Randers FC - Op på hesten igen

Af Daniel Fisker

2017-02-16
Randers FC - Op på hesten igen

Randers FC lå længe lunt i svinget, men de nåede på uheldigvis at falde af på den, inden efterårssæsonen 2016 blev fløjtet af. Kronjyderne har i mellemtiden solgt deres topscorer Mikael Ishak til tyske 1. FC Nürnberg, så det skal i den grad blive spændende at se, hvordan de vil klare foråret, hvor slutspillet venter i det fjerne. Spørgsmålet må være om de kan komme op på hesten igen og ud over stepperne.

Kommentar:

Randers FC præsterede på et meget højt niveau i det meste af efterårssæsonen. Alligevel befandt hestene fra Randers sig på et decideret skråplan, da Superligaen blev fløjtet af for sidste gang i 2016. Nu er spørgsmålet, hvorvidt spillerne fra Randers kan komme op på hesten igen i foråret.

Der var længe optræk til, at Randers FC skulle overstige deres målsætning og få en særdeles fornuftig sæson. Nøgleordet, når der snakkes målsætning i Randers FC, har i mange år været sjettepladsen. I år giver sjettepladsen adgang til slutspillet, så denne målsætning gør sig også gældende i denne sæson. Randers FC sluttede 2016 på fjerdepladsen, men det holdt hårdt til sidst.

Randers FC indkasserede således fire nederlag på stribe, inden 2016 blev blæst af. Det kronjyske hold ville sågar indtage sidstepladsen i Superligaen, hvis denne skulle afgøres på baggrund af de seneste fem kampe. Forårssæsonen kommer dermed til at handle om, hvorvidt Randers FC-spillerne kan få vendt skuden.

Randers FC-anføreren Mads Fenger ville ikke give et bud på en konkret slutplacering, da Indkast.dk snakkede med ham inden sæsonen blev sparket i gang, men han var helt klar i spyttet, hvad angår forhåbningerne om slutspil, når regnskabet skal gøres op.

- Med hensyn til placeringer, så håber jeg selvfølgelig, at vi ender i slutspillet. Det er klart vores målsætning. Hvorvidt det bliver sjette-, femte- eller fjerdepladsen, det ved jeg ikke, men målet er slutspillet, udtalte Mads Fenger til Indkast.dk.


Idealopstilling (4-4-2):

Halldorsson.
Thomsen, Agesen, Fenger, Marxen.
Fisker, Poulsen, Allansson, Lundholm.
Pourie, George.


Trænerteamet:

Randers FC fik ny cheftræner i juni 2016, nemlig den tidligere FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson. Den islandske cheftræner har dermed tilbragt godt et halvt år i den ikke så varme stol hos Randers FC, og hans indsats må siges at være godkendt. Randers FC faldt ganske vist gevaldigt af på den, da 2016 gik på hæld, men hestene fra Randers FC indtager ikke desto mindre en godkendt fjerdeplads.

Sportschef Ole Nielsen er også mere end tilfreds med klubbens islandske træner, som også efter hans mening har klaret det rigtig godt. Han tøver således ikke med at sige, at Ólafur Kristjánsson har haft en god start i Randers FC. Han er således heller ikke bekymret over den uheldige nederlagsstime, som Randers FC havnede i, da 2016 gik på hæld.

- Jeg er på ingen vis bekymret. Ólafur har fra dag et sat et rigtig positivt aftryk. Han er fodboldfagligt meget kompetent, favner rigtig bredt og er dygtig på mange parametre. Han har fået en rigtig god start i Randers FC, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Det er ikke kun Ólafur Kristjánsson, som er forholdsvist ny i jobbet hos Randers FC. Den mangeårige Randers FC-assistenttræner Thomas Thomasberg valgte at søge nye græsgange, da han den 4. januar i år blev præsenteret som ny cheftræner i Hobro IK. Allerede mandag den 9. januar blev afløseren for den mangeårige assistent dog præsenteret. Randers FC meddelte på klubbens hjemmeside, at man havde hentet Peter Enevoldsen i SønderjyskE, hvor han arbejdede i en tilsvarende stilling.

Den 55-årige nordjyde befandt sig allerede på træningsbanen hos Randers FC klokken 10:30 den 9. januar. Han blev dermed kastet lige lugt ud i sit nye arbejde, som han nu har varetaget i godt en måned. Ole Nielsen satte alle sejl ind, da Thomas Thomasberg fik tilbuddet om at blive cheftræner i Hobro. Han havde således et godt øje til den meget erfarne Peter Enevoldsen, som han i øvrigt har arbejdet sammen med tidligere.

- Peter Enevoldsen har stor erfaring og kender Superligaen ind og ud. Jeg har jo selv hentet Peter Enevoldsen til SønderjyskE, da jeg selv var der, så da Thomasberg fik muligheden for at blive cheftræner i Hobro, så var Ólafur og jeg ikke i tvivl om, at vi ville forsøge at hente Peter Enevoldsen ind.

- Vi føler, at vi er dækket ind. Thomasberg var en super assistenttræner, og han gjorde det rigtig godt her i Randers FC. Da muligheden kom for Thomasberg, så synes vi, at den bedste afløser, vi overhovedet kunne finde, var Peter Enevoldsen.


Holdets profil:

Randers FC solgte i januar klubbens vel nok største profil, nemlig klubbens topscorer Mikael Ishak. Mikael Ishak leverede i sandhed varen for Randers FC, som altså valgte at sælge ham til 1. FC Nürnberg. Der svirrede allerede rygter i sommer, som antydede muligheden for et skifte. Klubben fik dog lov til at beholde den svenske angriber, men i januar-transfervinduet gik den dog ikke længere.

Den største profil på Randers FC-holdet må siges at være holdets anfører siden marts 2016, nemlig forsvarsspilleren Mads Fenger. Den nu 26-årige har tilbragt hele sin professionelle karriere i Randers FC. Han kom til klubben i 2007 som ungdomsspiller, hvorefter han i 2009 debuterede på klubbens førstehold. Han står i skrivende stund noteret for 249 kampe i Randers FC-trøjen. Han er dermed den spiller, som i skrivende stund har spillet flest kampe i Randers-trøjen.

Selvom Mads Fenger har spillet mange kampe for det kronjyske hold, men det er muligvis en stakket frist. Den 26-årige anfører tumler med planer om noget andet end Randers FC. I sommer understregede klubbens forsvarsgeneral, at han har ambitioner om et udenlandseventyr. Dengang understregede han dog, at det først vil være engang i fremtiden, men muligheden for et udenlandseventyr foreligger dog.

Mads Fenger har ydermere kontraktudløb til sommer. Rygterne om et udenlandsk eventyr svirrede i det meste af 2016. Der er ikke udsigt til, at mængden af disse rygter bliver mindre. Der kunne dog blive lagt en dæmper på disse rygter, hvis Mads Fenger indgår en kontraktforlængelse med Randers FC.

Dog er der ikke meget, som i øjeblikket tyder på en kontraktforlængelse. Mads Fengers førsteprioritet skulle således være det udenlandseventyr, som efterhånden har været på tale i lang tid.

- Som udgangspunkt har Fenger gjort det klart overfor os, at udlandet er hans prioritet næste gang. Det er udlandet, som han målrettet går efter, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Den tidlige udmelding fra Mads Fenger gør også, at Randers FC allerede nu kan lede efter en mulig erstatning for den mangeårige Randers-forsvarer. Ole Nielsen forklarer i den forbindelse, at Randers FC-ledelsen allerede nu sonderer terrænet for mulige erstatninger. Ole Nielsen understreger, at de faktisk altid har øjnene åbne, hvis der skulle ske noget uforudset.

- Vi befinder os hele tiden i den proces. Jeg har hele tiden spillere på de forskellige positioner i tankerne, hvis der sker noget. Det er klart, med Fengers udmelding allerede nu, at vi selvfølgelig er i gang med at sondere terrænet for eventuelle emner, der kan overtage.


Til- og afgange:

Tilgange:

Marcus Mølvadgaard (Klubbens ungdomshold).
Lukas Haren (Hellerup IK).
Nikola Djurdjic (Partizan Beograd).
Sam Lundholm (Nijmegen, lejeaftale).
Andreas Bruhn (Fri transfer).

Afgange:

Mikael Ishak (1. FC Nürnberg).
Edgar Babayan (Hobro IK, lejeaftale).
Mandla Masango (SuperSport United, lejeaftale)
Marko Mitrovic (SønderjyskE, fri transfer).

Vintertransfervinduet var en blandet pose bolsjer for Randers FC. Hestene forstærkede sig med flere spillere, blandt andet Mikael Ishak-erstatningen Nikola Djurdjic, som Ole Nielsen har høje forventninger til. Sportschefen i Randers FC hæfter sig ved serberens imponerende CV. Han mener sågar heller ikke, at der går så længe, før vi ser hestenes nye angriber på græs i Superliga-regi.

- Han kommer på græs forholdsvist hurtigt. Han har haft lidt småskavanker, som har gjort, at vi lige ville bygge ham ordentligt op, og han er nu med i fuld træning. Jeg tror ikke, at der kommer til at gå lang tid. Han har en god grundform, så han vil ret hurtigt byde sig til, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Randers FC foretog sig også det træk i januar, at de udlejede en kantspiller, mens de selv lejede en kantspiller. Der er naturligvis tale om Edgar Babayan, som i et halvt års tid skal tørne ud i Hobro, og Sam Lundholm, som i et halvt år bytter Æresdivisionen og Nijmegen ud med Superligaen og Randers FC. Nu er spørgsmålet så, hvorvidt begge kantspillere er på græs i Randers, når sæsonen slutter. Med hensyn til dette spørgsmål, så er sportschef Ole Nielsen afventende.

- Vi har nu en periode frem til sommer, hvor vi skal se hinanden an. Sam skal se, hvad Randers FC er for en størrelse, og vi skal se på Sams kvaliteter. Vi må jo se, hvordan og hvorledes det hele udvikler sig.

Randers FC-talentet Marcus Mølvadgaard, som den kronjyske klub for nyligt forfremmede til førsteholdet, bliver også spændende at følge. Han har leveret en meget solid indsats i optakten til forårssæsonen, hvor han blandt andet er kommet på måltavlen i en håndfuld træningskampe. Ole Nielsen er også opmærksom på det unge talent, som måske får Superligabold i benene i dette forår.

- Marcus er en spændende ung spiller, som selvfølgelig også skal bygge en hel masse på hans spil. Man kan sagtens forestille sig, at han får spilleminutter i dette forår. Marcus har et spændende potentiale, så man kan slet ikke udelukke, at der bliver spilletid til ham.

Hvis man ser på transfervinduet som helhed, så skete der en hel del i Randers FC. Klubben sagde blandt andet farvel til topscoreren Mikael Ishak, og goddag til en erfaren målræv. Derudover kom to lejeaftaler til at præge transfervinduet i Randers. Hvis man ser på, hvorvidt randrusianerne er styrket eller svækket efter transfervinduet, så mener sportschefen Ole Nielsen, at kronjyderne er status quo.

- Det er nok et spørgsmål, jeg bedst kan besvare, når vi er helt færdige med sæsonen. Jeg tror nogenlunde, at vi er status quo.

Et af de måske største samtaleemner i forbindelse med transfervinduet i Randers er, hvor meget 1. FC Nürnberg måtte punge ud med, før Ole Nielsen og resten af Randers-ledelsen sendte klubbens topscorer sydpå. Et konkret beløb ville Ole Nielsen ikke ud med, men han føler sig godt tilfreds. Ishaks kontrakt sang snart på sidste vers, hvilket havde indflydelse på prisen, som dog alligevel var tilfredsstillende.

- Vi kommenterer ikke sådan på, hvad økonomien er i de forskellige handler. Det er dog klart, at Ishak kun havde knap seks måneder igen. Det medfører selvfølgelig også, at prisen bliver derefter. Hvis Ishak havde haft tre år tilbage, så havde vi nok kunnet få en anden pris. Når der kun var så kort tid tilbage, så fik vi en ganske fornuftig pris for Ishak. Det har hele tiden lagt i kortene, at Ishak skulle videre på et tidspunkt, så vi er glade for den store indsats, han har ydet, for de mange mål, han har lavet for os. Vi ønsker ham al mulig held og lykke i det tyske.


Bud på slutplacering:

Randers FC nåede som bekendt at falde af på den, inden efterårssæsonen sluttede. Derfor er det dog ikke sandsynligt, at Randers FC fortsætter nedturen i 2017. Den kronjyske klub har allerede vist, at de har evnerne til at spille med i toppen, hvilket de også kan få udbytte af i foråret. Et bud på en slutplacering kunne dermed være en tredjeplads, hvis altså spillerne fra Randers FC kan komme op på hesten igen og dermed stå distancen. Hvis man ser på det kommende slutspil, så er det meget sandsynligt, at hestene fra Randers FC havner i den nedre halvdel af mesterskabsslutspillet, når dette afvikles. Det er dog som sagt også meget muligt, at Randers FC-spillerne ender sæsonen med bronzemedaljer om halsen.Manchester United vs. Manchester City

United er langt bag førstepladsen

Dyreste PL-trup

Manchester City vs. Manchester United

Største lønninger i Premier League

Video: City vs. United - fem bedste mål

PL's førstepladser i 2018/19

Solskjær med kontrakt vs. uden kontrakt

Manchester City vs. Liverpool

Solskjær: City-kamp kommer perfekt

Top 20: Mest Premier League-erfaring

Statistikker om Solskjær-nedturen

Ærlig Matić: Jeg var det største problem

Knust Mata: Alt for trøjen

Solskjær: Undskyld

Gylfi Sigurdsson – Manchester United-fan

Video: United-nedtur

Solskjær: Nu skal Alexis levere

Solskjær: Køber ikke seks nye spillere

Nye tider på Old Trafford

Magasin-artikler
Dyreste PL-trup
Indkast.dk har kigget på, hvilke trupper der har været dyrest at anskaffe – samt deres nuværende værdi…
Arsenal
Truppens værdi - i millioner kroner: 3.200
Truppens købspris - i millioner kroner: 3.000


Bournemouth
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.120
Truppens købspris - i millioner kroner: 775


Brighton
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.170
Truppens købspris - i millioner kroner: 1.200


Burnley
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.000
Truppens købspris - i millioner kroner: 550


Cardiff
Truppens værdi - i millioner kroner: 450
Truppens købspris - i millioner kroner: 420


Chelsea
Truppens værdi - i millioner kroner: 5.150
Truppens købspris - i millioner kroner: 3.380


Crystal Palace
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.750
Truppens købspris - i millioner kroner: 1.340


Everton
Truppens værdi - i millioner kroner: 2.970
Truppens købspris - i millioner kroner: 3.390


Fulham
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.275
Truppens købspris - i millioner kroner: 1.075


Huddersfield
Truppens værdi - i millioner kroner: 770
Truppens købspris - i millioner kroner: 590


Leicester
Truppens værdi - i millioner kroner: 2.100
Truppens købspris - i millioner kroner: 2.240


Liverpool
Truppens værdi - i millioner kroner: 5.380
Truppens købspris - i millioner kroner: 4.735


Manchester City
Truppens værdi - i millioner kroner: 7.500
Truppens købspris - i millioner kroner: 6.600


Manchester United
Truppens værdi - i millioner kroner: 6.050
Truppens købspris - i millioner kroner: 5.250


Newcastle
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.030
Truppens købspris - i millioner kroner: 870


Southampton
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.910
Truppens købspris - i millioner kroner: 1.800


Watford
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.290
Truppens købspris - i millioner kroner: 1.250


West Ham
Truppens værdi - i millioner kroner: 1.800
Truppens købspris - i millioner kroner: 1.980


Wolverhampton
Truppens værdi - i millioner kroner: 955
Truppens købspris - i millioner kroner: 800
Læs hele artiklen
Stadion tour: Tottenhams Stadium
Lidt blandet om afløseren for White Hart Lane. Vidste du…
- at 10.000 øl kan pumpes ud af hanerne på stadionets barer pr. minut.

- at der sælges sæsonkort til 140.000 kroner, men så får du også varme i sædet samt mad fra en restaurant, der er drevet af Michelin-kokken Chris Galvin.

- at der kan sidde 17.500 tilskuere på South Stand, og de kommer til at give oplevelsen af en ”væg af lyd”.

- at det forventes, at Tottenham i fremtiden kommer til at omsætte for 750 millioner kroner på kampdage, hvilket næsten er en fordobling i forhold til omsætningen på White Hart Lane.

- at stadionet får fire gigantiske storskærme, hvoraf de to største bliver de største i England.

- at stadionet får Europas største merchandise-butik.

- at klubbens museum bliver i det ældre hus ”Warmington House”, som har bibeholdt sin gamle facade.

- at det blot tager 25 minutter at ændre stadionet fra et fodboldstadion til et NFL-stadion. Ændringen betyder blandt andet, at selve græstæppet bliver meget længere. 68 store motorer gør, at stadionet på underlig vis ændrer karakter.

- at midten af White Hart Lane, hvor Tottenham spillede 2.533 kampe, ligger midt på South Stand, hvor der er langt en guldplade.

Læs hele artiklen
Se alle magasin-artikler her
Profiler
Gylfi Sigurdsson – Manchester United-fan
Holdspilleren er ved at udvikle sig til en Premier League-profil – samt en nationalhelt på Island.
Den 24. oktober 2015 blev der skrevet et lille kapitel i Premier Leagues historiebøger. På Villa Park var hjemmeholdet lige kommet foran med 1-0, da en meget atypisk islænding gik til et frispark fem/syv meter udenfor Aston Villas målfeltet, og modsat mange andre sportsudøvere fra vulkanøen blev frisparket ikke sparket med stor fysisk kraft, men med præcision og finfølelse ind bag en sagesløs Brad Guzan. Kampen endte med, at Swansea vandt 2-1 efter et mål af hver af Ayew-brødrene.

Det sjældne udfald, at to brødre fra Ghana ender med at score for hvert sit hold i en Premier League-kamp samt, at Villa-nederlaget kostede manager Tim Sherwood jobbet, fyldte i de efterfølgende dage de engelske aviser. Dette er måske ikke helt rimeligt – for havde det ikke været for det flotte frisparksmål af en Swansea-spiller, havde kampen helt sikkert fået et andet udfald… målet blev scoret af Gylfi Sigurdsson.

Selvsamme aviser blev dog fyldt med overskrifter om Sigurdsson, efter midtbanespilleren blev matchvinder på Anfield i walisernes sejr på 3-2 i starten af 2017. Islændingen bevarede fatningen, da Simon Mignolet kom flyvende ud imod den lidt løse bold, som Sigurdsson sikkert sparkede ind. Samme kølighed havde Swansea-profilen kort tid efter, da han på flotteste vis udlignede direkte på frispark imod selveste Manchester United.

I starten af oktober 2018 blev han matchvinder for den ny klub – Everton. Liverpool-klubben var i overtal imod Leicester, da Sigurdsson vendte midt på modstanderens banehalvdel inden han scorede et flot langskudsmål – ligesom han gjorde i påsken 2019, hvor Everton besejrede Manchester United med hele 4-0. Ikke nok med det - for det er ikke første gang, at han var med til at sænke United, som han er så stor fan af…


Drømmeliv væk fra – og på vulkanøen
Masser af kapitler til Sigurdssons Premier League-eventyr, men den islandske midtbanespiller udlever en livsdrøm. Først var han med til at kvalificere Island til EM, hvor vulkanøen blandt andet ”klappede” England – og de blev en af fodboldens succeshistorier i 2016. Så Sigurdsson fulgte stærkt op på drømmesæsonen 2014/15, hvor han lavede syv Premier League-mål og hele ti assists i blot 32 kampe for Swansea. Derudover oplevede Sigurdsson det unikke i at score det afgørende mål på Old Trafford - som han dermed har gjort to sæsoner i træk, hvilket må være noget specielt.

Sigurdsson har nemlig hele livet været stor fan af Manchester United, så da han den 16. august 2014 scorede og lavede en assists i 2-1-sejren, som gav Louis van Gaal en mareridtsstart på Old Trafford, var det noget helt specielt for Sigurdsson. Efterfølgende har han fortalt om, hvordan hans telefon nærmest brød sammen med venlige SMS'er efter kampen, og efter kampen blev han også fotograferet sammen med sit helt store idol – golfspilleren Rory McIlroy, der lige havde vundet en stor turnering ved Bridgesone og var blevet fremrykket til verdens bedste.

Sådanne dage har Sigurdsson ikke oplevet mange af i England, men ikke nok med det. For i starten af 2016 scorede Sigurdsson igen på Old Trafford, da Swansea god nok tabte 1-2...


Fra røven af 4. Division til Premier League
Som 15-årig ankom Sigurdsson til Reading, og han har oplevet meget trist i engelsk fodbold, da han har spillet i de fire øverste fodboldrækker med alt, hvad det indebærer. Når han kigger tilbage på tiden som knægt i England, fremkommer der dog ofte et smil, når han begejstret beretter om at komme til et land, der havde græs på fodboldbanerne og ikke konstant regnvejr eller bidende kulde.

Det var selveste Brendan Rodgers, der var manager i Reading, og sidenhen blev de to faktisk genforenet i Swansea, da Rodgers lejede Sigurdsson i Hoffenheim. I 2012 afviste midtbanespilleren dog den daværende Liverpool-manager for i stedet at tage til Tottenham. Her tilbragte han to gode sæsoner, og derfor var det en smule underligt, at den rige London-klub valgte at sælge ham til Swansea for blot 80 millioner kroner.

I Swansea fortsatte formfremgangen allerede fra den føromtalte første kamp på Old Trafford, og han fandt sig straks til rette på midtbanen - sammen med Jonjo Shelvey, som var blevet kasseret i Liverpool af Rodgers. De to udviklede et unikt samarbejde, selvom Sigurdsson faktisk ikke havde meget til overs for Shelvey, da han ankom til klubben, men spillet på banen udviklede et venskab imellem de to.


Ligeså mange mål som Sneijder, Robben og van Persie – til sammen
I maj 2010 fik Sigurdsson en unik debut på det islandske landshold, da han både lagde op til et mål samt scorede et mål ved en af sine spidskompetencer – nemlig frispark. På denne måde lavede han flere mål i den føromtalte EM-kvalifikation. Her var Island ikke levnet mange chancer for at hente én af de to første pladser i gruppe A, hvor Tjekkiet, Tyrkiet og Holland også var placeret.

Holland blev som bekendt sorteper, efter Island havde chokstartet i gruppen. Efter tre kampe havde de ni point og en samlet målscore på 8-0, selvom de havde mødt Tyrkiet, Letland og Holland. Senere i kvalifikationen blev Tyrkiet og Holland slået igen – hvilket ikke mindst skyldtes den helt store talisman - Gylfi Sigurdsson.

Hele seks mål lavede han i kvalifikationskampe eller det samme som Wesley Sneijder, Arjen Robben og Robin van Persie – til sammen. Lilleputnationen Island havde narret de store fodboldnationer, og selvom der blot var 11.607 tilskuere i gennemsnit til Islands hjemmekampe, oplevede spillerne en gigantisk opbakning fra den sportsglade ø. Landstræner Lars Lagerback sagde i jubelscenerne efter kvalifikationen om Sigurdsson:

- Han er den spiller, som jeg nogensinde har arbejdet sammen med, der er den største holdspiller…

Denne nationale holdspiller var til VM2018 havnet i gruppen med Argentina, Nigeria og finalisterne Kroatien. Det endte kun med ét point og dermed sluttede slutrunden tidligt for Sigurdsson. Island lavede to mål i de tre kampe og naturligvis kom Sigurdsson på måltavlen efter en dødbold. Han har tidligere scoret meget afgørende mål – på både Anfield og flere gange på Old Trafford. Tænk sig at gøre det som kæmpe Manchester United-fan…
Læs hele artiklen
Son Heung-min – The Precious Son
Son Heung-min har gennem flere år vist en opadgående kurve, og det fortsætter bare…
78 minutter er spillet… Christian Eriksen finder med en elegant aflevering den hurtige Tottenham-spiller Son Heung-min, som får Manchester City-backen Fabien Delph til at ligne en saltstøtte. Son sparker bolden ind under Ederson i City-målet og jublen på det nye Tottenham Hotspurs Stadium bryder ud.

Son blev matchvinderen i den første og rene engelske Champions League-kvartfinale, og dermed fulgte sydkoreaneren op i sin anden kamp på Tottenhams nye stadium. Son blev også den første spiller nogensinde til at score på det imponerende stadion, da de spillede den officielle åbningskamp imod Crystal Palace. Dermed fortsætter Son Heung-min, bedre kendt bare som Son, den unikke formfremgang, som han er i gang med. Indkast.dk har kigget nærmere og tilbage på den hotte Tottenham-angriber, for hvem er denne Son?


Eksklusiv klub
Son var en del af FC Seouls U18-hold, da han besluttede sig for, at han ville være professionel fodboldspiller. Det gjorde han, da han som bolddreng ved FC Seouls hjemmekampen så efterfølgende Premier League-spiller Lee Chung-Young spille for klubben i hjembyen, en oplevelse Son dog aldrig skulle få. Han valgte nemlig i stedet at tage imod et tilbud om at komme til Hamburger SV i en ung alder.

Fra han var 16 år tørnede han ud for Bundesliga-klubbens ungdomshold, og her præsterede han så fornemt, at han på sin 18-års fødselsdag kunne skrive under på en professionel kontrakt. Og det var en god beslutning af HSV, der med den beslutning sikrede sig en bevægelig, teknisk velfunderet og afslutningsstærk angriber, der både kan agere topangriber og hængende angriber. Han viste da også forholdsvist hurtigt, at han havde hvad der skulle til for at begå sig i den stærke tyske liga.

I hans første to år blev det til en pæn del optrædener, ligesom han formåede at nette forholdsvist meget, hans unge alder i taget i betragtning. Men det var først i sæsonen 2012/2013, at man for alvor skulle begynde at lægge mærke til ham. Her spillede han en vigtig rolle på det nordtyske mandskab, og da sæsonen sluttede kunne Son kigge tilbage på en sæson, der havde budt på 12 scoringer i 33 optrædener. Det bragte ham samtidig ind i klubben af asiater, der har scoret et tocifret antal mål i én af de tre store ligaer (La Liga, Bundesliga og Premier League), som, Son inklusiv, kun tæller fire.

Det målgennemsnit var nok til at vække opmærksomhed lidt længere oppe i tabellen, og derfor var Bayer Leverkusen ikke sene til at slå til, da Son gerne ville prøve sig af i toppen af Bundesligaen. 75 millioner kroner måtte de smide på bordet for at overtale HSV til at slippe den dengang 20-årige sydkoreaner. 12 mål og syv oplæg blev det til i debutsæsonen i Leverkusen - absolut godkendte tal for en 21-årig angriber i Bundesligaen. Efterfølgende blev det til 11 scoringer, ligesom han markerede sig flot i Leverkusens godkendte Champions League-kampagne, der lige så vel kunne have endt med mere, efter man fik presset Atlético Madrid ud i straffesparkskonkurrence - en disciplin spanierne viste sig stærkest i.

Disse præstationer åbnede op for skiftet til Tottenham. London-klubben tredoblede hvad Leverkusen havde betalt HSV og dermed blev angriberen dyreste spiller fra Asien – nogensinde. Han har dog vist sig at være pengene værd. I de sidste tre Premier League-sæsoner er det blevet til tocifret antal PL-mål og han har været en stor del af fremgangen i Tottenham.


Broget landsholdskarriere
Den opadgående kurve på klubplan har dog ikke kunne overføres til landsholdet. Selvom han står noteret for 72 kampe og 25 mål, hvilket jo som sådan er et pænt tal for en 26-årig, har forholdet til forbundet ikke altid været lige godt.

Da han for alvor var ved at få sit gennembrud i Bundesligaen, var hans far og agent nemlig ude og anmode om, at landstrænerne ville se bort fra ham i nogle kampe, så Son kunne fokusere 100% på at hjælpe sin tyske klub.

Det fornærmede landstræneren, der nægtede at adlyde denne ordre. Derudover afviste Son også at deltage i OL i London 2012, så han kunne fokusere på at slå igennem i HSV, hvilket jo som nævnt også skete. Og selvom disse udmeldinger omkring landsholdet måske ikke virker som det mest sympatiske, giver det også et billede af en meget målrettet mand.


En ny type sydkoreaner
Udover at han åbenlyst har talentet til at bære Sydkorea fremad – men også Tottenham - er der også noget andet, der er værd at bemærke, når snakken falder på denne Son Heung-min. Når man ser Sydkorea spille har man nemlig traditionelt været vidne til et mandskab, der lever på ting som løbevillighed, fælleskab og disciplin.

Det er også den type sydkoreanske spillere, der for det meste har haft deres gang i de europæiske ligaer. Med den tidligere Manchester United-spiller Park Ji-Sung som det mest lysende eksempel. Det er ikke for at tage noget fra Parks karriere, som på alle måder har været beundringsværdig, men han blev ikke kendt på grund af sine ekvilibristiske udfoldelser med læderkuglen.

Her kommer Son dog med noget ekstra. Han besidder nemlig ikke kun de klassiske sydkoreanske kvaliteter. Han har nemlig en fremragende teknik, som han blandt andet bruger til at skabe plads for sig selv og sine holdkammerater, mens han også kan udfordre forsvarsspillere direkte med sit hurtige fodskifte – ligesom han gjorde, da han stod overfor Delph i Champions League eller seks dage før imod Crystal Palace. Begge mål var på oplæg fra Christian Eriksen og mindede faktisk ganske meget om hinanden… Så efter 120 år med det samme stadion for Tottenham, så åbnede Son den nye æra med et brag.

Tidligere har Manchester City-manager Pep Guardiola kaldt Tottenham for ”Harry Kane team”, men den engelske angriber måtte udgå fra opgøret med en skade, og det er ikke første gang i denne sæson, at London-holdet må undvære den engelske angriber. Tidligere har han været ude i fem uger, og i den periode spillede Son fem kampe for Tottenham og lavede fire mål. På det tidspunkt sang Tottenham-fansene om Son ”You are my Sonshine” mens andre blot konstaterede - The Precious.

Læs hele artiklen
Se alle profil-artikler her
Ledere
Nye tider på Old Trafford
Solskjærs honeymoon is over… Indkast.dk forventer voldsomme ændringer i Manchester United, og når sæsonen 2019/20 starter, kan det meget vel være med en forvandlet United-trup. Nu skal 20LEgend vise sit værd som manager…
Den 16. marts 2019 vil blive en del af Manchester Uniteds nyere historie, for her besejrede Ole Gunnar Solskjærs tropper det kraftigt oprustende storhold fra PSG i Champions League. Der var voldsomt hype omkring Manchester United og den midlertidige samt forholdsvis uprøvede manager Solskjær!

Bedriften i den franske hovedstad skabte grobund for en permanent kontrakt til Solskjær, men i de efterfølgende kampe gik det voldsomt ned af bakke. Syv kampe gav fem nederlag, og Solskjær-effekten blev meget brat afblæst. Det startede ellers unikt med otte sejre i træk, og United-fansene havde fået en tiltrængt julegave i 2018, men med til den statistik skal nævnes, at modstanderne var Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle, Reading, Tottenham, Brighton og Arsenal. Så modstanden var ikke så hård i Solskjærs opstart, men han overtog altså et hold fra Jose Mourinho – et hold der var i skidt forfatning. ”The Special One” var blevet til ”The Special None” på grund af:

- United var 11 point fra en Champions League-plads.

- Mourinho var uvenner med næsten alt og alle…

- Spillernes niveau var dalende ligesom resultaterne.

- 17 Premier League-kampe inde i Premier League-sæsonen var United 19 point efter førerholdet Liverpool.

- Ikke siden 1990 havde Manchester United haft en dårligere sæsonstart.

- Kigger man yderligere på den daværende stilling, kunne man se, at Manchester Uniteds målforskel var NUL.


Mourinhos defensive tilgang og masser af ballade havde efterladt United i en skidt forfatning… den fik Solskjær ændret, inden han blev permanent manager, hvor det hele vendte sig igen. Se blot disse tal:


Vundne kampe
Solskjær som midlertidig manager: 73 %
Solskjær som permanent manager: 40 %

Mål scoret pr. kamp
Solskjær som midlertidig manager: 2,1
Solskjær som permanent manager: 1,0

Mål lukket ind
Solskjær som midlertidig manager: 0,9
Solskjær som permanent manager: 1,4


Som permanent manager har Solskjær været oppe imod stærke modstandere, og derudover har truppen været meget skadesplaget. Således var det fra den 6. marts og indtil midten af april kun Paul Pogba og Chris Smaling, der spillede alle 630 minutter, og det virkede lidt til, at den franske verdensmester var træt og mere havde øjne og øre rettet mod Madrid, hvor landsmanden og vennen Zinedine Zidane var blevet træner for Real Madrid og offentligt forsøgte at prikke til Pogbas rejselyst.

Pogba kan meget vel være en af spillerne, som fremtiden på Old Trafford skal bygges op omkring, når Solskjær skal starte en stor renovering af truppen. For Manchester United trænger til en foryngelse af truppen samt en mere præcis retningslinje for spillerindkøb. Flere af de aldrende spillere som Ashley Young, Antonio Valencia, Marcos Rojo, Matteo Darmian, Chris Smalling, Phil Jones, Nemanja Matić, Ander Herrera, Juan Mata og Alexis Sánchez bør forlade klubben for at skabe en nyere og meget yngre trup på Old Trafford – men hvem skal i fremtiden spille i Manchester United.

Kan det lykkes at holde kontraktudløbende David De Gea, Paul Pogba og Marcus Rashford i Manchester, kan den trio sammen med Anthony Martial være ”stammen”, der i drømmeland kunne forstærkes med flere af disse spillere:

- Jadon Sancho
- Aaron Wan-Bissaka
- Callum Hudson-Odoi
- Matthijs De Ligt
- Kalidou Koulibaly
- Saul Niguez
- Thomas Partey
- Ivan Rakitic
- Harry Maguire
- Idrissa Gueye
- Declan Rice
- Joao Felix

Dette kunne godt være ønskesedlen for Solskjær, men problemet er blot, at mange af disse spillere er på ønskesedlen hos nogle af Europas andre storklubber, som Bayern München og Real Madrid, der også begge står overfor store ændringer i trupperne pga. meget dårlige sæsoner.

Solskjær blev efter Champions League-exiten til Barcelona lovet 2.300 millioner kroner til nye spillere i sommerens transfervindue plus indtjeningen for de spillere, som han måtte lykkedes med at sælge.

Problemet for nordmanden er blot, at på trods af de vanvittige mange penge er det ikke nok til mere end tre eller måske fire af de ovennævnte spillere, og som nævnt vil der måske komme en budrunde for at sikre sig disse spillere. Men sælges Pogba eller De Gea, vil det skabe store købemuligheder for United.

Siden Sir Alex Ferguson for seks år siden forlod Manchester United, har klubben brugt næsten 6.000 millioner kroner på spillere, men mange af disse har været deciderede skuffelser. Nu skal Solskjær og bossen Ed Woodward vise deres værd på transfermarkedet for at skabe et nyt United på Old Trafford.

Tidligere har Woodward hentet Alexis Sánchez til klubben på en kontrakt med en ugeløn lige under fem millioner kroner og et sign on fee på over 60 millioner kroner. Siden er det blevet til 29 Premier League-kampe og tre mål fra turneringens suverænt højst lønnede spiller. Udover, at angriberen fylder meget i lønbudgettet, har det givet det problem, at Pogba, Rashford og De Gea gerne vil have kontrakter, som minder om den Sánchez fik.

Sådanne høje lønninger kan give problemer til United i fremtiden i forhold til Financial Fair Play, men historien og Football Leaks har nogle skræmmende eksempler for løntunge spillere i United. Værst er naturligvis Sanchez, men glem nu ikke, at Radamel Falcao i de 37 uger, som han var i Manchester United, kostede klubben over 40 millioner kroner pr. mål eller Bastian Schweinsteiger, der endte op med at koste 50.000 kroner for hvert minut, han spillede for United….

Solskjær og Woodward kommer til sommer til at træffe mange store og vigtige valg. Indkast.dk forventer, at der kommer ligeså store ændringer i United-truppen, som da Louis van Gaal i 2015 hentede seks spillere og tog afsked med otte… så det bliver en spændende sommer, fordi, Solskjær's honeymoon is over…


Læs hele lederen
Kan City vinde Quadruple?
Truppen hos Manchester City er “Four”-midabel, men det kan de økonomiske problemer også blive for den nyrige klub.
Lige efter Manchester City havde vundet Carabao Cup-finalen over Chelsea, var kampen et samtaleemne i et omklædningsrum, hvor jeres skrivekarl var til stede. Til de andre i lokalets store overraskelse sagde undertegnet:

- Jeg tror sgu, at Manchester City vinder Quadruple…

Straks kiggede mange af mine holdkammerater på mig med åben mund, som de havde set et spøgelse. Men er det så urealistisk, som det måske lyder? Kan Manchester City ikke vinde de resterende tre pokaler - hvor realistisk er det egentligt?


Det engelske mesterskab
Kigger man nærmere på det engelske mesterskab for tiden, så har det i 2018/19-sæsonen udviklet sig til et parløb imellem City og Liverpool, og kigger man nærmere på stillingen i denne duel, har City en klar fordel.

Pep Guardiolas tropper er nemlig langt mere formstærke, end Jürgen Klopps er for tiden. Den 29. december havde Liverpool ti points forspring til City, efter Liverpool havde spillet 20 kampe og City 19. Dette forspring er for tiden nu minimeret til, at dem, der spiller først, har førstepladsen, og vinder City den kamp, som de har til gode, så har de ét point mere end Liverpool.

Kampprogrammet for de to hold har stort set samme sværhedsgrad, så mesterskabskampen skal nok blive lige, men formen for City må alarmere de Liverpool-fans, der i den grad savner et mesterskab. Derudover har City en langt bedre trup, end Liverpool har, hvilket også kan blive udslagsgivende i afslutningen på sæsonen. De sidste fire år har City vundet liga-klubben tre gange, hvilket giver et klart billede af et hold, der har de bedste reserver, da det ofte er dem, der kommer i kamp i den turnering, som City altså har vundet i denne sæson.


FA Cuppen
Vinder City også FA Cuppen? Ja… er det oplagte svar. For hvem af de resterende hold skulle besejre City? Brighton venter i semifinalen, og vinderen af Watford eller Wolverhampton bliver den anden finalemodstander.

City var godt nok presset i kvartfinalen imod Swansea, som City vandt 3-2. MEN… kigger man på statistikkerne fra kampen, fortæller det altså historien om stor dominans til Guardiolas tropper. Hele 68 % af tiden havde City bolden, Swansea havde to afslutninger indenfor Edersons målramme og de gik begge ind. Såhh… Det ligner en FA Cup-titel til Manchester City.


Champions League
Ligeså sikker er Champions League-trofæet dog ikke, da modstanden er af en helt anden kaliber. City skal nok besejre Tottenham, men så venter Juventus formentlig i semifinalen, mens Barcelona eller Liverpool sandsynligvis venter i finalen.

MEN… glem nu ikke i dette, at Citys sidste Champions League-kamp endte med en 0-7-lussing til Schalke04 i en kamp, hvor så stærke spillere som Nicolas Otamendi, Fernandinho, Kevin De Bruyne, John Stones og Riyad Mahrez end ikke kom i kamp. Som tidligere nævnt er City-truppen helt unik – måske verdens bedste fodboldtrup, men den har heller ikke været billig.


Indkøbsfest
Fornyelig lavede Indkast.dk en udregning over hvor mange penge, de forskellige klubber havde brugt, siden Mauricio Pochettino kom til Premier League.

Manchester City havde netto brugt 4.900.000.000 kroner, mens Tottenham har brugt 230.000.000. Det er to forskellige verdner, men alligevel skal London-holdet op imod City i mesterskabskampen samt to gange i Champions League.

Siden 2009 har Sheik Mansour haft kontrol over Manchester City, men siden er der også kommet en ”Quadruple” af økonomiske problemer, som kan få gigantisk betydning for klubben.


1. UEFA er den største trussel imod Manchester City i forhold til Financial Fair Play-reglerne, der startede i 2013. Ifølge disse må en klub kun have et underskud på 400 millioner kroner i to år eller maksimalt 280 millioner kroner i gennemsnit i tre regnskaber. Begge dele skulle være et problem for City, og det kan resultere i en udelukkelse fra Champions League-turneringen, som ville give store økonomiske og sportslige problemer i fremtiden.

2. Premier League er i gang med at undersøge tre ting i forbindelse med Manchester City. Det skulle være om ulovlig anskaffelse af akademi-spillere, ulovlige treparts ejerskaber samt økonomiske uoverensstemmelser. Alle tre ting kan give point-straf. Ifølge Der Spiegel findes der mails, der beviser, at Jadon Sanchos agent – Emeka Obasi - modtog næsten to millioner kroner af City, inden han skiftede fra Watford som 14-årig. Dette er ulovligt. Kunne dette være årsagen til, at den engelske spiller noget overraskende havnede hos Dortmund?

3. FA har ligesom Premier League gjort det klart, at de kigger nærmere på ”Sancho-historien”. Skulle Manchester City blive dømt i denne sag, vil FA formentligt forbyde Manchester City at hente akademi-spillere. Men FA vil med stor sandsynlig ligge så tæt op ad den afgørelse, som Premier League træffer i denne sag.

4. FIFA er i gang med en undersøgelse af Manchester Citys samarbejde med danske FC Nordsjælland omkring treparts ejerskaber. Tidligere har FIFA givet transfer-karantæne for en meget lignede sag, men Chelsea har appelleret dommen.


Så selvom Manchester City måske står overfor en mulig stor sportslig triumf, bliver de kraftigt undersøgt af de fire store magtfaktorer i engelsk fodbold – FIFA, UEFA, Premier League og FA.

Mange af Citys problemer er kommet, efter Der Spiegel i ”Football Leaks” skulle have fået indsigt i nogle af fodboldens skyggesider, og her skulle der være dukket belastende materiale op om Manchester City samt andre nyrige klubber som Paris SG og Chelsea. Nu må fremtiden vise, hvordan City kommer til at se ud – både på og udenfor banen.


Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Artikel ikon Bayern i finale - se målene City vs. United - fem bedste mål Artikel ikon Telefonfis med AaB-spiller Artikel ikon Se matchvinder Eriksens mål Artikel ikon Se flere

Den pudsige

Artikel ikon Syv RB-startere var med til oprykning Video: Telefonfis med AaB-spiller Artikel ikon FA Cup-finale fremfor København-koncert? Artikel ikon Ugens hold fra Premier League Artikel ikon Se flere

Toplister

Artikel ikon Top 5: Hurtigste PL-mål Top 10: Flest mål for Newcastle Artikel ikon Top 10: Værste Premier League-indkøb Artikel ikon Top 7: Leicesters topscorere Artikel ikon Se flere

Spil

Artikel ikon Tre VM-spilforslag Spilforslag: VM-åbningskampen Artikel ikon Spilforslag fra LaLiga2 Artikel ikon Spilforslag: Danmark vinder luftkrigen Artikel ikon Se flere

Bøger

Artikel ikon Ajax - Danskernes klub: Jan Mølby Özil - fra skudlinjen Artikel ikon Fodboldsvindleren - Stjerneangriberen Artikel ikon Fuld Fart Frem - Jürgen Klopp Artikel ikon Se flere

Historisk

Artikel ikon Video: Kan du huske Zidanes skalle? Historisk mesterskab til Juventus Artikel ikon City kan få en sjælden ”The Double” Artikel ikon Fire trofæ-samlere Artikel ikon Se flere

Rygter

Artikel ikon Onsdagens engelske rygter Milan-træner på vej til Premier League? Artikel ikon Mega-transfer under opsejling i Serie A Artikel ikon Medie: Atlético vil handle i Tottenham Artikel ikon Se flere

Vidste du om ...

Artikel ikon Vidste du om ...
Kylian Mbappé
Vidste du om ... Christian Pulisic Artikel ikon Vidste du om ... Ole Gunnar Solskjær Artikel ikon Vidste du om ... Mario Gomez Artikel ikon Se flere

Statistik

Artikel ikon United er langt bag førstepladsen Dyreste PL-trup Artikel ikon Manchester City vs. Manchester United Artikel ikon Største lønninger i Premier League Artikel ikon Se flere

Optakter

Artikel ikon Optakt: Liverpool-Porto Optakt: Man. City - Schalke 04 Artikel ikon Optakt: Bayern München - Liverpool Artikel ikon Optakt: Barcelona - Lyon Artikel ikon Se flere

Startopstillinger

Artikel ikon Startopstillinger: Cardiff - Liverpool CL - sådan starter de Artikel ikon Startopstillinger: Liverpool - Tottenham Artikel ikon Startopstillinger: Horsens - Brøndby Artikel ikon Se flere

Kampreferater

Artikel ikon Bubble Gum starter City Ulvene åd udebanesvage Arsenal Artikel ikon Eriksen blev helten for Tottenham Artikel ikon Bundhold driller Chelsea Artikel ikon Se flere