Randers FC - Op på hesten igen

Af Daniel Fisker

2017-02-16
Randers FC - Op på hesten igen

Randers FC lå længe lunt i svinget, men de nåede på uheldigvis at falde af på den, inden efterårssæsonen 2016 blev fløjtet af. Kronjyderne har i mellemtiden solgt deres topscorer Mikael Ishak til tyske 1. FC Nürnberg, så det skal i den grad blive spændende at se, hvordan de vil klare foråret, hvor slutspillet venter i det fjerne. Spørgsmålet må være om de kan komme op på hesten igen og ud over stepperne.

Kommentar:

Randers FC præsterede på et meget højt niveau i det meste af efterårssæsonen. Alligevel befandt hestene fra Randers sig på et decideret skråplan, da Superligaen blev fløjtet af for sidste gang i 2016. Nu er spørgsmålet, hvorvidt spillerne fra Randers kan komme op på hesten igen i foråret.

Der var længe optræk til, at Randers FC skulle overstige deres målsætning og få en særdeles fornuftig sæson. Nøgleordet, når der snakkes målsætning i Randers FC, har i mange år været sjettepladsen. I år giver sjettepladsen adgang til slutspillet, så denne målsætning gør sig også gældende i denne sæson. Randers FC sluttede 2016 på fjerdepladsen, men det holdt hårdt til sidst.

Randers FC indkasserede således fire nederlag på stribe, inden 2016 blev blæst af. Det kronjyske hold ville sågar indtage sidstepladsen i Superligaen, hvis denne skulle afgøres på baggrund af de seneste fem kampe. Forårssæsonen kommer dermed til at handle om, hvorvidt Randers FC-spillerne kan få vendt skuden.

Randers FC-anføreren Mads Fenger ville ikke give et bud på en konkret slutplacering, da Indkast.dk snakkede med ham inden sæsonen blev sparket i gang, men han var helt klar i spyttet, hvad angår forhåbningerne om slutspil, når regnskabet skal gøres op.

- Med hensyn til placeringer, så håber jeg selvfølgelig, at vi ender i slutspillet. Det er klart vores målsætning. Hvorvidt det bliver sjette-, femte- eller fjerdepladsen, det ved jeg ikke, men målet er slutspillet, udtalte Mads Fenger til Indkast.dk.


Idealopstilling (4-4-2):

Halldorsson.
Thomsen, Agesen, Fenger, Marxen.
Fisker, Poulsen, Allansson, Lundholm.
Pourie, George.


Trænerteamet:

Randers FC fik ny cheftræner i juni 2016, nemlig den tidligere FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson. Den islandske cheftræner har dermed tilbragt godt et halvt år i den ikke så varme stol hos Randers FC, og hans indsats må siges at være godkendt. Randers FC faldt ganske vist gevaldigt af på den, da 2016 gik på hæld, men hestene fra Randers FC indtager ikke desto mindre en godkendt fjerdeplads.

Sportschef Ole Nielsen er også mere end tilfreds med klubbens islandske træner, som også efter hans mening har klaret det rigtig godt. Han tøver således ikke med at sige, at Ólafur Kristjánsson har haft en god start i Randers FC. Han er således heller ikke bekymret over den uheldige nederlagsstime, som Randers FC havnede i, da 2016 gik på hæld.

- Jeg er på ingen vis bekymret. Ólafur har fra dag et sat et rigtig positivt aftryk. Han er fodboldfagligt meget kompetent, favner rigtig bredt og er dygtig på mange parametre. Han har fået en rigtig god start i Randers FC, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Det er ikke kun Ólafur Kristjánsson, som er forholdsvist ny i jobbet hos Randers FC. Den mangeårige Randers FC-assistenttræner Thomas Thomasberg valgte at søge nye græsgange, da han den 4. januar i år blev præsenteret som ny cheftræner i Hobro IK. Allerede mandag den 9. januar blev afløseren for den mangeårige assistent dog præsenteret. Randers FC meddelte på klubbens hjemmeside, at man havde hentet Peter Enevoldsen i SønderjyskE, hvor han arbejdede i en tilsvarende stilling.

Den 55-årige nordjyde befandt sig allerede på træningsbanen hos Randers FC klokken 10:30 den 9. januar. Han blev dermed kastet lige lugt ud i sit nye arbejde, som han nu har varetaget i godt en måned. Ole Nielsen satte alle sejl ind, da Thomas Thomasberg fik tilbuddet om at blive cheftræner i Hobro. Han havde således et godt øje til den meget erfarne Peter Enevoldsen, som han i øvrigt har arbejdet sammen med tidligere.

- Peter Enevoldsen har stor erfaring og kender Superligaen ind og ud. Jeg har jo selv hentet Peter Enevoldsen til SønderjyskE, da jeg selv var der, så da Thomasberg fik muligheden for at blive cheftræner i Hobro, så var Ólafur og jeg ikke i tvivl om, at vi ville forsøge at hente Peter Enevoldsen ind.

- Vi føler, at vi er dækket ind. Thomasberg var en super assistenttræner, og han gjorde det rigtig godt her i Randers FC. Da muligheden kom for Thomasberg, så synes vi, at den bedste afløser, vi overhovedet kunne finde, var Peter Enevoldsen.


Holdets profil:

Randers FC solgte i januar klubbens vel nok største profil, nemlig klubbens topscorer Mikael Ishak. Mikael Ishak leverede i sandhed varen for Randers FC, som altså valgte at sælge ham til 1. FC Nürnberg. Der svirrede allerede rygter i sommer, som antydede muligheden for et skifte. Klubben fik dog lov til at beholde den svenske angriber, men i januar-transfervinduet gik den dog ikke længere.

Den største profil på Randers FC-holdet må siges at være holdets anfører siden marts 2016, nemlig forsvarsspilleren Mads Fenger. Den nu 26-årige har tilbragt hele sin professionelle karriere i Randers FC. Han kom til klubben i 2007 som ungdomsspiller, hvorefter han i 2009 debuterede på klubbens førstehold. Han står i skrivende stund noteret for 249 kampe i Randers FC-trøjen. Han er dermed den spiller, som i skrivende stund har spillet flest kampe i Randers-trøjen.

Selvom Mads Fenger har spillet mange kampe for det kronjyske hold, men det er muligvis en stakket frist. Den 26-årige anfører tumler med planer om noget andet end Randers FC. I sommer understregede klubbens forsvarsgeneral, at han har ambitioner om et udenlandseventyr. Dengang understregede han dog, at det først vil være engang i fremtiden, men muligheden for et udenlandseventyr foreligger dog.

Mads Fenger har ydermere kontraktudløb til sommer. Rygterne om et udenlandsk eventyr svirrede i det meste af 2016. Der er ikke udsigt til, at mængden af disse rygter bliver mindre. Der kunne dog blive lagt en dæmper på disse rygter, hvis Mads Fenger indgår en kontraktforlængelse med Randers FC.

Dog er der ikke meget, som i øjeblikket tyder på en kontraktforlængelse. Mads Fengers førsteprioritet skulle således være det udenlandseventyr, som efterhånden har været på tale i lang tid.

- Som udgangspunkt har Fenger gjort det klart overfor os, at udlandet er hans prioritet næste gang. Det er udlandet, som han målrettet går efter, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Den tidlige udmelding fra Mads Fenger gør også, at Randers FC allerede nu kan lede efter en mulig erstatning for den mangeårige Randers-forsvarer. Ole Nielsen forklarer i den forbindelse, at Randers FC-ledelsen allerede nu sonderer terrænet for mulige erstatninger. Ole Nielsen understreger, at de faktisk altid har øjnene åbne, hvis der skulle ske noget uforudset.

- Vi befinder os hele tiden i den proces. Jeg har hele tiden spillere på de forskellige positioner i tankerne, hvis der sker noget. Det er klart, med Fengers udmelding allerede nu, at vi selvfølgelig er i gang med at sondere terrænet for eventuelle emner, der kan overtage.


Til- og afgange:

Tilgange:

Marcus Mølvadgaard (Klubbens ungdomshold).
Lukas Haren (Hellerup IK).
Nikola Djurdjic (Partizan Beograd).
Sam Lundholm (Nijmegen, lejeaftale).
Andreas Bruhn (Fri transfer).

Afgange:

Mikael Ishak (1. FC Nürnberg).
Edgar Babayan (Hobro IK, lejeaftale).
Mandla Masango (SuperSport United, lejeaftale)
Marko Mitrovic (SønderjyskE, fri transfer).

Vintertransfervinduet var en blandet pose bolsjer for Randers FC. Hestene forstærkede sig med flere spillere, blandt andet Mikael Ishak-erstatningen Nikola Djurdjic, som Ole Nielsen har høje forventninger til. Sportschefen i Randers FC hæfter sig ved serberens imponerende CV. Han mener sågar heller ikke, at der går så længe, før vi ser hestenes nye angriber på græs i Superliga-regi.

- Han kommer på græs forholdsvist hurtigt. Han har haft lidt småskavanker, som har gjort, at vi lige ville bygge ham ordentligt op, og han er nu med i fuld træning. Jeg tror ikke, at der kommer til at gå lang tid. Han har en god grundform, så han vil ret hurtigt byde sig til, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Randers FC foretog sig også det træk i januar, at de udlejede en kantspiller, mens de selv lejede en kantspiller. Der er naturligvis tale om Edgar Babayan, som i et halvt års tid skal tørne ud i Hobro, og Sam Lundholm, som i et halvt år bytter Æresdivisionen og Nijmegen ud med Superligaen og Randers FC. Nu er spørgsmålet så, hvorvidt begge kantspillere er på græs i Randers, når sæsonen slutter. Med hensyn til dette spørgsmål, så er sportschef Ole Nielsen afventende.

- Vi har nu en periode frem til sommer, hvor vi skal se hinanden an. Sam skal se, hvad Randers FC er for en størrelse, og vi skal se på Sams kvaliteter. Vi må jo se, hvordan og hvorledes det hele udvikler sig.

Randers FC-talentet Marcus Mølvadgaard, som den kronjyske klub for nyligt forfremmede til førsteholdet, bliver også spændende at følge. Han har leveret en meget solid indsats i optakten til forårssæsonen, hvor han blandt andet er kommet på måltavlen i en håndfuld træningskampe. Ole Nielsen er også opmærksom på det unge talent, som måske får Superligabold i benene i dette forår.

- Marcus er en spændende ung spiller, som selvfølgelig også skal bygge en hel masse på hans spil. Man kan sagtens forestille sig, at han får spilleminutter i dette forår. Marcus har et spændende potentiale, så man kan slet ikke udelukke, at der bliver spilletid til ham.

Hvis man ser på transfervinduet som helhed, så skete der en hel del i Randers FC. Klubben sagde blandt andet farvel til topscoreren Mikael Ishak, og goddag til en erfaren målræv. Derudover kom to lejeaftaler til at præge transfervinduet i Randers. Hvis man ser på, hvorvidt randrusianerne er styrket eller svækket efter transfervinduet, så mener sportschefen Ole Nielsen, at kronjyderne er status quo.

- Det er nok et spørgsmål, jeg bedst kan besvare, når vi er helt færdige med sæsonen. Jeg tror nogenlunde, at vi er status quo.

Et af de måske største samtaleemner i forbindelse med transfervinduet i Randers er, hvor meget 1. FC Nürnberg måtte punge ud med, før Ole Nielsen og resten af Randers-ledelsen sendte klubbens topscorer sydpå. Et konkret beløb ville Ole Nielsen ikke ud med, men han føler sig godt tilfreds. Ishaks kontrakt sang snart på sidste vers, hvilket havde indflydelse på prisen, som dog alligevel var tilfredsstillende.

- Vi kommenterer ikke sådan på, hvad økonomien er i de forskellige handler. Det er dog klart, at Ishak kun havde knap seks måneder igen. Det medfører selvfølgelig også, at prisen bliver derefter. Hvis Ishak havde haft tre år tilbage, så havde vi nok kunnet få en anden pris. Når der kun var så kort tid tilbage, så fik vi en ganske fornuftig pris for Ishak. Det har hele tiden lagt i kortene, at Ishak skulle videre på et tidspunkt, så vi er glade for den store indsats, han har ydet, for de mange mål, han har lavet for os. Vi ønsker ham al mulig held og lykke i det tyske.


Bud på slutplacering:

Randers FC nåede som bekendt at falde af på den, inden efterårssæsonen sluttede. Derfor er det dog ikke sandsynligt, at Randers FC fortsætter nedturen i 2017. Den kronjyske klub har allerede vist, at de har evnerne til at spille med i toppen, hvilket de også kan få udbytte af i foråret. Et bud på en slutplacering kunne dermed være en tredjeplads, hvis altså spillerne fra Randers FC kan komme op på hesten igen og dermed stå distancen. Hvis man ser på det kommende slutspil, så er det meget sandsynligt, at hestene fra Randers FC havner i den nedre halvdel af mesterskabsslutspillet, når dette afvikles. Det er dog som sagt også meget muligt, at Randers FC-spillerne ender sæsonen med bronzemedaljer om halsen.Magasin-artikler
Hvor skal Balo hen?
Mario Balotelli er en presset mand i franske Nice. Italieneren og træneren i Nice er efter sigende ikke just gode venner.
Sassuolo, Genoa, Marseille, West Ham? Hvor skal Mario Balotelli hen? Lige pt. er italieneren i Nice, hvor han i denne sæson ikke har været gode venner med klubbens træner Patrick Vieira. I denne sæson har angriberen ikke scoret en eneste gang i de ti kampe, han har fået i Ligue 1.

Muligheden i Marseille opstod i sommer, hvor spilleren, som Indkast tidligere har skrevet, angiveligt kun var et lægetjek fra et skifte, inden Nice pludselig stod i vejen for en tur til sidste sæsons Europa League-finalister. Så opstod der for ikke længe siden rygter om et skifte til Serie A-klubben Genoa. Som Indkast tidligere har skrevet, er Balotelli en mulighed som erstatning for polakken Krzysztof Piatek, der nærmer sig et skifte til AC Milan.

Nu er der så opstået en mulighed for et skifte til en anden Serie A-klub, Sassuolo. Sky Sport skriver i dag, at hullet efter Boateng skal lukkes, og der er Balo blandt favoritterne sammen med Sampdoria-spilleren Gianluca Caprari, der i denne sæson har i nettet fem gange i 16 Serie A-kampe. Sky skriver ligeså, at Nice skulle have tilbudt Balotelli til Sassuolo. Italieneren står efter denne sæson transferfrit, men for Nice og træner Vieira kunne det være en god løsning at lade Balotelli gå i dette vindue.

Samme Sky skriver, at også West Ham skulle have luret Balos situation i det sydfranske. Den seneste tid har rapporter fra England sendt West Hams østrigske mål-mager mod kinesisk fodbold i handel til en værdi af næsten 400 mio. kroner. Balotelli har før spillet i England for både Manchester City og Liverpool. Tidligere i Premier League har italieneren spillet 70 kampe og lavet 21 mål.

Hvor Balotelli skal hen, er ikke sikkert endnu, men det lugter af et skifte væk fra den sydfranske klub, Nice.
Læs hele artiklen
Overblik: De rokerer ved Higuain-skifte
Hvis Gonzalo Higuaín skal til Chelsea, kan et skifte kunne betyde, at en angriber-rokade i hele Europa starter. Indkast har kigget nærmere på hele situationen.
Tidligere har Indkast lavet et overblik over den transfer-kabale Gonzalo Higuains skifte til Chelsea kan medføre. Nye rygter og navne er nu dukket op i sagaen. Derfor har Indkast endnu en gang kigget nærmere på hele situationen.

Det ved vi:
Siden starten af transfervinduet har Gonzalo Higuaín været rygtet mod Chelsea. Pt. befinder Higuaín sig i AC Milan på leje fra Juventus, men angiveligt ønsker spilleren en genforening med sin gamle Napoli-træner, Maurizio Sarri, i Chelsea, hvor italieneren er manager nu. I aften mødes Milan og Juventus i den italienske Supercoppa, der i denne omgang spilles i Saudi-Arabien. Tidligere har italienske medier erfaret, at klubberne efter kampen vil snakke om en mulig handel.

Vi ved også, at den spanske angriber Álvaro Morata kan blive ofret, hvis Higuaín ankommer. Tidligere har Chelsea-assistenten Gianfranco Zola udtalt sig negativt om spanierens attitude, og efter en cup-kamp, hvor Morata blev dobbelt målscorer, forlod spanieren banen uden oprejst pande.

Genoa-målmageren Krzysztof Piatek kan blive en nøgle-figur i en handel, da han angiveligt er Milans ønske-angriber til at tage over.

Det er mulighederne:
Hvis Higuaín skal til Chelsea, skal et regnestykke mellem Milan og Juventus dog gå op. Milan har lånt Higuaín hele sæsonen for 134 mio. kroner, hvoraf milaneserne, hvis Juventus kalder Higuaín tilbage for at sælge til Chelsea, kun har fået halvdelen af varen for sine penge. Tidligere har Juventus-talentet Moise Kean været nævnt som en mulig løsning på problemet, hvor Milan vil have ham for rest-beløbet i lejemålet. Hvis Juventus sælger direkte til Chelsea udenom Milan, kan Juve angiveligt få små 400 mio. kroner for argentineren.

En anden mulighed er, at Milan i stedet for at få Moise Kean af Juventus får rabat af Chelsea på lejesvenden Tiemoué Bakayoko. Det vil betyde, at Milan ikke får penge af Juventus eller en spiller for Higuaín, men derimod sparer pengene hos Chelsea, som så vil overtage Milans aftale med Juventus. Milans købsoption på Bakayoko er 261 mio. kroner. Derfor kan Milan forsøge at fjerne 67 mio. kroner af det beløb, så klubben får franskmanden billigere.

Et tredje scenarie er, at Chelsea i handlen med Juventus bruger Álvaro Morata. De to klubber bytter angriberne lige over, og i stedet for Higuaín vil Milan så få Morata med samme betingelser som Higuain-handlen. Ved en sådan handel vil Milan, skulle betale det resterende beløb for Higuaín til Juventus, men klubben vil få Morata i stedet for.

Spørgsmålet er, om Morata overvejer et skifte til Spanien, hvor Sevilla, Atlético Madrid og FC Barcelona alle er blevet nævnt som mulige nye arbejdsgivere. Hvis Morata tager til Sevilla, kan Higuaín stadig godt skifte til Chelsea. London-klubben vil angiveligt kræve 268 mio. kroner for spanieren. Det er sjovt nok samme beløb, som den Milan-ejede Sevilla-angriber André Silvas købsoption lyder på. Derfor kan et Morata-skifte til den andalusiske klub sende André Silva retur til Milano.

Hvis Morata tager til Atlético Madrid, vil den tidligere AC Milan-angriber Nikola Kalinic ifølge mediet AS være fortid i Madrid-klubben. Angiveligt står enkelte franske og tyrkiske klubber klar i kulissen, hvis det sker. Men måske kan der opstå en plads som angriber i franske Nice.

Hvis Morata vælger en af de to andre spanske klubber, står Milan fortsat uden angriber-løsning. Her kan det blive lidt bizart. Den tidligere AC Milan-angriber Mario Balotelli kan nemlig blive nøglen, hvis Milan vil have sin ønske-angriber. Balo er raget uklar med Nice-træner Patrick Vieira, der angiveligt ønsker italieneren langt væk.

I dag har italienske Tuttosport skrevet, at Mario Balotelli kan være på vej til den italienske havneby Genova, hvor Genoa skulle stå klar. Grunden til en sådan handel er, at Milan angiveligt er i kontakt med Genoas nuværende polske målmager Krzysztof Piatek. Tidligere har flere italienske medier spået i, at milaneserne er klar til at slippe de 300 mio. kroner for den unge polak, som Genoa-ejeren Enrico Preziosi spørger efter. Tidligere er både FC Barcelona og Real Madrid blevet nævnt som interesserede i polakken.

Kan Milan finansiere køb uden lån?
Det er offentligt kendt, at Milan pt. er under Financial Fair Play-restriktioner. Det betyder, at milaneserne har svært ved at betale store summer for spillere, men i stedet prøver at lokke andre klubber til lån med købsoptioner. Tidligere i vinduet har Milan allerede brugt 261 mio. kroner på det brasilianske stortalent Lucas Paqueta, og derfor skal Milan ud og sælge for at kunne finansiere nye spillere.

I dag spår italienske Calciomercato i, at Milan vil give slip på deres tyrkiske tier Hakan Calhanoglu, som angiveligt er på vej tilbage til tysk fodbold og RB Leipzig. Efter sigende kan milaneserne få omkring 164 mio. kroner for midtbanespilleren.

Samtidig med Calhanoglu er også Fabio Borini på vej væk. Borini er længe blevet rygtet til Kina. Seneste udmelding er, at Milan og den kinesiske klub Shenzhen mødes i Saudi-Arabien for at diskutere Borini. Overgangssummen skulle ifølge Calciomercato ligge på et sted mellem 57 og 75 mio. kroner.

Uanset om spillerne sælges eller ej, vil milaneserne angiveligt ikke kunne finansiere køb i dette vindue.

Er det, hvad klubberne og spillerne ønsker?
Det store spørgsmål er om klubberne og spillerne ønsker disse handler. En ting der er helt sikkert, det er, at Chelsea-manager Sarri ønsker Higuaín. Det ligner også mere og mere, at Higuaín godt kunne tænke sig genforeningen med Sarri. I Milano har man i store dele af efteråret ikke været helt tilfredse med Higuaín, der har haft svært ved at finde målet for Milano-klubben.

Morata fra Chelsea ligner en mand, der ønsker et skifte væk fra London. Derfor kan spanieren også profitere stort af en sådan handel. Spørgsmålet er blot om skiftet skal være til hjemlandet Spanien eller til Italien, hvor Morata før har bevist sit værd.

Piatek vil med et skifte til Milan få muligheden for at bevise, at han kan lave mål på en af de store mandskaber i Italien, og derved kan polakken slå sit navn fast som europæisk top-angriber. Tidligere er unge Piatek blevet kaldt ”Den nye Lewandowski”, måske kan et skifte give ham kælenavnet ”Den første Piatek”.

En ting, der er helt sikkert er, at Balotelli ønsker et skifte væk fra Nice, og Kalinic væk fra Atlético, hvis Morata lander i den spanske hovedstadsklub. De to tidligere AC Milan-angribere kan altså blive nøgle-figurer i transfer-kabalen.
Læs hele artiklen
Se alle magasin-artikler her
Profiler
Kevin-Prince Boateng – Prins for Suárez
Er der kommer styr på ballademageren, der mens han var i Tottenham købte tre biler, 2000 kasketter, 160 par sko og 20 læderjakker. I nærmeste fremtid skal han shoppe og spille fodbold i Barcelona…
Kevin-Prince Boateng kom til verdenen 6. marts 1987 i Berlin, som søn af en tysk mor og en ghanesisk far. Han startede sin fodboldkarriere i en lokal klub, inden han som syvårig blev hentet til Hertha Berlin. Tingene så lyse ud for den talentfulde midtbanespiller, der repræsenterede alle tyske ungdomslandshold, og som fik Bundesliga-debut som blot 18-årig. Efter en sæson som fast mand i Berlin, hentede Martin Jol ham til Tottenham, men her begyndte tingene imidlertid at gå skævt.

Det startede ellers lovende i London, men ret hurtigt ventede først bænken og senere blot reserverne for Boateng. Allerede inden han rykkede til Tottenham, havde der været historier om manglende disciplin. Han smækkede grundigt med døren i Hertha, og samtidigt var der snak i den tyske presse om, at han ikke længere ville blive udtaget til U21-landsholdet på grund af disciplinære problemer.


Problemer med ballade på
Boateng har senere erkendt, at han ikke håndterede livet som stjerne ret godt - eller rettere – de mange penge som fulgte med den professionelle fodboldkarriere. I London brugte afrikaneren således mere tid på natklubber og shopping – end på træningsbanen. Blandt andet skulle han i London have købt tre biler, 2000 kasketter, 160 par sko og 20 læderjakker.

Det kaotiske liv og reserve-tjansen fik Boateng til i 2009 at skifte London ud med den engelske sydkyst, hvor Portsmouth blev arbejdsgiveren. Her kom karrieren tilbage på rette spor, og Boateng var fast mand gennem hele sæsonen, der godt nok førte til en nedrykning, men som også bød på en FA Cup-finale.

Samtidigt var det dog ikke uden problemer, da Boateng igen centrum for kontrovers, da han først skadede Michael Ballack, så det kostede stjernes VM-deltagelse, og senere brændte et straffespark. Efter kampen, var der snak om at Boatengs tackling var hævn for et tidligere sammenstød med Ballack, men det har han efterfølgende afvist.

Til VM-2010 var der også mange historier om Boateng, da han blandt andet spillede mod sit andet hjemland - Tyskland, og som den første nogensinde overfor sin egen bror Jerome Boateng. Han fik også scoret sit første mål for Ghana, og de var meget tæt på at nå blandt de sidste fire hold ved VM, som det første afrikanske hold nogensinde. Præstationerne på Ghanas midtbane til den slutrunde gjorde, at Boateng blev en eftertragtet spiller, hvilket åbnede op for et skifte til Milan.

I Milano fik Boateng “10-tallet” på ryggen, og han levede op til tilliden, som da han i oktober 2011 blev indskiftet i pausen, og lavede et hattrick i de sidste 45 minutter, så Milan vandt med 4-3. Boateng blev dermed blot den anden spiller i Serie A-historien, der kom ind og scorede et hattrick, men i “Støvle-landet” blev det også til mange røde kort. Således var det Boateng, der i sæsonen 2012-13 havde fået flest røde kort i de store europæiske turneringer, og måske derfor valgte økonomisk-pressede Milan i august 2013 at sælge Boateng til Schalke04.


Fra Las Palmas, Eintracht Frankfurt og Sassuolo til Camp Nou
Opholdet i Schalke04 blev en middelmådig oplevelse og samtidig også starten på en karrierenedgang, der startede til VM-2014. Her blev Boateng, efter han nok engang havde stået overfor sin bror i en VM-kamp, sendt hjem sammen med Sulley Muntari, efter de havde været i et voldsomt skænderi med træner James Kwesi Appiah kort ind inden den altafgørende puljekamp imod Portugal.

Lidt herefter fik han også en karantæne fra Schalke04 for ”dårlig opførelse”, og de to episoder satte gang i en nedadgående karriere. Det bragte Boateng til klubber som Las Palmas, Eintracht Frankfurt og Sassuolo, inden afrikaneren – en smule overraskende – slog fast overfor til Sky Sport:

- Jeg skal til Barcelona!

Ved samme lejlighed var Boateng ikke meget for at tale om sin forkærlighed til Real Madrid, som han tidligere har ytret, at han var fan af.

- I skal ikke stille mig spørgsmål om Real Madrid. Det hører fortiden til, og nu vil jeg være fokuseret på fremtiden i Barcelona. Jeg håber at komme til at score på Bernabéu i det næste ”El Clasico”.

FC Barcelona har lejet Boateng hos Sassuolo med en købsoption på den 31-årige på omkring 60 millioner kroner, og skiftet til den catalonske storklub kommer, efter den offensive spiller i de sidste 3½ sæson, siden han forlod Schalke04, blot har lavet 21 mål.

Forsiden af Barcelona-avisen Mundo havde teksten ”Sorpresa”, som kan oversættes med ”Stor overraskelse”. En af årsagerne til dette overraskende klubskifte kan være, at Barcelona har vurderet, at den 31-årige Luis Suárez skal have nok en afløser. Forinden havde Barça forsøgt at få Álvaro Morata og Carlos Vela, men da det ikke lykkedes fandt de en uventet afløser til den ”skjulte 9'er”.

Klubskiftet kommer ikke mindst, fordi Barcelona solgte Munir til Sevilla og i sommer solgte spillere som Paco Alcacer, Paulinho og Gerard Deulofeu – samt at Andrea Iniesta forlod klubben. Dette banede vejen for Kevin-Prince Boateng – som skal være prins for en af Camp Nou-kongerne… Luis Suárez.

Læs hele artiklen
David de Gea - Den spanske mur
Her følger et portræt af en spanier, der er vokset med opgaven på Old Trafford.
David de Gea er, hvad man kalder for en ægte madrilener. Han er født og opvokset i den spanske hovedstad, og allerede som 13-årig var lykken gjort, da han her fik lov til at forsvare byens farver med en ungdomskontrakt i Atlético Madrid. De Gea gjorde det så godt i klubbens ungdomsrækker, at en debut på førsteholdet efterhånden var uundgåelig. Debuten kom i 2009, og til trods for sin unge alder, så slog de Gea igennem med raketfart. Han stod blændende, hvilket hurtigt resulterede i hæder. I 2009/10-sæsonen spillede de Gea en afgørende rolle, da Atlético Madrid vandt Europa League og den europæiske Super Cup. Ingen var længere i tvivl om, at der fandtes et helt unikt målmandstalent i den spanske hovedstad.

Svær start i United
Rygterne om de Geas enorme talent spredte sig straks til resten af Europa, hvor flere storklubber begyndte at stå i kø med en kontrakt. Efter et bud på næsten 200 millioner kroner var det Manchester United, der i sommeren 2011 endte med at trække det længste strå. Meningen med handlen stod ganske klar. De Gea var blevet købt ind som langtidserstatning for Edwin van der Sar, der netop havde lagt støvlerne på hylden. Det skulle dog langt fra vise sig at blive nogen nem opgave at følge i fodsporene på den legendariske hollænder. I hvert fald blev det i de Geas første sæson i United tydeligt for enhver, at der var lang vej endnu, inden han ville blive klar til at udfylde den enorme arv, som van der Sar havde efterladt sig på Old Trafford. Flere usikre præstationer satte sig på rygraden af den unge spanier, hvorfor den daværende United-manager Sir Alex Ferguson undervejs i sæsonen valgte at sætte danske Anders Lindegaard ind imellem stolperne.

Nu en af verdens bedste målmænd
Der var på alle måder tale om en svær debutsæson for de Gea i United, men som det rigtigt nok hedder sig, så må man først lære at kravle, før man kan gå. Spanierens debutsæson var derfor en del af en større læringsproces, som han siden da har lagt bag sig - ikke mindst takket være Uniteds tidligere målmandstræner Eric Steele, der indtil 2013 var at finde i den røde del af Manchester. Noget af det første som Steele forsøgte at ændre på, var de Geas livsstil.

- Hans første seks måneder var forfærdelige. Et problem var, at han kun vejede 70 kilo. Vi arbejdede med ham både på og uden for banen. Vi ændrede blandt andet på hans livsstil, udtaler Steele ifølge Tipsbladet og fortsætter:

- Han sov to-tre gange om dagen, og han spiste sit hovedmåltid sent om aftenen. Han spiste for mange tacos, så vi tvang nærmest protein-drik i ham efter hver træning. Vi satte ham til at løfte vægte, og det hadede han, Det bruger de ikke så meget i Spanien, men vi måtte opbygge hans styrke.

Noget tyder på, at en ændring af livsstilen var lige, hvad de Gea havde brug for med henblik på at få fuldendt sit talent. I 2012/13-sæsonen kronede han en række flotte præstationer med at få handskerne på Premier League-trofæet, og derefter er det kun gået en vej for spanieren – nemlig opad. De Gea har i fire ud af de sidste fem sæsoner vundet prisen som årets spiller i United, og mon ikke, at han også er storfavorit til at løbe med titlen i indeværende sæson? Han er i hvert fald ikke blevet blevet dårligere med årene. Det måtte Tottenham Hotspur sande i søndagens 0-1-nederlag til United, hvor de Gea leverede hele 11 redninger i anden halvleg. Det var en fænomenal indsats fra den spanske mur, der nu kan kalde sig selv for en af verdens bedste målmænd.
Læs hele artiklen
Se alle profil-artikler her
Ledere
Hvad der kommer til at ske i 2019?
Redaktionen på Indkast.dk kommer her med nogle af mine bud…
1. Manchester City bliver straffet af UEFA for deres ulovlige økonomiske indsprøjtninger og bliver blandt andet udelukket fra Champions League.

2. Lionel Messi stopper på det argentinske landshold. Enten inden eller lige efter Copa América til sommer.

3. Vejles Allan Sousa får flere røde kort, end han laver mål i foråret.

4. FCN sælger Andreas Olsen.

5. Ronaldo bliver topscorer i Serie A-sæsonen 2018/19.

6. VAR bliver en succes i Premier League.

7. De tidligere Premier League-klubber Portsmouth og Sunderland får noget tiltrængt succes.

8. Christian Eriksen får et drømmeskifte til Barcelona

9. Traditionsrige Leeds vender tilbage til Premier League.

10. Skandalebelagte Blackpool får en ny ejer.

11. Nicki Bille kommer i overskrifterne af de forkerte grunde.

12. Ajax kommer til at sælge voldsomt ud – nok engang – på deres hold, og spillere som Matthijs De Ligt og Frenkie De Jong forlader klubben for gigantiske summer.

13. Arsène Wenger bliver igen træner.

14. Liverpool vinder et trofæ.

15. Real Madrid slutter historisk langt fra Barcelona.

16. Alexander Zoringer bliver fyret i Brøndby.

17. FIFA bestemmer sig for at udvide VM-slutrunden til 48 hold.

18. Inter sælger Mauro Icardi for mange penge…

19. Bournemouth sælger Callum Wilson.

20. Palermo vender tilbage til Serie A.

21. Eden Hazard skifter til Real Madrid, som også henter David De Gea i Manchester United.

22. Manchester United kvalificerer sig ikke til Champions League, og på trods af rimelig gode resultater fortsætter Ole Gunnar Solskjær ikke i klubben. I stedet kommer der et af Europas største trænernavne til klubben.

23. Lionel Messi og Luis Suárez slutter på de to øverste pladser på La Ligas topscorer-liste.

24. Jose Mourinho bliver træner for en underpræsterende klub.

25. Niko Kovac bliver fyret i Bayern München, selvom de bliver en del af en uhyggelig spændende kamp om det tyske mesterskab.

26. Newcastle skifter ejer.

27. Huddersfield, Fulham og Cardiff rykker ud af Premier League.

28. Vendsyssel rykker ud af Superligaen.

29. Isco kommer til Premier League.

30. Arjen Robben stopper i Bayern München til sommer og tager derefter til MLS.

31. Robert Skov bliver solgt for det største beløb i Superligaen i nyere tid hvis ikke det største nogensinde.
Læs hele lederen
2018 - sådan husker Indkast.dk det
Redaktionen har samlet nogle minder...
- Mohamed Salahs mange mål.

- Tottenham brugte ingen penge i transfervinduet.

- Alexander Zoringers latterlige opførelse.

- At Steven Gerrard og Frank Lampard blev managere.

- Neymars film til VM.

- Adios Andres Iniesta.

- Den skandalebelagte og tåbelige Nicki Bille.

- Özil og Erdogang.

- Det gigantiske talent Andreas Skov Olsen.

- Monaco… som solgte et storhold.

- Arsenal vs. Tottenham: 4-2

- Jose Mourinhos vanvittige tredje sæson i United.

- Kjartan Finnbogasons mål, der kostede Brøndby guldet.

- Ronaldos skifte til Juventus.

- FCM's overraskende mesterskab.

- Den voldelige Nicklas Bendtner.

- Landsholdskonflikten.

- Lopeteguis fald i Real Madrid.

- Gareth Bales flotte mål i Champions League-finalen.

- Nicolai Jørgensens straffespark.

- Arsène Wenger sagde ”Au Revoir”.

- VAR

- Kroatiens overraskende plads i VM-finalen.

- Robert Skovs op- og nedture med et gyldent venstreben.

- Manchester Citys vanvittige styrke i Premier League.

- Kylian Mbappé brød igennem på verdensscenen.

- Superclasico i Madrid.

- Efter flere års dominans af Messi og Ronaldo blev Luka Modrić verdens bedste.

- For første gang i syv år holder Bayern München ikke julepause på førstepladsen i Bundesligaen.
Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Artikel ikon Arsenal-spillere tager stoffer Vanvittige Boca Juniors Artikel ikon Alternativ forældrehjælp Artikel ikon Wenger afviser AC Milan Artikel ikon Se flere

Den pudsige

Artikel ikon Ugens hold fra Premier League Ederson afslører hemmelighed bag udspark Artikel ikon Ugens hold fra Premier League Artikel ikon - Nosser og bevare roen Artikel ikon Se flere

Toplister

Artikel ikon Top 7: Flest mål siden 2000 Top 5: Flest penge brugt på transfers Artikel ikon Bundesligaen slår Premier League Artikel ikon Top 5: Dyreste engelske teenagers Artikel ikon Se flere

Spil

Artikel ikon Tre VM-spilforslag Spilforslag: VM-åbningskampen Artikel ikon Spilforslag fra LaLiga2 Artikel ikon Spilforslag: Danmark vinder luftkrigen Artikel ikon Se flere

Bøger

Artikel ikon Ajax - Danskernes klub: Jan Mølby Özil - fra skudlinjen Artikel ikon Fodboldsvindleren - Stjerneangriberen Artikel ikon Fuld Fart Frem - Jürgen Klopp Artikel ikon Se flere

Historisk

Artikel ikon Nr. 1 juleaften – hvordan sluttede det? Solskjær og United-målene Artikel ikon City 2008 vs. 2018 Artikel ikon Historisk PL-topstrid Artikel ikon Se flere

Rygter

Artikel ikon Medie: Lerager et transferemne i Serie A Onsdagens engelske rygter Artikel ikon Sky: Milan køber Higuain-afløser Artikel ikon Sender PSG tidl. Real-kant til Serie A? Artikel ikon Se flere

Vidste du om ...

Artikel ikon Vidste du om ...
Christian Pulisic
Vidste du om ... Ole Gunnar Solskjær Artikel ikon Vidste du om ... Mario Gomez Artikel ikon Vidste du om ... Gareth Bale Artikel ikon Se flere

Statistik

Artikel ikon Statistik: Afrikanere i Barça Overblik: Liverpools 1000 PL-mål Artikel ikon 20 statistikker fra 23. PL-runde Artikel ikon Salah – den fjerde hurtigste Artikel ikon Se flere

Optakter

Artikel ikon Optakt: Arsenal - Chelsea Optakt: Tottenham - Man. United Artikel ikon Optakt: Liverpool - Arsenal Artikel ikon Optakt: Liverpool - Newcastle Artikel ikon Se flere

Startopstillinger

Artikel ikon Startopstillinger: Liverpool - Palace Startopstillinger: Tottenham - United Artikel ikon Startopstilling: West Ham - Arsenal Artikel ikon Startopstillinger: Tottenham - Chelsea Artikel ikon Se flere

Kampreferater

Artikel ikon Manchester City vandt uden at imponere Selvmål i første “Harry Pain-kamp” Artikel ikon City sender danskerklub imod afgrunden Artikel ikon Arsenal tilbage i topstriden efter sejr Artikel ikon Se flere