FC Midtjylland
P. Mortensen (8), C. Højer (50), P. Mortensen (75)
Nicolai Christensen

AGF holder liv i drømmen om sølv

AGF slog her til aften de nyligt kårede danske mestre, FC Midtjylland, med cifrene 3-0.
Det var til at se, at det var en kamp, hvor den ene part havde en masse at spille for, og den anden ikke. FC Midtjylland havde til dagens kamp ændret på syv pladser i startopstillingen, ift. dem som startede i kampen, hvor de sikrede sig guldet i torsdags imod FCK. Kampen bar også præg af alle ændringerne.

Kampen starter med AGF i teten, og de kan også allerede efter otte minutter spillet bringe sig i front, da Casper Højer Nielsen svinger et skarpt indlæg ind i panden på Patrick Mortensen, der med største selvfølgelighed stanger den ind bag FC Midtjylland-keeper, Jesper Hansen. Specielt det område, hvor Højer lagde indlægget var et område, hvor FCM havde problemer kampen igennem. Erik Sviatchenko og Alexander Scholz var begge skiftet ud, og i stedet spillede Manjrekar James og Rasmus Nicolaisen, der bare ikke spillede med den samme klasse, som de to andre har gjort igennem hele sæsonen.

Fra anden halvlegs start havde FCM-træner, Brian Priske, sat Sory Kaba ind, men han kunne ikke ændre på, at AGF allerede fem minutter inde i anden halvleg kunne bringe sig foran med 2-0, og igen med Casper Højer i en af hovedrollerne. Denne gang var det nemlig venstre-backen selv, som fra et indøvet hjørnespark får bolden trillet tilbage, lige ude foran feltet, og kanonerer bolden ind i kassen bag en chanceløs Jesper Hansen. AGF blev ved med at presse på, og med et kvarter igen kunne Patrick Mortensen for anden gang score. Denne gang opstår målet efter lidt klumspil, hvor Mortensen så resolut får sat en fod på bolden og sparker den ind via stolpen bag Jesper Hansen. Flere gange omtalte, Casper Højer Nielsen, ender med at blive kåret som kampens man-of-the-match, hvor han specielt havde en af hovedrollerne i de to første mål.

Det var altså en kamp, hvor AGF fra start til slut dominerede kampen, og det var tydeligt at kampen bar præg af, at FCM ikke har mere at spille for i resten af sæsonen. AGF kunne godt have fået et mål mere, men det blev ved de tre, og de slår dermed FC Midtjylland for tredje gang i denne sæson, hvilket må siges at være ganske imponerende, da det er over halvdelen af midtjydernes nederlag i 3F Superligaen i denne sæson indtil videre.

AGF kommer med sejren op på 60 point, og er nu sølle to point efter FCK på andenpladsen, og får på samme tid skabt noget hul ned til Brøndby på fjerdepladsen, da de nu har hele otte point ned med kun tre kampe tilbage af indeværende sæson. Meget skal derfor gå galt, hvis det ikke skal ende med medaljer til Århus. Sølvkampen er for alvor åbnet, og en indikation på hvem der tager sig af den kan meget vel komme på søndag, hvor FCK inde i Telia Parken byder AGF velkommen til et vaskeægte top-opgør, og det vi kan kategorisere som et seks-points-opgør.

FCM-keeper, Jesper Hansen, siger efter kampen til Kanal 9, at det var en fuldt fortjent sejr til AGF.