Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Johan Hørstrup

Top fem: Her er de største EM-transferflops

I år afvikles den 17. EM-slutrunde. Slutrunden har tidligere budt på små og store kontroverser. Her er fem af de største transferflops på baggrund af en god EM-præstation.

Til sommer skal de danske spillere til EM-slutrunden i Tyskland. En turnering som tidligere har skabt store stjerner, men også store skuffelser. Her er fem af de største flops, som sikrede sig en transfer på baggrund af en god EM-slutrunde: 

#1: Fernando Chalana: 3.3 mio. pund (Benfica til Bordeaux - EM 1984) 

Fernando Chalana var en af de varmeste navne i portugisiske spiller omkring EM i 1984. Han vandt endda Årets Spiller i Portugal i 1984. Han spillede en vigtig rolle i Portugals vej til semifinalen i turneringen. 

Efter EM og otte år i Benfica skifter han til Bordeaux, men skader gjorde at han over tre sæsoner kun når at spille 22 kampe for det franske hold, inden han vender retur til Benfica. Dog var opholdet i Bordeaux ikke uden succes, da Bordeaux vinder Ligue 1 to gange under Chalanas tid i klubben.  

#2: John ”Faxe” Jensen: 1.6 mio. pund (Brøndby til Arsenal - EM 1992)

Han scorede i EM finalen. Men hans skifte til Arsenal bød også kun på et enkelt mål over 97 kampe for ”The Gunners”. I 1994-95 sæsonen faldt hans eneste mål på klubben. Det førte til at fans fik lavede T-shirts med teksten; ”I saw Jensen score”. 

Over hans fire sæsoner i Arsenal blev det til en sejr i den engelske League Cup Final, en FA Cup sejr og en Europa League-sejr. Det blev også til en 10. og 12. plads i Premier League. 

I 2004 blev han udpeget som den dårligste udlænding i Arsenals historie. Efter fire sæsoner i det engelske vender han hjem til Brøndby.

#3: Karel Poborsky: 4 mio. pund (Slavia Pargue til Manchester United - EM 1996)

Efter en stærk præstation for det tjekkiske landshold i 1996, ringede Sir Alex Ferguson og Manchester United til Karel Poborsky. Det var tid til at komme til udlandet for den tjekkiske wing. 

Han nåede halvanden sæson i Manchester United, da en ung englænder med navnet David Beckham også brød igennem i samme periode. Derfor blev det kun til 32 kampe og 5 mål for Karel Poborsky. Han fik dog en Premier League-sejr med klubben i 1996-97. 

I januar-vinduet i 1998 skiftede han til Benfica, inden turen derefter i 2000 gik til Lazio. I 2002 skifter han hjem til Tjekkiet, hvor han spiller i Sparta Prague til og med 2005, hvorefter han skifter til Ceske Budejovice. Her stopper han sin karriere i 2007. 

#4: Hakan Sukur: 6.3 mio. pund (Galatasaray til Inter Milan - EM 2000)

Hakan Sukur var en fantastisk spiller for både Galatasaray og det tyrkiske landshold. Han er endda Tyrkiets all-time topscorer. Men den klasse kunne han ikke overføre til udlandet. 

For Galatasaray er Hakan Sukur en af deres mest succesfulde angribere. Inden skiftet til Inter Milan har han spillet 246 kampe og scoret 162 mål for Galatasaray. Til sammenligning spiller han over halvanden sæson i Inter Milan 24 kampe og scorer 5 mål. 

Selvom skiftet til Inter Milan var en stor skuffelse, så var det ikke første gang han havde forsøgt sig i udlandet uden succes. I 1995 ender han i Torino, hvor han ikke får etableret sig som fast mand. 

Efter skiftet til Inter Milan i 2000, prøver han igen i Parma i 2002, hvilket heller ikke bliver nogen succes. I 2002-03 sæson prøver han nye græsgange i det engelske, men Blackburn Rovers blev heller ikke en succesoplevelse.

#5: Renato Sanches: 35 mio. pund (Benfica til Bayern - EM 2016) 

Den blot 18-årige portugiser tog en del af overskrifterne da Portugal vandt EM i 2016. Han spillede en god slutrunde og vandt endda Golden Boy-prisen i 2016. 

Samme år lægger Bayern Munchen 35 millioner pund op bordet for den unge midtbanespiller. Med forhåbninger om, at man her havde fundet sin ny midtbanegeneral i de kommende mange sæsoner. 

I 2017 bliver han lejet ud til Swansea efter skuffende start på karrieren i Tyskland. Her brød han heller ikke igennem. Efter returen til Bayern, som heller ikke bød på de store fremskridt, endte Renato Sanches med at skifte til Lille. 

 
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER