M. Locatelli (26), M. Locatelli (52), C. Immobile (89)
Konrad Cornelius Rasmussen

Effektive italienere slog sikkert Schweiz

Der var kamp mellem naboer, da Italien og Schweiz tørnede sammen i gruppe A. Støvlelandet viste sig dog som for stor en opgave for alpelandet.
Italien startede deres EM ud med at rive Tyrkiet fra hinanden, hvorimod Schweiz kunne tage skuffede hjem fra åbningskampen mod Wales, hvor de kun lykkedes med at få 1-1.

Kampen startede ud i hæsblæsende tempo. Schweizerne var ikke kommet for at lægge sig ned, og i de første fem minutter var det faktisk de hvidklædte, der pressede Azurri. Der gik dog ikke lang tid før at Italien begyndte at finde deres fodfæste i kampen, og chancerne begyndte også at komme nemmere. Efter 26 minutter slog Locatelli en lang bold i dybden fra midten af banen. En bold som Domenico Berardi tog sig af, og som han drev ind i feltet. Berardi lagde derefter bolden tilbage til Locatelli, der havde taget turen fra midten og ned til feltet, og han kunne sparke den ind til 1-0.

I anden halvleg var det så italienernes tur til at presse deres naboer fra start, og det udmøntede sig allerede ved et mål efter 7 minutter af halvlegen, hvor målscoreren til 1-0 Locatelli udbyggede føringen. Italienerne faldt derefter tilbage på banen, og de overlod bolden til schweizerne, der ikke kunne veksle boldbesiddelsen til store chancer.

Derfor tog Italien sig derfor til at angribe på kontrastød, og det betalte sig i det sidste minut af den ordinære spilletid, hvor Ciro Immobile, der var tilbage på sin vante hjemmebane i Rom, blev sendt i dybden, og med lidt hjælp fra en stationær Yann Sommer i det schweiziske bur kunne cementere sejren og score til 3-0.

Italien viste sig igen som et rigtig dygtigt fodboldhold. Der er ikke den store stjerne, der tager alt opmærksomheden. Det er et kollektiv, der bærer de azurblå.

Italien møder Wales i deres sidste kamp, hvorimod Schweiz skal kæmpe for deres liv imod Tyrkiet.