Fodbold nyheder

UEFA's vicepræsident trækker sig

Af Jonas Knudsen

Den korruptionsanklagede spanske forbundspræsident Ángel Maria Villar har trukket sig fra sine forpligtelser i UEFA og FIFA.

UEFA's vicepræsident og præsidenten for det spanske fodboldforbund RFEF, Ángel Maria Villar har onsdag meddelt, at han trækker sig fra sin post som vicepræsident og medlem af UEFA's eksekutivkomité.

Det sker som følge af den korruptionsskandale, der i sidste uge eskalerede med anholdelsen af netop Villar i det spanske fodboldforbunds hovedsæde. Villar er, sammen med sin søn Gorka Villar, anklaget for økonomisk korruption og sidder pt. varetægtsfængslet.

Derudover har topdommer Pino Zamorano også fortalt om lige lovlig stor involvering fra Villars side i op- og nedrykning af dommere i det spanske domemrsystem.

Beskeden om hans tilbagetræden blev givet af UEFA-præsident Aleksander Ceferin, som samtidig takkede ham for de mange års tjeneste i forbundet.

Villar har givet samme meddelelse til FIFA om, at han ikke vi fortsætte sit virke i verdensforbundet. Til gengæld har han endnu ikke aftrådt positionen som præsident for det spanske fodboldforbund.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik