B. Dia (41), F. Diedhiou (48), C. Dieng (84)
Philip Dar

Senegal slukker qatarske VM-drømme med sikker sejr

For blot anden gang i historien, ryger værtsnationen ud efter gruppespilsfasen.
Forud for VM-turneringen var der ikke mange, som troede på en stor sportslig succes for Qatar ved slutrunden. På trods af placering i øverste seedningslag ved lodtrækning, regnes de qatarske værter blandt slutrundens ringeste hold. Dette skulle de forsøge at modbevise i deres anden kamp mod Senegal efter nederlag i åbningskamp til Ecuador.

Senegal var favoritter til kampen og det viste sig også fra start af, hvor Senegal producerede de fleste og største chancer. Uden at imponere, var Senegal farligst, men flere gange skyldes det qatarske fejl i defensiven. Dette skulle også ende med at blive udslagsgivende kort før pausen, hvor et koks i Qatar-defensiven betød, at Boulaye Dia fik en kæmpe chance, som han flot smækkede i nettet og dermed bragte de afrikanske mestre foran.

Efter pausen, satte Senegal sig igen på kampen og kort inde i anden halvleg blev føringen fordoblet, da Famara Diedhiou kom højest på et hjørnespark og gjorde det sikkert til 2-0. Herfra skruede Qatar dog bissen på ud af det blå og flere store chancer blev brændt for et reducerende mål. Det lykkedes dog efter 78 minutters spil, da Mohammed Muntari kom først på et indlæg og flot headede den ind bag en chanceløs Edouard Mendy i Senegal-målet. De qatarske værter var på tavlen for første gang ved en VM-slutrunde, hvilket bragte stor glæde på lægterne.

Det fuldendte comeback indtraf dog ikke, da Bamba Dieng nettede til 3-1 efter 84 minutters spil, hvilket også blev kampens resultat.

Senegal spillede sig dermed ind i kampen om videre avancement, mens Qatar må siges at være færdige ved turneringen med nul point efter to kampe, mens alle andre hold i gruppen nu står med tre point.