Fodbold nyheder

FCM vil udvikle Ballon d'Or-vinder

Af Ryan Svale

FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, bliver skuffet, hvis klubben om 20-30 år ikke har udviklet en spiller, der vinder Ballon d'Or.

I FC Midtjylland har de altid været kendt for store armbevægelser og ambitioner. I forbindelse med klubbens seneste projekt "Guldminen", er forvetninger helt klare. Klubben skal være med til at udvikle spillere, der kan nå helt til top i international fodbold.

"Guldminen". er en skole for 0. til 9. klasse, hvor planen er at talentudvikle, fra når børnene er seks år. Det er ifølge administrerende direktør Claus Steinlein en nødvendighed t for at bringe spillerne op i den absolutte top.

I et stort interview med Tipsbladet fredag fortæller Claus Steinlein, at ambitionerne om det nye projekt at at udvikle en kommende Ballon d'Or-vinder

- Jeg er skuffet, hvis vi om 20-30 år ikke har udviklet en spiller, der vinder Ballon d'Or. Det er det, jeg står op for, det, vi drømmer om, og det, vi bygger en skole for. På den her måde kommer vi dagen lang, hver dag året rundt, til at tænke over, hvad det kræver at nå dertil. Jeg så det samme, da vi startede akademiet og sagde det med at få to spillere med til VM 2010. Det gjorde, at indersideafleveringerne skulle være lidt hårdere. Vi skulle ikke bare vinde U17- og U19-ligaerne, vi skulle træne hårdere, tiltrække de bedste trænere og spillere. Og så fik vi Simon Kjær og Winston Reid med til VM i Sydafrika. Så vi skal dælme have en spiller, der kommer op og spiller på den helt store klinge og vinder Ballon d'Or, siger FC Midtjyllands administrerende direktør til mediet.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik