Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Zlatan Ibrahimović – ligesom rødvin

Den svenske superstjerne har vundet utallige titler, men deler vandene med sin helt unikke attitude.
Zlatan Ibrahimović vandt otte mesterskaber i træk for henholdsvis Ajax Amsterdam, Juventus (de to mesterskaber blev dog frataget Juventus på grund af en sag om matchfixing), Inter, FC Barcelona og AC Milan… en helt unik bedrift, men trods den imponerende titelhøst fik Zlatan først den anerkendelse, han måske burde få, da han skiftede til PSG.

En af årsagerne til dette kan være, at den svenske nationalhelt ikke altid formår at brillere i de helt store kampe, når det virkelig gælder. Det hævder kritikerne i hvert fald. Alligevel er det blevet til imponerende resultater for den omdiskuterede svensker med bosniske og kroatiske rødder, men også nogle helt unikke mål.


Magiske mål
Zlatan er kendt for at gøre det uventede, som da han for eksempel scorede et genialt mål med hælen mod Italien ved EM-slutrunden i 2004. Scoringer med hælen er lidt af et varemærke for Zlatan. En anden yndling er saksesparket, som da han i en venskabskamp mod England så, at Joe Hart umuligt kunne nå tilbage til målet fra sin skovtur og valgte at lave et saksespark fra 25 meter, som flot og elegant svævede ind i kassen. Det var i øvrigt Zlatans fjerde mål i kampen, der endte 4-2 til Sverige.

Det fantastiske ved supersvenskeren er, at han efterhånden har lavet så mange vanvittige mål, at det er svært at blive ved med at kalde det for held, når han får hele fodboldverdenen til at måbe med sine sublime scoringer, men derudover kan han også levere nogle verbale guldkorn.


Arrogante citater
Det er ikke kun på banen, Zlatan er god til at stjæle opmærksomheden. Uden for banen er den karismatiske svensker ofte kommet i centrum på grund af sine arrogante eller vidunderlige citater, alt efter hvem man spørger. Her følger nogle af de spydige citater:

En reporter starter ud med at spørge Zlatan, om hvorfor han har sår og ar i ansigtet.
- Tja, jeg ved det ikke helt, det er måske bedst hvis du spørger min kone.

På daværende tidspunkt førte Ajax ligaen med hele ni point. En journalist spørger Zlatan om det er muligt at tabe ni point i løbet af de sidste ni runder.
- Ifølge mine beregninger kan man allerede tabe dem i løbet af tre kampe.

Zlatan bliver spurgt om, hvem der egentlig er den smukkeste i verden.
- Jeg er ikke rendt ind i hende endnu, men ligeså snart jeg gør, så skal jeg på en date med hende.

Zlatan forklarer, hvorfor han sammenligner sig selv med Muahmmad Ali.
- Når han sagde, at han vil KO sin modstander i fjerde runde, så gør han det.

Ajax har vurderet Zlatan til at koste 300. mio kroner.
- Nå, hvorfor ikke 300 mio. euro?

Zlatan blev spurgt om, hvad han egentlig gav sin kæreste i gave.
- Hun fik da Zlatan.

Efter at have fået et par sønner var hans kommentar til medierne:
- Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville få drenge. Mænd får mænd.

Om kritik fra den norske spiller John Carew:
- Det, som Carew kan med en fodbold, kan jeg gøre med en appelsin.

Zlatans analyse af en dribling overfor Liverpools Stephane Henchoz.
- Først gik jeg til venstre, det gjorde han også. Så gik jeg til højre, det gjorde han også. Så gik jeg til venstre igen, og han gik ud for at købe en hotdog.

På spørgsmålet om, hvorvidt hans spillestil er svensk eller jugoslavisk:
- Det er Zlatan-stil!


Overvurderet eller undervurderet?
Som sagt deler Zlatan vandene med sin væremåde. Zlatan er en fodboldspiller man har svært ved ikke at have en mening om. Han er en man enten elsker eller elsker at hade. Derfor er der også delte meninger om hans præstationer. Zlatan-fans vil naturligvis påstå, at Zlatan, som han selv siger det, ”ikke får respekt, men tager det selv”.

Svenskeren er eksempelvis aldrig blevet kåret til Verdens Bedste Fodboldspiller – er ikke engang kommet i top tre – selvom der ikke er meget plads i hans pokalskab. Hvad Zlatan har opnået på klubplan er trods alt imponerende, men på landsholdet er det ikke blevet til samme succes. En stor del af forklaringen er, at Sveriges landshold ikke har kvalitet nok til at være med, hvor det er rigtig sjovt. Men Zlatans attitude og opførsel har heller ikke altid været lige god. Efter at have boykottet landsholdet tilbage i 2007, for at være blevet smidt af efter en bytur. Han er uden tvivl Sveriges største fodboldstjerne, og bliver forgudet for sine præstationer.


Til Manchester – som for seks år siden
Som i åbningskampen til EURO2016, hvor Sverige spillede elendigt imod Irland, lignede det længe en trist start for de danske naboer, der var bagud med 0-1… lige indtil Zlatan fremtrang en udligning via et selvmål af Claren Clark.

Tidligere havde Indkast.dk kendskab til billeder af Zlatan med sin agent på vej til Manchester med flyveren, men da vi berettede om historien – og det ikke blev til noget – fik vi flere kritiske mails, selvom vi kun fortalte i historien, at superstjernen var med sin agent på vej til Manchester. Dengang endte han på en lejekontrakt i Milan, og historien giver et billede af, hvordan Zlatan kan ”dele vandene”. Zlatan endte dog i Manchester United, hvor han er slog igennem på flotteste vis.

Manden udstråler altid en enorm selvsikkerhed både på og uden for banen, og han er en af de personer, der sætter lidt ekstra krydderi på fodbolden. Der er uden tvivl lidt flere fantastiske mål og vanvittige kommentarer i vente fra den uberegnelige Zlatan Ibrahimović… som blev lidt blevet ældre med alderen – ligesom god rødvin!

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER