Fodbold nyheder

2 årtier – 1 trofæ - 0 håb

Af Torsten Brix

David Levy har været i London-klubben i over 20 år, og nu skal de i gang med at opbygge et nyt hold, men hvem skal manageren være og hvem skal være i truppen? Indkast.dk har kigget nærmere på ”Spurs”, og det ser ikke godt ud…

Article image
Ritzau-Scanpix

Nok en sæson uden trofæer, håbet om Champions League er meget flodset i kanterne og det kan næsten ikke se værre ud for manager Jose Mourinho. Tottenham er på vej i krise, og på et møde med ”Supporters Trust” inden corona-virussens ankomst slog den 58-årige Tottenham-formand Daniel Levy fast, at det gik godt i Tottenham – altså med økonomien.

Det orker tilhængerne dog ikke at høre på mere. De vil vinde noget. Det er Tottenham ganske langt fra og mange ting går skidt i London-klubben, hvor der er masser af plads i pokalskabet. Sidste trofæ er League Cuppen fra 2008, hvilket er den eneste pokal i de tyve år Levy har været i Tottenham.

Til mødet med fansene skulle Levy have sagt, at klubben havde købt ind for ”masser af penge”. Sammenlignet med de andre hold, som Tottenham konkurrerer med, har ”Spurs” ikke brugt ret meget. Kigger man nærmere på Tottenhams indkøb over de sidste fem sæsoner, har de brugt 3,3 milliarder kroner på nye spillere. Det lyder måske af meget, men det er det faktisk ikke. I samme periode har klubber som Everton og Leicester brugt mere og de to Manchester-klubber har brugt over det dobbelte. Kritikere mener, at Tottenham ikke har levet op til deres eget slogan ”Audere est Facere”, som betyder ”at turde er at handle”…

I 2018/19-sæsonen blev der slet ikke købt noget ind, og efter de mange Champions League-millioner kom til London, valgte Tottenham at købe to teenagere samt de to store skuffelser – Giovani Lo Celso og Tanguy Ndombele. Sidstnævnte kostede omkring 500 millioner kroner, men han har end ikke spillet mere end en håndfuld kampe for Tottenham.


Er ”Jøderne” nærrige?
Tottenham har altid været sat sammen med de velhavende jøder i London og klubben har også haft flere israelske spillere, men netop det folkefærd bliver også beskrevet som værende nærrige, og det har Tottenham måske også været?

For efter 2017/18-sæsonen havde de et overskud på 1.100 millioner kroner før skat, men disse penge er der - som tidligere nævnt – ikke blevet brugt ret mange af… på nye spillere. De har dog fået et nyt stadion, hvilket Indkast.dk har beskrevet i denne artikel.

I forhold til indkøb har Tottenham også ramt noget ved siden af mål nogle gange – ikke mindst, hvis man kigger på, hvordan de brugte pengene fra storsalget af Gareth Bale eller på rekordindkøbet Tanguy Ndombele, der kom fra Lyon.

Det er ikke kun indkøbene, der er gået skidt for Tottenham. Der har også været en del ballade på de interne linjer. Danny Rose kritiserede træningen i klubben og blev straks udlejet til Newcastle og derudover har kontroversielle Mourinho igen skabt lidt ”røre i andedammen”, når resultaterne ikke har været gode.

Fortsætter de dårlige resultater, kommer Mourinho måske på listen over managere, som Levy har fyret. Klublegenden Glenn Hoddle blev fyret efter seks kampe i turneringen og Jacques Santini efter 13 kampe. Martin Jol fik en dårlig behandling, da Levy hellere ville have Juande Ramos, som også blev en skuffelse. Harry Redknapp skulle være brandslukker, inden Andre Villas Boas og Tim Sherwood viste, at de ikke havde det påkrævede.

Pochettino løftede derimod Tottenham, men var uenig med Levy – blandt andet om manglende spillerindkøb. I 2016 ville Pochettino have Sadio Mane og Georginio Wijnaldum fra henholdsvis Southampton og Newcastle. Levy var ikke enig, og resten omkring de to spillere er historie. Desuden har Tottenham mistet mange profiler i Pochettinos tid i Tottenham. Kyle Walker, Mousa Dembele, Kieran Trippier, Christian Eriksen, Danny Rose og Victor Wanyame forlod klubben. Eric Dier og Toby Aldersweireld er langt fra fordums styrke. Jan Vertonghen forlader klubben til sommer og Hugo Lloris er blevet 33 år, så Tottenham-truppen skal genopbygges.

Det kommende hold skal måske end ikke bygges op omkring anfører Harry Kane, der rygtes til mange klubber – senest Manchester United. Netop Manchester United er det eneste hold, der sammen med Tottenham havde vundet et trofæ i hvert årti siden anden verdenskrig. Tottenhams del i denne statistik er røget, og samlet set virker tilstanden i klubben skidt.

Truppen skal forandres og forynges, så ledelsen skal leve op til klubbens føromtalte slogan, Kane skal blive i klubben og der skal pumpes noget håb ind i spillerne og fansene. Måske skulle det gøres ved, at Daniel Levy skal forlade klubben? Han har haft sin chance, som er endt i 2 årtier – 1 trofæ – 0 håb…

Mere om Tottenham

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik