Plzeň
L. Sané (7), S. Gnabry (13), S. Mané (21), L. Sané (51), E. Choupo-Moting (59)
Niklas Gerster

Bayern bankede chanceløse tjekkere

Bayern München gjorde kort proces med Viktoria Plzen, og vandt ikke med et mål for lidt i den ensidige forestilling.
Der var kamp imellem top og bund i tredje spillerunde af Champions Leagues Gruppe C. Her bød Bayern München de pointløse tjekkere Viktoria Plzen velkomne på Allianz Arena.

Det tyske storhold var ikke ligefrem gæstfrie over for tjekkerne, og kom bragende ud af starthullerne. Leroy Sane scorede i det 7. minut et smukt langskudsmål. Efter fint bandespil vristede han sig fri af et par modstandere, hvorefter han bankede bolden i nettaget med venstrebenet.

I 13. minut var den galt igen for Viktoria Plzen. Leon Goretzka drev gæk med det tjekkiske forsvar, da han med en stikning imellem benene på sin opstander fandt Serge Gnabry i dybden, og han kunne ugeneret lægge bolden fladt forbi Marian Tvrdon i buret. Det lugtede af en mareridtsaften for det tjekkiske hold.

Bayern var da også langt fra færdige med at score mål. Denne gang var Sadio Mane arkitekten bag scoringen, da han nærmest løb igennem et meget passivt Plzen-forsvar, hvorefter han med det kolde venstre sparkede bolden fladt i det korte målhjørne. 3-0 efter 21 minutter.

Bolden strøg nok engang i nettet for Bayern i det 36. minut, men Plzen kunne dog for en stund ånde lettet op, da en kort korrespondance imellem kampens dommer og VAR slog fast, at der var offside i opspillet til Jamal Musialas scoring.

Det var ikke meget Plzen bød ind med i den anden ende, hvor de kun nærmede sig farlighed på nogle få indlægssituationer, og det var nok kærkomment for dem at få en pause fra den ensidige første halvleg, som sluttede 3-0.

Knap var anden halvleg dog sparket i gang før Bayern igen viste klassen. Sadio Mane sendte en smuk løftet pasning i dybden til Leroy Sane, som løb ind imellem de to midterforsvarer, hvorefter han sikkert scorede sit andet mål i kampen.

Eric Choupo-Mouting ville også bidrage til den store målfest, da han efter endnu et flot oplæg fra Leon Goretzka sendte bolden op i krogen med en bred inderside i det 59. minut.

Kampen var afgjort for længst, og Bayern München som står overfor den vigtige ”Der Klassiker” i weekenden imod Dortmund, kunne spare på kræfterne i den sidste halve times tid, hvor vi ikke fik flere mål. Sikker 5-0-sejr til Bayern München.

Tyskerne har dermed gjort rent bord halvvejs igennem gruppespillet, hvorimod tjekkerne ser ud til at skulle spejde langt efter pointchancer.