Fodbold nyheder

Isco skulle have vundet Ballon d'Or

Af Selver Elezovic

Cristiano Ronaldo løb igen i år med endnu en Ballon d'Or foran blandt andet sin spanske holdkammerat Isco, men var det også fortjent?

Torsdag den 7. december løb Cristiano Ronaldo igen i år med endnu en Ballon d'Or, en forventet og velfortjent sejr mener mange, men var det alligevel så fortjent, som mange vælger at påstå? Det er noget, vi har valgt at kigge nærmere på her på Indkast-redaktionen.

Hvis man skulle se bort fra Real Madrids portugisiske superstjerne, ville mange pege på Lionel Messi, Neymar eller Gianluigi Buffon som gode bud på en vinder af den gyldne bold.

En mand, som vi mener er blevet særligt overset i dette års Ballon d'Or-afstemning, er Real Madrids spanske kreatør Isco Alarcón, som sammen med Ronaldo også spillede en stor rolle i madrilenernes succesfulde 2016-17-sæson.

Isco sluttede blot som nummer 12 i afstemningen, noget som virker helt uhørt, når man tænker på, hvor stor en rolle han spillede på det Real-hold, som tog hele Europa med storm. Isco gav Real en hel ny dimension i spillet, og det var tydeligt at se hvilken forskel, der var på madrilenernes offensivspil, når han var på banen, og når han ikke var. Det kom særligt til udtryk, da Real Madrid slog Manchester United med 2-1 i august i den europæiske Super Cup. Her var Real en klasse bedre end United, indtil Isco blev skiftet ud med små tyve minutter igen, hvor United derefter så overtog kampen. Isco var manden bag 2-0-målet, som han lavede i en sand opspilsperle.

Han var jo egentlig kun påtænkt som en midlertidig erstatning for Gareth Bale i startopstillingen, da waliseren blev skadet i starten af året. Han gik dog ind og tog alle med storm ved at gribe dirigentstokken og give Real-holdet en ny dimension i deres spil.

Nu var det jo Ronaldo, som løb med den ikoniske guldbold, og det var nok ikke så meget på grund af den underholdning, han kunne give fansene, men nok mere på grund af de vitale mål han lavede i knockoutfasen i Champions League. Det er også værd at huske, at vi i denne sæson og det sidste halve år ikke har set ham fra hans stærkeste side. Grunden til, at vi så mener, at lige præcis Isco skulle have vundet Ballon d'Or er fordi, at han er den spiller, som har været den mest kreative og vigtige i offensiven på et hold, som gik hen og vandt både det spanske mesterskab og Champions League.

Det er ikke kun for "Los Blancos", at den 25-årige midtbanespiller har brilleret. Også for det spanske landshold, har han været helt forrygende. Han har i dette kalenderår været Spaniens ubestridte bedste spiller med fem mål, to af dem i en kamp mod Italien, hvor han nærmest på egen hånd skillede Buffon og co. ad. Han satte blandt andet Buffon på plads med et mål på direkte frispark.

Med både masser af mål, assist og ikke mindst mærkværdig underholdning i form af gudesmuk boldbehandling er der god grundlag for, at dette års Ballon d'Or skulle have gået til Isco efter hans absolut bedste kalendarår i karrieren.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik