Fodbold nyheder

Keeper-drop gav Tottenham-sejr

Af Stefan Lindahl

I de tidlige eftermiddagstimer drog Newcastle United syd på til London for at møde Tottenham på deres midlertidige hjemmebane i den engelske Premier League i en taktisk affære.

For to dage siden lukkede transfervinduet. Et vindue som Newcastle på sidste dagen brugte til at bryde deres egen transferrekord, der ikke er overgået siden Michael Owens ankomst til den nord-engelske klub i 2005. Miguel Almiron, der kom til fra Atlanta, var dog ikke en faktor i denne kamp mod et Tottenham-mandskab, der manglede både Harry Kane, Ben Davies og Dele Alli, da paraguayanerens arbejdstilladelse ikke kunne nå at falde på plads.

Det første kvarter sad hjemmeholdet på begivenhederne på Wembley, og det kastede en hovedstødsmulighed til Lucas af sig. Brasilianeren brændte kort fra mål i helt fri position. Små ti minutter senere var den gal igen foran Newcastle-keeper Dubravkas bur. Lamela dirigerede et Vertonghen-indlæg på den ene opstander.

Tottenham havde i første halvleg svært ved at nedbryde Newcastles dybe defensiv med fem forsvarsspillere og fire midtbanespillere. Tottenham forsøgte sig med en halv million indlæg i halvlegen i et fuldstændig overbefolket Newcastle-felt.

Mod slutningen af halvlegen kom Newcastle-kanten Ayoze Pérez igennem i højre siden, hvor spanieren dybt inde i Tottenhams felt valgte at drible rundt i stedet for at afslutte med sit venstre ben. Halvlegen sluttede af med et ”Spurs-frispark”, som Christian Eriksen sendte direkte i hovedet på en af de elleve Newcastle-spillere, der stod placeret i eget felt. Efter et minuts tillægstid gik holdene i omklædningsrummet efter 45 minutters taktisk fodbold og stillingen 0-0 på tavlen. En halvleg som Tottenham dominerede med næsten 75 % boldbesiddelse.

Anden halvlegs start bød på et Salomon Rondon hovedstød på den ene Tottenham-opstander, efter et indlæg fra Newcastles højre side. Og ellers lignede begyndelsen af anden halvleg de første 45 minutter.

Efter en times spil begyndte Tottenham-manager Maurizio Pochettino at justere Tottenham-offensiven. Lucas blev taget ud og ind kom den noget større Fernando Llorente. Fem minutter senere var Christian Eriksen tæt på at løfte bolden i mål med hælen efter et hjørnespark til hjemmeholdet, men Newcastle-schweizeren Fabian Schär reddede udeholdet på målstregen. I den efterfølgende aktion i den anden ende måtte Lloris ud i fuld længde for at skubbe en Perez-afslutning ud til hjørnespark.

Med et lille kvarter igen blev også Danny Rose bragt i spil i stedet for argentinske Lamela. Kort efter blev et hjørnespark endnu en gang farligt i Newcastle-feltet, hvor Eriksen igen var ved at styre bolden i mål denne gang med låret, men Matt Ritchie reddede Newcastle en meters penge fra stregen.

Få øjeblikke senere blev en lang Tottenham-bold op på indskiftede Llorente lagt af til Son, der efter et hurtigt træk til højre sparkede mod det lange hjørne. Bolden smuttede under Dubravka i Newcastle-buret, der måtte hente bolden ud af netmaskerne efter en skidt aktion af keeperen. Målet var koreanerens tiende i denne Premier League-sæson. I seneste kamp ligakamp mod Watford scorede Son også. Ligeledes efter et Llorente-oplæg.

Newcastle-manager Benitez reagerede straks, og satte netop hentede Antonio Barreca ind i stedet for Ritchie. Monaco-lejesvenden og resten af udeholdet bevægede sig efterfølgende længere frem på banen for at jagte udligningen. Tottenham-bænken reagerede ved at skifte matchvinder Son ud og sætte den solide midtbane-mand Eric Dier ind.

Fire minutters tillægstid begyndte med Tottenham i front 1-0, og sluttede med samme resultat. Newcastle lykkedes med opgaven efter en taktisk flot kamp, men et drop af keeper Dubravka endte med at koste det ene point.

Sejren betyder, at Tottenham er midlertidig toer i Premier League-tabellen. Manchester City kan dog vinde pladsen tilbage, når Manchester-klubben i morgen møder Arsenal på Etihad i Manchester.

Tottenham 1–0 Newcastle United (0-0)
1-0: Heung-Min Son (83')
Dommer: Andre Marriner

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik