Kent Christensen

FC Barcelona i foruroligende tidspres

Den catalanske storklub er endnu engang udfordrede på økonomien forud for sæsonstarten.
Sidste sommer satsede FC Barcelona stort på nye spillerindkøb til førsteholdstruppen, hvilket mange satte spørgsmålstegn ved, da det var allemandsviden, at klubben var yderst udfordrede på økonomien. Det viste sig dog, at FC Barcelona-præsidenten, Joan Laporta, og hans bestyrelsesmedlemmer gang på gang formåede at finde flere økonomiske midler, som berettigede den aktive adfærd på transfermarkedet.

I sidste ende viste det sig også, at de store økonomiske satsninger gav pote på det sportslige plan, da klubben sluttede sæsonen af med at vinde det spanske mesterskab for første gang i fire år. Forud for sæsonen havde klubben dog problemer med at registrere flere af deres nye indkøb - heriblandt den danske forsvarsspiller, Andreas Christensen.

Det var en kamp mod uret for FC Barcelona at få registreret Andreas Christensen til deres ligatrup - og hvis det værste skulle ske, så havde danskeren en klausul i kontrakten, der sagde, at han kvit og frit kunne forlade klubben - samme klausul har Ilkay Gündoğan i år.

På søndag starter ligaen for FC Barcelona, hvor de møder Getafe på udebane. Hvis ikke de har indregistreret Ilkay Gündoğan før da, så har den 32-årige tysker, der skiftede fra Manchester City, en klausul i sin kontrakt, som gør, at han allerede nu kan vælge at vinke farvel til FC Barcelona efter et ophold på mindre end to måneder.