ALT om VM

Fodbold nyheder

Top 10:
Spillere at holde øje med til VM

Af Kent Christensen

Det er selvsagt, at VM er spækfyldt med stjernespillere, der spiller i verdens største klubber til daglig. Her er ti ikke-danske-spillere man kan holde øje med til VM i Qatar.
Article image
Ritzau-Scanpix
Det er nu mere end fire år siden, at der sidst blev afholdt et VM i fodbold, men i dag begynder den absolut mest prestigefyldte fodboldturnering, hvor verdens bedste fodboldlandshold og spillere skal kæmpe om VM-pokalen og den ypperste ære.


De fleste af danskerne vil med al sandsynlighed rette deres opmærksomhed mod det danske landshold, men turneringen er selvsagt fyldt med andre topspillere. Her er ti spillere man bør holde øje med som fodboldfan:

1. Harry Kane, England
- Englands kaptajn har i gennemsnit scoret Ét mål per VM-kamp. Tottenham-stjernen mangler kun to landsholdsmål for at matche Rooney’s 53 mål som Englands topscorer gennem tiderne.

2. Robert Lewandowski, Polen
- Den 34-årige målmaskine har ikke sænket farten. Han har scoret 18 mål i sine første 19 kampe for FC Barcelona – efter at have forladt Bayern München i Tyskland, hvor han var topscorer i syv sæsoner i træk.

3. Lionel Messi, Argentina
- Paris Saint-Germain-stjernespilleren har vundet syv Ballon d'Ors i sin tid som fodboldspiller, og har slået nærmest alle tænkelige rekorder i sin tid hos FC Barcelona, hvor han kom til som 13-årig fra Argentina. Mange ser ham som værende den bedste fodboldspiller nogensinde, og det eneste han mangler i pokalskabet, er VM-trofæet, som han var millimeter fra at få i 2014, hvor Argentina tabte i finalen mod Tyskland. Nu er Messi 35 år, og meget tyder på, at VM i Qatar bliver sidste chance for at vinde VM-pokalen.

4. Kylian Mbappe, Frankrig
- Hvem er den næste Messi? Mbappe er i hvert fald en af kandidaterne. Det 23-årige stortalent har scoret 28 mål for Frankrig. Han er kendt for sin hurtighed, kreativitet og temposkift. Han har hjulpet PSG til fem franske ligatitler og spillede en nøglerolle, da Frankrig vandt VM i 2018.


5. Sadio Mane, Senegal
- Senegaleseren har scoret 120 mål i sine seks sæsoner i Liverpool og har sidenhen haft en imponerende debutsæson for Bayern München. Mane er i øjeblikket skadet og vil med al sandsynlighed misse et par kampe, men da han er Afrikas absolut bedste spiller og kom på andenpladsen til Ballon d'Or-nomineringen, bliver det spændende at se, om han kan føre Senegal til succes.

6. Virgil Van Dijk, Holland
- Van Dijk har til daglig rollen som Liverpools hovedperson i defensiven, hvor han flere gange har været med til at føre klubben til trofæer. Den hollandske forsvarsspiller må være desperat efter at føre Holland til succes til VM, da det hollandske landshold ikke kvalificerede sig sidst i 2018 og derudover aldrig har vundet turneringen, men fået hele tre andenpladser.

7. Pedri, Spanien
- Det 19-årige stortalent, er blandt de mange ’upcoming’-stjernespillere for Barcelona og Spanien. Pedri blev udnævnt som den bedste unge spiller i EM-2020, og han kan med al sandsynlighed få sit gennembrud til VM i Qatar.

8. Luka Modric, Kroatien
- Real Madrid-playmakeren, Luka Modric, er uden tvivl den bedste kroatiske spiller nogensinde også en af de bedste fodboldspillere i øjeblikket. På trods af, at Modric nu er 37 er han en yderst farlig spiller, der formår at kunne score mål samt skabe chancer til sine medspillere.

9. Cristiano Ronaldo, Portugal
- Stjernespilleren er nu 37 og har problemer i Manchester United, men der er ingen tvivl om, at han stadig er en af de farligste spillere foran mål. Ronaldo har scoret 117 gange for Portugal og elsker at spille på ’den store scene’, så det bliver i den grad spændende at se om han kan genfinde succesen i Qatar.

10. Neymar, Brasilien
- Han har flair, finesse og hurtighed. Han har scoret 75 mål for Brasilien. Han kan spille som angriber, kantspiller og på midtbanen. Han kan fra alle steder på banen med begge ben. Der er ikke meget Neymar ikke kan. Hvis Brasilien vinder deres sjette VM-titel, så har Neymar med al sandsynlighed spillet en stor rolle i succesen.

Relaterede artikler

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik