Michael Ehrhorn

Vildt forslag: Kæmpe fodboldstadion kan huse håndbold og padelkampe

Det enorme franske fodboldstadion Stade de France kan måske komme til at danne rammen om håndboldkampe i fremtiden. Sådan lyder det i nye opsigtsvækkende meldinger.

Et historisk salg er på vej i Frankrig.

Fra 2025 skal Stade de France have nye ejere, og en af kandidaterne har vilde og usædvanlige planer for stedet, det skriver HandNews og L'Equipe. Udover fodbold skal der nemlig kunne spilles håndbold og basketball på Stade de France.

Projektet er blevet præsenteret af en fransk sammenslutning, der ønsker at gå sammen om at købe stadionet, der husede VM-finalen i fodbold i 1998. Dengang trak franskmændene det længste strå.

Ifølge Le Equipe ønsker konsortiet at inddrage visse sportsforbund i deres købstilbud. Man går højt op i at udnytte de muligheder, stadionet har, ved at det blandt andet skal kunne omdannes til en slags arena. Der skal sågar være planer om også at have padelturneringer på Ifølge Le Equipe ønsker konsortiet at inddrage visse sportsforbund i deres købstilbud.

Det vil naturligvis kræve, at man bygger et tag eller en overdækning for at beskytte med vejr og vind.

Det vil i givet fald ikke været første gang, at et stort fodboldstadion bliver omdannet på den måde. I Danmark har vi set håndboldkampe i Parken, og det samme er sket i både Frankfurt og i Lille.