Randers FC - Op på hesten igen

Af Daniel Fisker

2017-02-16
Randers FC - Op på hesten igen

Randers FC lå længe lunt i svinget, men de nåede på uheldigvis at falde af på den, inden efterårssæsonen 2016 blev fløjtet af. Kronjyderne har i mellemtiden solgt deres topscorer Mikael Ishak til tyske 1. FC Nürnberg, så det skal i den grad blive spændende at se, hvordan de vil klare foråret, hvor slutspillet venter i det fjerne. Spørgsmålet må være om de kan komme op på hesten igen og ud over stepperne.

Kommentar:

Randers FC præsterede på et meget højt niveau i det meste af efterårssæsonen. Alligevel befandt hestene fra Randers sig på et decideret skråplan, da Superligaen blev fløjtet af for sidste gang i 2016. Nu er spørgsmålet, hvorvidt spillerne fra Randers kan komme op på hesten igen i foråret.

Der var længe optræk til, at Randers FC skulle overstige deres målsætning og få en særdeles fornuftig sæson. Nøgleordet, når der snakkes målsætning i Randers FC, har i mange år været sjettepladsen. I år giver sjettepladsen adgang til slutspillet, så denne målsætning gør sig også gældende i denne sæson. Randers FC sluttede 2016 på fjerdepladsen, men det holdt hårdt til sidst.

Randers FC indkasserede således fire nederlag på stribe, inden 2016 blev blæst af. Det kronjyske hold ville sågar indtage sidstepladsen i Superligaen, hvis denne skulle afgøres på baggrund af de seneste fem kampe. Forårssæsonen kommer dermed til at handle om, hvorvidt Randers FC-spillerne kan få vendt skuden.

Randers FC-anføreren Mads Fenger ville ikke give et bud på en konkret slutplacering, da Indkast.dk snakkede med ham inden sæsonen blev sparket i gang, men han var helt klar i spyttet, hvad angår forhåbningerne om slutspil, når regnskabet skal gøres op.

- Med hensyn til placeringer, så håber jeg selvfølgelig, at vi ender i slutspillet. Det er klart vores målsætning. Hvorvidt det bliver sjette-, femte- eller fjerdepladsen, det ved jeg ikke, men målet er slutspillet, udtalte Mads Fenger til Indkast.dk.


Idealopstilling (4-4-2):

Halldorsson.
Thomsen, Agesen, Fenger, Marxen.
Fisker, Poulsen, Allansson, Lundholm.
Pourie, George.


Trænerteamet:

Randers FC fik ny cheftræner i juni 2016, nemlig den tidligere FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson. Den islandske cheftræner har dermed tilbragt godt et halvt år i den ikke så varme stol hos Randers FC, og hans indsats må siges at være godkendt. Randers FC faldt ganske vist gevaldigt af på den, da 2016 gik på hæld, men hestene fra Randers FC indtager ikke desto mindre en godkendt fjerdeplads.

Sportschef Ole Nielsen er også mere end tilfreds med klubbens islandske træner, som også efter hans mening har klaret det rigtig godt. Han tøver således ikke med at sige, at Ólafur Kristjánsson har haft en god start i Randers FC. Han er således heller ikke bekymret over den uheldige nederlagsstime, som Randers FC havnede i, da 2016 gik på hæld.

- Jeg er på ingen vis bekymret. Ólafur har fra dag et sat et rigtig positivt aftryk. Han er fodboldfagligt meget kompetent, favner rigtig bredt og er dygtig på mange parametre. Han har fået en rigtig god start i Randers FC, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Det er ikke kun Ólafur Kristjánsson, som er forholdsvist ny i jobbet hos Randers FC. Den mangeårige Randers FC-assistenttræner Thomas Thomasberg valgte at søge nye græsgange, da han den 4. januar i år blev præsenteret som ny cheftræner i Hobro IK. Allerede mandag den 9. januar blev afløseren for den mangeårige assistent dog præsenteret. Randers FC meddelte på klubbens hjemmeside, at man havde hentet Peter Enevoldsen i SønderjyskE, hvor han arbejdede i en tilsvarende stilling.

Den 55-årige nordjyde befandt sig allerede på træningsbanen hos Randers FC klokken 10:30 den 9. januar. Han blev dermed kastet lige lugt ud i sit nye arbejde, som han nu har varetaget i godt en måned. Ole Nielsen satte alle sejl ind, da Thomas Thomasberg fik tilbuddet om at blive cheftræner i Hobro. Han havde således et godt øje til den meget erfarne Peter Enevoldsen, som han i øvrigt har arbejdet sammen med tidligere.

- Peter Enevoldsen har stor erfaring og kender Superligaen ind og ud. Jeg har jo selv hentet Peter Enevoldsen til SønderjyskE, da jeg selv var der, så da Thomasberg fik muligheden for at blive cheftræner i Hobro, så var Ólafur og jeg ikke i tvivl om, at vi ville forsøge at hente Peter Enevoldsen ind.

- Vi føler, at vi er dækket ind. Thomasberg var en super assistenttræner, og han gjorde det rigtig godt her i Randers FC. Da muligheden kom for Thomasberg, så synes vi, at den bedste afløser, vi overhovedet kunne finde, var Peter Enevoldsen.


Holdets profil:

Randers FC solgte i januar klubbens vel nok største profil, nemlig klubbens topscorer Mikael Ishak. Mikael Ishak leverede i sandhed varen for Randers FC, som altså valgte at sælge ham til 1. FC Nürnberg. Der svirrede allerede rygter i sommer, som antydede muligheden for et skifte. Klubben fik dog lov til at beholde den svenske angriber, men i januar-transfervinduet gik den dog ikke længere.

Den største profil på Randers FC-holdet må siges at være holdets anfører siden marts 2016, nemlig forsvarsspilleren Mads Fenger. Den nu 26-årige har tilbragt hele sin professionelle karriere i Randers FC. Han kom til klubben i 2007 som ungdomsspiller, hvorefter han i 2009 debuterede på klubbens førstehold. Han står i skrivende stund noteret for 249 kampe i Randers FC-trøjen. Han er dermed den spiller, som i skrivende stund har spillet flest kampe i Randers-trøjen.

Selvom Mads Fenger har spillet mange kampe for det kronjyske hold, men det er muligvis en stakket frist. Den 26-årige anfører tumler med planer om noget andet end Randers FC. I sommer understregede klubbens forsvarsgeneral, at han har ambitioner om et udenlandseventyr. Dengang understregede han dog, at det først vil være engang i fremtiden, men muligheden for et udenlandseventyr foreligger dog.

Mads Fenger har ydermere kontraktudløb til sommer. Rygterne om et udenlandsk eventyr svirrede i det meste af 2016. Der er ikke udsigt til, at mængden af disse rygter bliver mindre. Der kunne dog blive lagt en dæmper på disse rygter, hvis Mads Fenger indgår en kontraktforlængelse med Randers FC.

Dog er der ikke meget, som i øjeblikket tyder på en kontraktforlængelse. Mads Fengers førsteprioritet skulle således være det udenlandseventyr, som efterhånden har været på tale i lang tid.

- Som udgangspunkt har Fenger gjort det klart overfor os, at udlandet er hans prioritet næste gang. Det er udlandet, som han målrettet går efter, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Den tidlige udmelding fra Mads Fenger gør også, at Randers FC allerede nu kan lede efter en mulig erstatning for den mangeårige Randers-forsvarer. Ole Nielsen forklarer i den forbindelse, at Randers FC-ledelsen allerede nu sonderer terrænet for mulige erstatninger. Ole Nielsen understreger, at de faktisk altid har øjnene åbne, hvis der skulle ske noget uforudset.

- Vi befinder os hele tiden i den proces. Jeg har hele tiden spillere på de forskellige positioner i tankerne, hvis der sker noget. Det er klart, med Fengers udmelding allerede nu, at vi selvfølgelig er i gang med at sondere terrænet for eventuelle emner, der kan overtage.


Til- og afgange:

Tilgange:

Marcus Mølvadgaard (Klubbens ungdomshold).
Lukas Haren (Hellerup IK).
Nikola Djurdjic (Partizan Beograd).
Sam Lundholm (Nijmegen, lejeaftale).
Andreas Bruhn (Fri transfer).

Afgange:

Mikael Ishak (1. FC Nürnberg).
Edgar Babayan (Hobro IK, lejeaftale).
Mandla Masango (SuperSport United, lejeaftale)
Marko Mitrovic (SønderjyskE, fri transfer).

Vintertransfervinduet var en blandet pose bolsjer for Randers FC. Hestene forstærkede sig med flere spillere, blandt andet Mikael Ishak-erstatningen Nikola Djurdjic, som Ole Nielsen har høje forventninger til. Sportschefen i Randers FC hæfter sig ved serberens imponerende CV. Han mener sågar heller ikke, at der går så længe, før vi ser hestenes nye angriber på græs i Superliga-regi.

- Han kommer på græs forholdsvist hurtigt. Han har haft lidt småskavanker, som har gjort, at vi lige ville bygge ham ordentligt op, og han er nu med i fuld træning. Jeg tror ikke, at der kommer til at gå lang tid. Han har en god grundform, så han vil ret hurtigt byde sig til, udtaler Ole Nielsen til Indkast.dk.

Randers FC foretog sig også det træk i januar, at de udlejede en kantspiller, mens de selv lejede en kantspiller. Der er naturligvis tale om Edgar Babayan, som i et halvt års tid skal tørne ud i Hobro, og Sam Lundholm, som i et halvt år bytter Æresdivisionen og Nijmegen ud med Superligaen og Randers FC. Nu er spørgsmålet så, hvorvidt begge kantspillere er på græs i Randers, når sæsonen slutter. Med hensyn til dette spørgsmål, så er sportschef Ole Nielsen afventende.

- Vi har nu en periode frem til sommer, hvor vi skal se hinanden an. Sam skal se, hvad Randers FC er for en størrelse, og vi skal se på Sams kvaliteter. Vi må jo se, hvordan og hvorledes det hele udvikler sig.

Randers FC-talentet Marcus Mølvadgaard, som den kronjyske klub for nyligt forfremmede til førsteholdet, bliver også spændende at følge. Han har leveret en meget solid indsats i optakten til forårssæsonen, hvor han blandt andet er kommet på måltavlen i en håndfuld træningskampe. Ole Nielsen er også opmærksom på det unge talent, som måske får Superligabold i benene i dette forår.

- Marcus er en spændende ung spiller, som selvfølgelig også skal bygge en hel masse på hans spil. Man kan sagtens forestille sig, at han får spilleminutter i dette forår. Marcus har et spændende potentiale, så man kan slet ikke udelukke, at der bliver spilletid til ham.

Hvis man ser på transfervinduet som helhed, så skete der en hel del i Randers FC. Klubben sagde blandt andet farvel til topscoreren Mikael Ishak, og goddag til en erfaren målræv. Derudover kom to lejeaftaler til at præge transfervinduet i Randers. Hvis man ser på, hvorvidt randrusianerne er styrket eller svækket efter transfervinduet, så mener sportschefen Ole Nielsen, at kronjyderne er status quo.

- Det er nok et spørgsmål, jeg bedst kan besvare, når vi er helt færdige med sæsonen. Jeg tror nogenlunde, at vi er status quo.

Et af de måske største samtaleemner i forbindelse med transfervinduet i Randers er, hvor meget 1. FC Nürnberg måtte punge ud med, før Ole Nielsen og resten af Randers-ledelsen sendte klubbens topscorer sydpå. Et konkret beløb ville Ole Nielsen ikke ud med, men han føler sig godt tilfreds. Ishaks kontrakt sang snart på sidste vers, hvilket havde indflydelse på prisen, som dog alligevel var tilfredsstillende.

- Vi kommenterer ikke sådan på, hvad økonomien er i de forskellige handler. Det er dog klart, at Ishak kun havde knap seks måneder igen. Det medfører selvfølgelig også, at prisen bliver derefter. Hvis Ishak havde haft tre år tilbage, så havde vi nok kunnet få en anden pris. Når der kun var så kort tid tilbage, så fik vi en ganske fornuftig pris for Ishak. Det har hele tiden lagt i kortene, at Ishak skulle videre på et tidspunkt, så vi er glade for den store indsats, han har ydet, for de mange mål, han har lavet for os. Vi ønsker ham al mulig held og lykke i det tyske.


Bud på slutplacering:

Randers FC nåede som bekendt at falde af på den, inden efterårssæsonen sluttede. Derfor er det dog ikke sandsynligt, at Randers FC fortsætter nedturen i 2017. Den kronjyske klub har allerede vist, at de har evnerne til at spille med i toppen, hvilket de også kan få udbytte af i foråret. Et bud på en slutplacering kunne dermed være en tredjeplads, hvis altså spillerne fra Randers FC kan komme op på hesten igen og dermed stå distancen. Hvis man ser på det kommende slutspil, så er det meget sandsynligt, at hestene fra Randers FC havner i den nedre halvdel af mesterskabsslutspillet, når dette afvikles. Det er dog som sagt også meget muligt, at Randers FC-spillerne ender sæsonen med bronzemedaljer om halsen.Optakter
Optakt 26/2 - 13:00
AaB - Silkeborg IF
Optakt 26/2 - 16:00
FC Nordsjælland - FC København
Optakt 26/2 - 18:00
SønderjyskE - Brøndby IF
Optakt 27/2 - 19:00
Viborg FF - AGF
Magasin-artikler
Champions League – de sidste 16
Indkast.dk har kigget på de kommende kampe…
Bayern München vs. Arsenal
Kommentar:
Ti gange tidligere har de to hold mødt hinanden, men blot fem gange har tyskerne vundet. Oplevelsen er sikkert en anden for Arsenal-fansene, der betragter det tyske storhold som deres værste europæiske fjende henover de seneste år.

Sådan går det:
Mon ikke Carlo Ancelotti nok en gang viser sin store erfaring fra ”cup-kampe”, sådan at Bayern München nok engang sætter en stopper for Arsenals videre deltagelse. Bayerns sidste 15 hjemme-kampe i Champions League har givet 15 sejre.

Kampene spilles: 15/2 og 7/3Real Madrid vs. Napoli
Kommentar:
I de sidste 20 år har Real Madrid været 20 gange i ”Knockout-kampene”, og deres stærke idealopstilling ser god ud. ”Kongeklubben” er næsten i stærkeste opstilling, så der venter en stor opgave for Napoli, som pudsigt nok har to kasserede Real Madrid-spillere - Raúl Albiol og Jose Callejon - i deres idealopstilling.

Sådan går det:
De regerende mestre er klare favoritter, selvom den anden kamp spilles i Italien, hvor stemningen nok skal blive helt elektrisk. Mon ikke Real Madrid sætter tingene på plads på Santiago Bernabéu.

Kampene spilles: 15/2 og 7/3


Benfica vs. Dortmund
Kommentar:
To af Europas mest angrebsivrige hold mødes i dette opgør, men det er også to hold, som ikke klarer sig særlig godt for tiden i deres hjemmelige ligaer. Begge har dog været meget solide i deres europæiske kampe.

Sådan går det:
Dortmund går samlet videre, men kan få det svært imod Benfica, der faktisk er meget defensivt stærke. De to hold har ikke mødt hinanden i 53 år, men måske kan kampene går hen og blive historiske.

Kampene spilles:
14/2 og 8/3Manchester City vs. Monaco
Kommentar:
Pep Guardiola er ved at få mere styr på Manchester-holdets defensiv, men det kan også blive nødvendigt, da Monaco – en smule overraskende – er et af de stærkeste offensive hold i denne sæson. Efter 25 spillerunder i den franske liga har Monaco en plus målscorer på 52 mål. En smule overraskende at den kasserede Manchester United og Chelsea-angriber Radamel Falcao gør det så godt.

Sådan går det:
Monaco har vundet deres sidste tre kampe imod engelske hold, men mon ikke Manchester City samlet går videre fra disse kampe.

Kampene spilles:
21/2 og 15/3.Porto vs. Juventus
Kommentar:
Ingen ønsker at møde Juventus for tiden, og ”den gamle dame” betragtes som en af turneringens outsidere. Det går rigtig godt i Serie A, og derudover har klubben mange store profiler, som nyindkøbet Gonzalo Higuaín.

Sådan går det:
Porto er iblandt de sidste 16 i Champions League for syvende gang indenfor ti år, men trods dette forventer Indkast.dk, at Juventus går videre.

Kampene spilles:
22/2 og 14/3.Bayern Leverkusen vs. Atlético Madrid
Kommentar:
Tyskerne har gjort det rigtig godt under træner Roger Schmidt, men de får problemer overfor den stærke spanske hovedstadsklub og Diego Simeone. Atlético har været i to af de sidste tre Champions League-finaler, men for tiden kniber det lidt i ligaen.

Sådan går det:
Atletico Madrid har vundet samlet de sidste fire gange, hvor de har været i ”Knockout-kampene”, og det gør de også denne gang.

Kampene spilles:
22/2 og 15/3.PSG vs. Barcelona
Kommentar:
Dette er på papiret – i stærk konkurrence med Bayern München vs. Arsenal – det største møde. Det franske hovedstadshold vil så gerne vinde Champions League, men de kan få det meget svært overfor Barcelonas imponerende offensiv.

Sådan går det:
PSG har blot tabt en af de sidste 42 europæiske hjemmekampe, men selvom Unai Emery er lidt af en ”Cup-specialist”, så går Barcelona samlet videre.

Kampene spilles:
14/2 og 8/3.Sevilla vs. Leicester
Kommentar:
Umiddelbart kunne det måske ligne en 50/50-kamp, men tag nu ikke fejl af Sevilla. De sidste tre år har spanierne vundet Europa League, og det går også rigtig godt i La Liga. Modsat går det rigtig dårligt for Leicester, der har startet 2017 i værste mareridtsstil.

Sådan går det:
Fire gange har Leicester mødt et spansk hold, men aldrig vundet. Omvendt har Sevilla tre gange været i ”Knockout-kampene”, men deres chancer for videre deltagelse er store i denne omgang, da Leicester er meget usikre i forhold til, hvilke spillere der skal spille samt i hvilken formation. Mesterskabsholdet er kriseramt, og det udnytter Sevilla.

Kampene spilles:
22/2 og 14/3.Vil du se stjernerne i aktion, kan sefodbold.dk hjælpe dig. Her finder du fodbold fra hele verden inklusiv den spanske La Liga, Serie A eller du kan følge de danske drenge i Æresdivisionen.
Læs hele artiklen
Fergie-time
Indkast.dk har kigget nærmere på målene, som er faldet sent i Premier League-kampene, og der tegner sig et klart billede…
Selvom det er længe siden, at Sir Alex Ferguson forlod Manchester United, så kan klubben stadigvæk lave mål sent i kampene – som var en af klubbens varemærker, da den iltre skotte var i klubben.

For da Wayne Rooney slog Sir Bobby Charltons klubrekord med det sene overtidsmål imod Stoke, gjorde udligningen, at Manchester United blev det næstbedste hold til at sikre point i de sidste ti minutter af kampene i denne sæson.


BBC-undersøgelse beviste ikke noget
I 2012 lavede BBC en undersøgelse af begrebet ”Fergie-time”, og den viste, at Manchester United havde 4 minutter og 37 sekunders overtid i gennemsnit, når de var bagud – mens de blot havde 3 minutter og 18 sekunder, hvis de var foran. Undersøgelsen faldt dog lidt til jorden, da det også viste sig, at de andre tophold havde lignende forhold.

United har dog ikke kun vundet, men også mistet mange point i kampenes afslutninger i denne sæson. Der er faktisk scoret seks gange imod dem i de sidste ti minutter – hvilket sammenlagt har kostet syv point. Havde de haft disse point, ville de have delt andenpladsen i Premier League med deres rivaler fra Arsenal.

Så samlet set har Jose Mourinho ikke formået at sætte samme triumf på – som Sir Alex Ferguson gjorde, og slet ikke når man sammenligner med de andre storhold fra Premier League.

Straffesparksscoringen af Alexis Sanchez sent i kampen imod Burnley gjorde, at Arsenal har hentet hele ti point i kampenes sidste ti minutter indtil nu i sæsonen, og derfor er de klart Premier Leagues bedste ”afsluttere”. De har lavet hele tolv mål og har blot tabt et enkelt point efter Evertons mål til 2-1 på Goodison Park.

Netop på Goodison kom Ronald Koeman til i sommer som afløser for Roberto Martinez. Den nye hollandske manager slog straks fast, at Everton-spillerne kun var på 70% af deres maximale ydeevne, og han startede straks en hård fysisk træning, hvilket virker til at have fungeret. Som tidligere nævnt så vandt Everton over Arsenal efter en sen scoring – ligesom de også gjorde imod Crystal Palace.


Hvem er bedst ?
Mest suveræne i defensiven i de sidste ti minutter af kampene er ikke overraskende Premier Leagues tophold – Chelsea. Antonio Contes mandskab har ikke lukket mål ind i de første 22 kampe, mens de har lavet otte mål, hvilket har sikret dem fem point.

Det placerer Chelsea på andenpladsen et point foran Tottenham og Everton, der begge blot har lukket to mål ind i kampenes afslutning. Ingen af disse har kostet point for Mauricio Pochettinos mandskab.

I den anden ende af tabellen har Hull lukket 11 mål ind i de sidste ti minutter af kampene, hvilket har kostet seks point. Så tendensen er klar - og måske ikke så overraskende... nemlig at topholdene er bedst til at afslutte kampene. Her følger de seks øverste hold og deres præstationer i ”Fergie Time” – altså de sidste ti minutter.


Chelsea
Scorede mål: 8
Scorede mål imod: 0
Scorede mål i sidste sæson: 9
Scorede mål imod i sidste sæson: 11

Arsenal
Scorede mål: 12
Scorede mål imod: 3
Scorede mål i sidste sæson: 7
Scorede mål imod i sidste sæson: 6

Tottenham
Scorede mål: 8
Scorede mål imod: 2
Scorede mål i sidste sæson: 10
Scorede mål imod i sidste sæson: 8

Manchester United
Scorede mål: 8
Scorede mål imod: 6
Scorede mål i sidste sæson: 6
Scorede mål imod i sidste sæson: 12

Liverpool
Scorede mål: 5
Scorede mål imod: 4
Scorede mål i sidste sæson: 9
Scorede mål imod i sidste sæson: 12

Manchester City
Scorede mål: 10
Scorede mål imod: 3
Scorede mål i sidste sæson: 13
Scorede mål imod i sidste sæson: 4

Læs hele artiklen
Se alle magasin-artikler her
Ledere
Fra Champions til Championship ?
Kan Leicester ende med at lave en ”Herfølge”? Indkast.dk har kigget succeshistorien om Kasper Schmeichel & Co. efter i sømmene, og det ser ikke for godt ud…
I en periode, hvor fodbolden bliver mere og mere styret af penge, har Leicesters succes simpelthen ramt lige midt i mange fodboldelskeres hjerter…

Sådan skrev Indkast.dk i disse linjer, efter Leicester i sommer meget overraskende havde vundet det engelske fodbold-mesterskab. Mesterskabet kom i hus, efter de havde vundet syv gange med en spinkel 1-0 sejr, men samlet set blev mange af kampene virkelig vundet med ”Kansas-tøj” på – samt med en smule held. Nu er situationen helt anderledes…

Efter 24 spillerunder i Premier League er Leicester blot to point fra bundholdet Sunderland, og endnu værre er det, at mesterholdet er det PL-hold, der klart har klaret sig dårligst i 2017, så holdet er på vej imod nedrykningspladserne…

Midt i dette står Leicester-ledelsen overfor et stort dilemma, for skal de afbryde samarbejdet med den succesbelagte Claudio Ranieri inden Champions League-kampene imod Sevilla, og er det den rigtige beslutning forud for klubbens største kampe og samtidigt med, at holdet befinder sig i en sportslig krise.

Ifølge bulletinerne fra England så skulle Ranieri have haft møder med klubbens formand Vichai Srivaddhanaprabha, og her skulle den thailandske mangemillionær have vist den italienske manager tillid. Men eksisterer den også, hvis holdet kommer under nedrykningsstregen efter weekendens kamp imod bundrivalerne fra Swansea? - og hvordan er det gået så galt ?


Wonderful Copenhagen
Da Leicester gæstede FC København i starten af november, ændrede Ranieri to timer inden kampstart til en 3-4-3 formation, som så blev ændret igen i løbet af kampen, og et kaos som dette er langt fra eneste gang i denne sæson.

Op til Southampton tævede Leicester i slutningen af januar, havde den italienske manager ændret midtbaneformationen til at spille med en diamant. Dette var blot blev trænet et par gange forinden, og spillerne har flere gange virket usikre i denne sæson. Derudover er stemningen også ændret…

I mesterskabssæsonen spillede Ranieri stort set med de samme spillere hver gang, hvilket står i stor kontrast til balladen i weekenden på Old Trafford. Her blev Shinji Okazaki og Ahmed Musa hevet ud i pausen af Ranieri – i en ren impulsbeslutning, hvilket truppen skulle have ytret sin utilfredshed med efterfølgende. Så indenfor kort tid har Ranieri lavet om på formationen flere gange. Derudover er der ofte flere udskiftningerne i holdets idealopstilling. Dette lagt sammen med meget dårlige resultater, giver ofte skabelonen til en fyreseddel.

Denne uro står i skrigende kontrast til måden, som Ranieri opførte sig på i sidste sæson. 4-4-2 formationen blev leveret hver gang, og N'Golo Kante sugede boldene til sig på midtbanen. Franskmanden var den mest bolderobrende spiller i Premier League og Jamie Vardy var den mest træfsikre. Nu er Kante væk… Vardy og Riyad Mahrez er ikke til at genkende. Vardy lavede 18 mål i sidste sæson efter 24 kampe – i år har han lavet 5, men Leicester har også lavet 20 mål mindre samt lukket 15 mål mere ind – så statistikker dokumenterer også holdets placering. Som afløser for Kante blev Wilfred Ndidi indkøbt, men den 20-årige afrikaner har – bortset fra FA Cupkampen imod Derby - endnu ikke vist noget, der minder om den stærke franskmand.

Ikke siden 1938 er de regerende mestre rykket ud af den bedste engelske fodboldrække. Dengang var det Manchester City, men måske kommer Leicester til at slå rekorden – skulle det ske, vil der være mange årsager.

En af de mere unævnte handler om de forpligtelser, der er forbundet med at være engelsk mester. I stedet for at holde sommerferie blev de meget trætte Leicester-spillere sendt til Thailand efter klubejerens ønske, og sidenhen har de rejst rundt for at spille Champions League. Det giver ikke rejsefeber og fjerner heller ikke fokus, men det kan kampe i Los Angeles imod PSG, at møde Barcelona i Stockholm eller spille Community Shield imod Manchester United gøre. Dette er normalt for klubber som Arsenal, Manchester City eller Chelsea – men Leicester har ikke været gearet til dette, hvilket resultaterne har vist.


Hvorfor Moss ?
Meget kan blive ændret på søndag, når Leicester skal møde Swansea. Kampens dommer er i øvrigt Jon Moss, som ikke har dømt Leicester siden april, hvor han udviste Jamie Vardy samt gav et kontroversielt straffespark til West Ham. Det virker til, at FA's dommerpåsættere har sovet i timen.

Kampen kan give Leicester det boost, som holdet i den grad mangler. Sidste sæson levede de af selvtillid, hvilket de totalt mangler i dag. Derudover overpræsterede holdet utvivlsomt også i sidste sæson. Ranieris føromtalte idealopstilling blev fundet i en trup med masser af gratis spillere som Schwarzer, Schlupp, Fuchs og Albrighton. Derudover havde ingen af sæsonens profiler som Danny Drinkwater, Vardy og Mahrez kostet over 20 millioner kroner.

Tilsammen kostede Leicester-truppen under 500 millioner kroner, hvilket f.eks. er mindre end, hvad Manchester City betalte for Kevin De Bruyne, men trods dette vandt de det eftertragtede trofæ. I den forbindelse skal man ikke glemme, at Leicester i sæsonen op til mesterskabet overlevede meget overraskende, efter de – med Nigel Pearson – vandt syv af ni kampe.

Nu er ”Rævene” jagtet bytte og nedrykningsstregen bider klubben i halen… for det kan ende med, at de laver en ”Herfølge” – altså går fra Champions til Championship …

Læs hele lederen
The Young Ones – from Goodison
Everton har vist tillid til nogle meget store talenter – og fremtiden ser lys ud på Goodison Park.
Da Everton i weekenden tæskede kraftigt oprustede Manchester City med 4-0, var Evertons gennemsnitsalder næsten tre år yngre. Det lyder måske ikke af så meget – men det er det i den grad. Dette forekom selvom Everton startede med de aldrende Ashley Williams, Gareth Barry og Leighton Baines. For Everton-manager Ronald Koeman gav spilletid til de to 18-årige Tom Davies og Ademola Lookman, der begge kvitterede for tilliden med et mål.

Lookman og Davies er dog ikke de eneste talenter, der er på vej frem i Everton. Indkast.dk har kigget nærmere på truppen fra den blå del af Liverpool og fundet disse spændende fem unge spillere.


Tom Davies – defensiv midtbane
Debut: 16/4-16, da han var 17 år og 292 dage.
Søndagens mål var helt unikt og viste mange af de færdigheder, som han besidder. Davies er opvokset i Everton og har et ”stort” hjerte. Imponerede at han blot er 18 år. Han ligner en fremtidsløsning, som afløser for 35-årige Gareth Barry.


Ademola Lookman – angriber/kantspiller
Debut: 15/1-17, da han var 19 år og 69 dage
Han er kommet til Everton fra League One-klubben Charlton Athletic for en pris, der kan ende med 100 millioner kroner. Dette er afhængig af præstationerne, men et mål efter fire minutter i debuten imod Manchester City skabte en unik start.


Mason Holgate - forsvarsspiller
Debut: 13/8-16, da han var 19 år og 295 dage
Da Everton i sommer solgte John Stones til Manchester City for omkring 500 millioner kroner, endte de med at hente en kopi - som afløser. Forsvarsspilleren Holgate kom til Everton fra Barnsley, ligesom Stones havde gjort. Den 20-årige har siden spillet ni kampe under Ronald Koeman og har høstet store roser.


Kieran Dowell – Midtbanespiller
Debut: 11/12-14, da han var 17 år og 62 dage
Den tidligere Everton-manager Roberto Martinez havde store forventninger til den kreative midtbanespiller. Helt samme holdning har Koeman ikke haft til den 19-årige, som for tiden spiller mest på klubbens U-23 hold.


Dominic Calvert Lewin - Angriber
Debut: 13/12-16, da han var 19 år og 272 dage
Den unge angriber blev købt i Sheffield United for små 15 millioner kroner, og trods den unge alder og lave indkøbspris har han allerede spillet for Everton imod storklubber som Arsenal og rivalerne fra Liverpool. Han blev dog ankel-skadet, da han skulle starte sin første Everton-kamp og er ude indtil marts.


Disse unge spillere kan være med til at forme Everton i fremtiden, og glem nu ikke at Ross Barkley og Romelu Lukaku blot er 23 år samt at nyindkøbet Morgan Schneiderlin er 27 år – ligesom Enner Valencia og Yannick Bolasie.

Så Everton-fremtiden ser lys ud – men også meget engelsk ud. Klubben er klart det hold, der i denne sæson har givet spilletid i Premier League til flest engelske spillere under 21 år.


Gjorde grin med Yaya Touré
Klubben skal have ros for at give unge spillere chancen, men i den grad også for at vinde 4-0 over Manchester City. Kampen var den blot tredje Premier League-start for Tom Davies, og han har været meget i overskrifterne siden. For målet til 3-0 var et rent svendestykke, hvor han viste sig at være helt frygtløs.

Først førte han bolden frem – næsten fra egen målfelt – og midt på banen satte han ”kraftværket” Yaya Touré af med en smart hældribling. Senere kom den store afrikaner flyvende imod Davies, der dog bevarede fatningen. Han afsluttede meget fræk og selvsikkert med et elegant tjip.

Måske blev en stjerne ”født” i det sekund, men ikke blot en spiller. For Davies er nevø til Evertons mesterskabsvinder – Alan Whittle, så Davies er virkelig en af de lokale drenge, der efterhånden bliver mere og mere sjældne i internationalt fodbold.

Tidligere har Koeman sagt, at Davies, Lewin, Kieran Dowell og Jonjoe Kenny ikke var klar til Premier League-fodbold – men mon ikke at den hollandske manager har ændret holdning til nogle af spillere efter den seneste tids bedrifter.

Spillerne virker i hvert fald til at holde begge ben på jorden. Efter den imponerede sejr over City talte flere medier med Davies, som blev spurgt om, hvordan denne unikke bedrift og gennembrud skulle fejres.

- Jeg regner med at tage hjem til min far og mor for at se, hvad de laver…

Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Artikel ikon Offeret: Veltman har undskyldt Sevilla med smuk hyldest til Krohn-Dehli Artikel ikon Maskeret Rivaldo mod Barca-fans Artikel ikon Riera raser efter nederlag til Sevilla Artikel ikon Se flere

Den pudsige

Artikel ikon Van der Vaart var med i seneste HSV-sejr Agent: Jeg skærer tungen af ham Artikel ikon Svensk målmaskine overgår Messi og CR7 Artikel ikon Dømt for uetisk frisure Artikel ikon Flere pudsigheder

Toplister

Artikel ikon Top 30: Fremtidens stjerner Top 20: Lande med flest udlændinge Artikel ikon Top 5: Assistkongerne i Champions League Artikel ikon Top 10: Wengers potentielle afløsere Artikel ikon Flere toplister

Lederen

Artikel ikon Fra Champions til Championship ? The Young Ones – from Goodison Artikel ikon Bravo ? Artikel ikon Bilic vs. Payet Artikel ikon Flere ledere

Bøger

Artikel ikon Hjem til Fodbold - En tikkende bombe Artikel ikon Målmagerne Artikel ikon Joey Barton: No Nonsense Artikel ikon Flere bøger

Profilen

Artikel ikon Arjen Robben – sejrsvant og ballademager Sergio Ramos – i klub 500 Artikel ikon Antonio Conte – King Conte Artikel ikon Wayne Rooney – 250 and still running Artikel ikon Flere profiler

Rygter

Artikel ikon Lørdagens engelske rygter Tidligere City-manager afviser Leicester Artikel ikon Fredagens engelske rygter Artikel ikon Cazorla kan misse resten af sæsonen Artikel ikon Flere rygter

Vidste du om ...

Artikel ikon Vidste du om ...
Neymar Jr.
Vidste du om ... Gareth Southgate Artikel ikon Vidste du om ... Diego Maradona Artikel ikon Vidste du om ... Filippo Inzaghi Artikel ikon Flere

Statistik

Artikel ikon Alt om Randers FC – FC Midtjylland: 0-2 Alt om AC Horsens - OB Artikel ikon Alt om Randers FC – FC Midtjylland Artikel ikon Alt om Lyngby BK – Esbjerg fB Artikel ikon Flere

Optakter

Artikel ikon Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF Optakt: Viborg FF - AGF Artikel ikon Optakt: Randers FC - FC Midtjylland Artikel ikon Optakt: AC Horsens - OB Artikel ikon Flere optakter

Startopstillinger

Artikel ikon Startopstillinger: Alaves – Valencia Startopstillinger: Shakhtar - Celta Vigo Artikel ikon Startopstillinger: Tottenham - Gent Artikel ikon Startopstillinger: FCK - Ludogorets Artikel ikon Flere startopstillinger

Kampreferater

Artikel ikon Alaves bag flot comeback 'Ulvene' et skridt nærmere top seks Artikel ikon Tynd straffekendelse bag Celta-triumf Artikel ikon Alli så rødt - Tottenham ude af Europa Artikel ikon Flere kampreferater