Fodbold nyheder

Bendtner: De andre skal vises tillid

Af Jonas Knudsen

Bendtner vil naturligvis gerne spille den afsluttende VM-kvalkamp, men han mener, at tre sejrer må afføde noget tillid til de andre.

Nicklas Bendtner kom igen engang i aktion for det danske landshold, da han i går blev skiftet ind i 1-0-sejren ud over Montenegro. Her var han ved at bidrage med et oplæg, men den manglende skarphed fra Christian Eriksen i situationen stod i vejen for den bedrift.

Bendtners bidrag på fodboldbanen er generelt steget betragteligt igennem den seneste tid, hvor han for alvor er begyndt at finde formen for Rosenborg. Derfor banker han efterhånden også på til Åge Hareides startellever, men det er ikke noget Bendtner selv vil presse på for.

Han kan derimod sagtens se, at holdet er inde i en god formkurve, og at det er noget der må afføde tillid.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille alle kampe. Åge Hareide ved, hvad jeg kan, og jeg håber, han vil gøre brug af mine kvaliteter på søndag. Men lige nu står vi med tre sejre i tre kvalifikationskampe og nogle spillere, der har kæmpet rigtig, rigtig godt. Selvfølgelig har vi ikke alle sammen spillet lige godt i alle kampe, men alle har kæmpet godt. Nogle gange skal man også vise dem tillid. Derfor må du spørge landstræneren om, hvordan situationen ser ud på søndag, siger Nicklas Bendtner til DR Sporten.

Søndag kan Danmark, med eller uden Bendtner fra start, selv sikre sig adgang til VM-playoff, mens en direkte kvalifikation vil kræve en sejr til Montenegro ude over Polen samtidig. Det forventer Bendtner ikke vil ske, så han retter opmærksomheden mod selv at gøre arbejdet mod Rumænien.

- Vi bliver nødt til at gå ud og få tre point på søndag. Hvad der sker i de andre kampe, kan vi ikke bruge til noget. Montenegro er nok også lidt svækkede til kampen mod Polen, da Jovetic måtte gå ud med en skade mod os. Han når nok ikke at blive klar, så vi kan ikke regne med hjælp fra dem, når de skal møde Polen.

Uanset hvad vil en dansk sejr mod Rumænien være vigtig. For det første vil det sikre adgang til minimum playoff-kampe uagtet resultatet i Polen Montenegro, og for det andet vil det øge chancen for at tage endnu et ryk op på FIFA-ranglisten, inden seedningen til playoffkampene fastsættes. Her har Danmark potentielt mulighed for at overhale et par lande foran sig, og dermed ende blandt de fire seedede og undgå modstandere som Italien og Portugal.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik