Fodbold nyheder

Neymar frikendt for sag om bedrageri

Af Jonas Corap

Neymar og hans familie er blevet frikendt i en sag om bedrageri som havde kørt siden 2013.
Article image
En spansk domstol har frifundet Neymar i en sag om svindel vedrørende hans skifte fra Santos til FC Barcelona i 2013, hvor den brasilianske stjernespiller sammen med sin far og de tidligere præsidenter i Santos og FC Barcelona blev beskyldt af det brasilianske firma DIS for at have skjult oplysninger om transferbeløbet for skiftet.


Domstolen kom med en udmelding tirsdag, hvor de begrundede resultatet af retssagen:

- Det er ikke blevet bevist, at der var en falsk kontrakt eller, at der var en intention om at skade DIS.

Kendelsen kommer ikke som den store overraskelse efter beslutningen fra de spanske statsanklagere om at droppe alle anklager mod Neymar, hvor det til sidst kun var DIS’ advokater som fortsatte med at argumentere for deres sag.

Til at starte med ønskede DIS en dom på fem års fængsel for Neymar, men efter de spanske statsanklagere trak sig sænkede DIS deres krav til to og et halvt års fængsel.
Neymars far og mor blev også frifundet i sagen sammen med den tidligere Santos-præsident Odilio Rodrigues, samt de tidligere FC Barcelona bestyrelsesmedlemmer Sandro Rosell og Josep Bartomeu.

DIS som ejer en kæde af supermarkeder i Brasilien, havde angiveligt erhvervet sig rettighederne til 40 procent af Neymars næste transferbeløb i 2009, hvor de skulle have betalt Neymars familie cirka 6.650.000 kroner. DIS modtog angiveligt cirka 50,6 millioner kroner da han skiftede til Barcelona, hvilket var 40 procent af beløbet fra den først angivne salgsværdi på 126,5 millioner kroner, som Santos og Barcelona offentliggjorde prisen som. De blev dog beskyldt for at skjule beløbet som DIS mener er nærmere 610 millioner kroner.

Neymar kom til Barcelona da han var 21 år gammel, hvor hypen var massiv for spilleren, som allerede dengang blev betegnet som en af verdens bedste spillere. Han hjalp blandt andet klubben til en Champions League-titel og to LaLiga-titler.

Mere om Neymar

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik