Fodbold nyheder

FCK fik remis trods Mak-værk før pausen

Af Simon Henneberg

FC København åbnede Europa League-gruppespillet med at spille uafgjort mod det russiske storhold Zenit Skt. Petersborg

Europa League-gruppespillet blev torsdag aften skudt i gang, og her var Danmarks eneste europæiske aktør, FC København, naturligvis også i aktion. ”Løverne” skulle hjemme i Telia Parken forsøge at tage point fra det stærke russiske hold Zenit Skt. Petersborg.

Og russerne var faktisk til at tale med kampen igennem. Gæsterne var godt nok bedst i kampens første fem minutter, men herefter tog værterne over og var første halvlegs bedste hold. Danskerne manglede dog skarpheden til at få bolden i nettet. Tættest på var Robert Skov, da han kort før pausen fik en aflevering af Viktor Fischer inde i feltet. En aflevering, som han tog med sig med højrebenet og samtidig skabte rum for at afslutte med venstrebenet. Uheldigvis for Skov og hans holdkammerater prellede det ellers så fine skud af på indersiden af nærmeste stolpe.

Kort tid efter viste russerne så, hvad det vil sige at være effektive. Robert Mak blev spillet fri i dybden, og da Peter Ankersen ophævede offside-reglen, kunne slovakken lade sig notere som kampens første målscorer, efter han sikkert havde udplaceret Jesse Joronen i FC København-målet. 1-0 til gæsterne.

Efter pausen var det hjemmeholdet, der fik den første store chance, og igen var Viktor Fischer arkitekten bag muligheden. Den tidligere Middlesbrough-mand spillede Pieros Sotiriou fri i dybden, således at cyprioten fik en friløber. Angriberens afslutning med venstrebenet savnede imidlertid kvalitet, og Zenit-keeper Andrey Luney kunne forholdsvis ubesværet redde forsøget.

FCK-angriberen skulle dog få revanche, da der var spillet lidt mere end en time. Nicolai Boilesen og Viktor Fischer spillede godt sammen på venstrekanten, og sidstnævnte kunne smide et fladt indlæg ind i gæsternes felt, som blev mødt af Pieros Sotiriou, der sprang frem og dirigerede bolden i mål. 1-1, hvilket var ganske fortjent efter spil og chancer.

I kampens sidste 30 minutter var der små chancer hist og pist til begge hold, men ingen af dem formåede at udnytte dem. Kampen endte derfor 1-1, hvilket begge hold godt kunne være tilfredse med.

I puljens anden kamp mellem Slavia Prag og Bordeaux blev det til en tjekkisk sejr på 1-0. Lukas Lerager sad på bænken i hele opgøret for franskmændene, mens Andreas Cornelius fik de sidste 20 minutter.

FC København – Zenit Skt. Petersborg 1-1 (0-1)
0-1: Robert Mak (44')
1-1: Pieros Sotiriou (63')

Tilskuere: 19.005

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik