Fodbold nyheder

Hvem er Khvicha Kvaratskhelia?

Af Anton Kirkegaard

Hvem er den “georgiske Messi” som har taget fodboldverden med storm?
Article image
Khvicha Kvaratskhelia har været i Napoli i mindre end et år, men har allerede vundet mange hjerter i Syditalien. Spørgsmålet er, Hvem er Khvicha Kvaratskhelia?


Kvaratskhelia kommer fra den georgiske hovedstad Tbilisi. Han viste allerede masser af talent som helt ung og spille også for alle de georgiske ungdomslandshold. Allerede som 18-årig var Khvicha klar til A-landsholdet. Khvicha imponerede på seniorholdet og scorede to mål mod Sverige i VM-kvalifikationen.

I 2018 forlod Khvicha Dinamo Tbilisi til fordel for Rustavi (en anden georgisk klub). Khvicha blev udlånt til Lokomotiv Moskva og havde smag for det russiske, fordi et år efter sin ankomst til Rustavi gik turen til Rubin Kazan. Han nåede at repræsenterer den russiske klub 73 gange, hvor han spillede side om side med Anders Dreyer. Dreyer har siden omtalt Khvicha som “en fantastisk spiller”.

Efter krigen i Ukraine brød ud, forlod flere af de udenlandske spillere den russiske liga, inklusiv Kvaratskhelia som vendte tilbage til Georgien og kom til Dinamo Batumi. Der var hos Dinamo Batumi at Kvaratskhelia virkelig adskilte sig fra konkurrencen. Kvaratskhelia scorede 8 mål og leverede 2 assist i 11 kampen for den russiske klub.

Efter at have mistet Mertens, Ruiz, Koulibaly og klubkaptajnen Insigne, lignede det en svær sæson for Napoli. Den syditalienske klub valgte dog at tage en chance og investerede 85 millioner kroner på Khvicha Kvaratskhelia. Det har siden vist sig at være en genistreg af “Gli Azzurri”. Napoli har udraderet konkurrencen og vil med stor sandsynlighed gøre en ende på deres 33 år lange mesterskabstørke. Meget af hyldesten burde gå til Khvicha Kvaratskhelia som har været exceptionel i denne sæson. Det er blevet til 13 mål og 15 assist siden han først trak i Napoli-trøjen.

Khvicha Kvaratskhelia er kun 22 år, men kan allerede kalde sig en af verdens farligste venstrekanter. Hans rejse til toppen af europæisk fodbold er kommet med raketfart og han ligner ikke en der taber hastighed. Kvaratskhelia fantastiske driblinger og sublime mål har gjort ham til en favorit blandt Napoli-fansene, som har døbt ham “Kvaradona”.

Mere om Khvicha Kvaratskhelia

Mere om Napoli

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik