Fodbold nyheder

'Den portugisiske Mbappé'

Af Jakob Hansen

I Lille løber en ung portugiser ved navn Rafael Leao rundt, og der er store forventninger til den 19-årige offensivspiller.

Profil
Rafael Leao
Nationalitet: Portugal
Klub: Lille
Alder: 19 år (10/6-1999)
Position: Angriber

Hvis ikke du har hørt navnet Rafael Leao før, er det et navn man godt kan forvente at høre mere til i fremtiden. Den 19-årige angriber skiftede sidste sommer til Lille fra Sporting på en fri transfer, og har indtil videre været en fremragende signing af franskmændene. I denne sæson er det blevet til 13 kampe for teenageren i Ligue 1, hvori han har scoret seks mål. I Lille har man store forventninger til Leao, som man kalder 'den portugisiske Mbappé'. Men hvem er denne unge angriber?

Rafael Leao er født i Portugal, og skiftede allerede som niårig til Sporting, hvor han fik sin fodboldopvækst. Som 18-årig fik han sidste år sin debut på førsteholdet i Sporting, og blev blandt andet den yngste målscorer mod Porto nogensinde i klubben, da han scorede i 1-2 nederlaget i marts måned 2018. I juni blev Sportings spillere og personale dog noget obskurt angrebet af en gruppe fans, og unge Leao valgte herefter at søge nye græsgange.

Lille var hurtige til at opsnappe den unge portugiser, selvom han ifølge BBC havde tilbud fra en lang række store klubber. Han skiftede til Lille på en fem-årig kontrakt, og siden er det kun gået en vej. Leao har både fremragende tekniske og fysiske færdigheder, og er samtidig i besiddelse af en skarp målsnude. Disse færdigheder kombineret med hans hurtighed er grundlaget for sammenligningen med Mbappé.

Fortsætter Rafael Leao sin udvikling kan han ende med at blive en topangriber, og Lille kan ende med at tjene styrtende med penge på ham. Hvert fald lurer Manchester City eftersigende allerede på at sende et bud afsted efter portugiseren.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik