Nicolai Nordbo

John Guidetti - 32.000 ønsker han bliver

Læs et mini-portræt om det svenske supertalent og se bl.a. nogle af hans mål.
For blot et år siden var, der ikke mange der kendte navnet: John Guidetti. Nu er det svenske stortalent på alles læber i europæisk fodbold, hvis fulde navn faktisk er: John Alberto Fernando Andres Luigi Olof Guidetti. Han scorer mål på samlebånd, og har lige scoret sit tredje hattrick for Feyenoord i forrige runde af Æresdivisionen.

Som vi tidligere har skrevet på indkast.dk har den 19-årige svenske komet scoret 17 mål i 15 kampe – dette fantastiske snit er med til, at han overgår legender som Romário og Ronaldo.

Det er dog ikke første gang, at man ser svenskere bombe løs i den hollandske Æresdivision. Spillere som Henrik ”Henke” Larsson, Zlatan Ibrahimović, Marcus Rosenberg, Marcus Berg og Ola Toivonen har alle præget den hollandske liga med deres mange mål.

Selvom han lige nu opholder sig i Holland, så er han faktisk ejet af førerholdet i Premier League – Manchester City. På trods af det indlysende talent, kan det dog stadig se svært ud for Guidetti, hvis han skulle tage kampen op i Manchester City, som jo som bekendt har et hav af stjerneangribere, og hvor Carlos Tévez så sent som i dag har bedyret at han villig til at spille for klubben. Svenskeren blev tilbage i 2008 hentet til City af landsmanden Sven-Göran Eriksson fra Brommapojkarna i en alder af 15 år.

Siden hen har han været udlejet til Brommapojkarna, Burnley og nu altså Feyennoord.

Guidetti har scoret tre hattrick for Feyenoord i denne sæson, og det er han den første spiller til at gøre siden Dirk Kuyt spillede i klubben tilbage i sæsonen 2005/06. Udover de 17 mål har John Guidetti også leveret fem assist, hvilket betyder at han er involveret i en scoring hvert 51. minut.

Sidste sommer havde John Guidetti faktisk skrevet under på en fire-årig kontrakt med FC Twente, men en forvirring omkring hvem der var hans agent, skabte nogle juridiske problemer, og skiftet blev dermed ikke til noget. Det endte endda med, at han forlængede sin kontrakt med Manchester City til sommeren 2014.

Den svenske spiller med de italienske rødder tilbage fra bedstefaren, har været med hele vejen gennem de svenske U-landshold, og spillet for både u-17, 19 og 21, men har stadig sin A-landsholdsdebut til gode. Det har da også skabt spekulationer, om han vælger det svenske eller italienske landshold, men hans agent siger, at Sverige ”fører”, og den svenske landstræner Erik Hamrén holder da også et vågent øje med ham.

Lejemålet med Feyenoord udløber efter denne sæson, og interessen for Guidetti er allerede massiv. Senest har selveste Bayern München været meldt interesseret i at hente den unge målmaskine. Selvfølgelig har Feyenoord også åbnet op for en permanent aftale. Feyenoords fans er så vilde med Guidetti, at der er blevet lavet en underskriftsindsamling, hvor 32.000 fans har sat deres signatur i håb om at overbevise ham til at blive endnu et år. Arsenal og Juventus er også nogle af de storklubber, som han er blevet kædet sammen med. Senest har hans agent - Per Jonsson - udtalt at interessen for Guidetti er massiv, og han aldrig har oplevet noget lignende.

Det bliver utrolig spændende at følge John Guidetti, og se hvor langt han kan komme i sin karriere. Vi håber på indkast.dk, at se mere til ham – og hvem ved måske allerede ved EM til sommer!?

Se nogle af John Guidettis mål her: