venner og fjender. Her ramte den Lasse Nielsen fra Lyngby, som rettede bolden i eget mål. Den perfekte start på kampen for gæsterne, der nu skulle jagte den afgørende anden scoring.

Kampens vigtighed kom til udtryk blandt Lyngbys-fans, som skabte en kanon stemning på stadion. Desværre kunne Lyngby-spillerne ikke følge trop. Selvom de havde bolden, var det Hobro, der var farligst og virkede mest tændte. Lyngby havde brug for noget genialt, og det sørgede Mathias Hebo for.

Efter 23 minutter spillet modtog midtbanespilleren bolden ude foran feltet, og sendte med et fremragende skud bolden helt op i hjørnet. Målet var lige, hvad Lyngby havde brug for, og de blev kun farligere. Tre minutter senere var Rezan Corlu tæt på at gøre det til 2-1 efter en god soloaktion, men bolden røg lige over mål. Resten af halvlegen havde Lyngby styr på kampen, og kunne gå til pause med et fint udgangspunkt.

Gæsterne fra Hobro startede 2. halvleg bedst, og kom frem til flere store chancer. Her var Imed Louati tæt på en scoring, men han kunne ikke overliste Thomas Mikkelsen på stregen. Lyngby lignede i denne periode et hold, som stadig var til pause. De var utrolig passive og vandt nærmest ingen dueller.

Igennem 2. halvleg begyndte spillet dog at vende til fordel for Lyngby, og efter 68 minutter kom dødsstødet. Her driblede den indskiftede Magnus Warming forbi tre mand, og spillede bolden videre til Corlu. Med det samme angriberen modtog bolden, kunne man se, hvad han ville. Rezan Corlu gik mod mål, og kunne med et tørt hug gøre det til 2-1 til hjemmeholdet.

To gode aktioner fra Lyngby-spillerne, der nu var tæt på overlevelse i 3F-Superligaen, og fansene var da også allerede i gang med at feste. De fandt dog hurtigt ud af, at kampen slet ikke var slut endnu. Edgar Babayan gjorde nemlig opgøret spændende påny, da han udlignede til 2-2 med 15 minutter tilbage af kampen.

Hobro lagde et tungt pres på Lyngby i slutminutterne, men kunne ikke finde vejen til netmaskerne. Kampen sluttede dramatisk, da Babayan blev nødt til at hive i nødbremsen for at stoppe en Lyngby-kontra. Han fik sig et rødt kort, og det skabte en masse tumult blandt spillerne, der røg i ansigterne på hinanden. Blandt andet Corlu og Brandon Onkony var oppe og køre, og de fik også tildelt et rødt kort.

Efter seks minutters tillægstid kunne Lyngby starte festen, da kampen endte 2-2. Vi får dermed også Superligafodbold i Lyngby til næste sæson, mens Hobro derimod må en tur ned i NordicBet Ligaen.