Fodbold nyheder

Top 10:
Spillere at holde øje med til VM

Af Kent Christensen

Det er selvsagt, at VM er spækfyldt med stjernespillere, der spiller i verdens største klubber til daglig. Her er ti ikke-danske-spillere man kan holde øje med til VM i Qatar.
Article image
Ritzau-Scanpix
Det er nu mere end fire år siden, at der sidst blev afholdt et VM i fodbold, men i dag begynder den absolut mest prestigefyldte fodboldturnering, hvor verdens bedste fodboldlandshold og spillere skal kæmpe om VM-pokalen og den ypperste ære.


De fleste af danskerne vil med al sandsynlighed rette deres opmærksomhed mod det danske landshold, men turneringen er selvsagt fyldt med andre topspillere. Her er ti spillere man bør holde øje med som fodboldfan:

1. Harry Kane, England
- Englands kaptajn har i gennemsnit scoret Ét mål per VM-kamp. Tottenham-stjernen mangler kun to landsholdsmål for at matche Rooney’s 53 mål som Englands topscorer gennem tiderne.

2. Robert Lewandowski, Polen
- Den 34-årige målmaskine har ikke sænket farten. Han har scoret 18 mål i sine første 19 kampe for FC Barcelona – efter at have forladt Bayern München i Tyskland, hvor han var topscorer i syv sæsoner i træk.

3. Lionel Messi, Argentina
- Paris Saint-Germain-stjernespilleren har vundet syv Ballon d'Ors i sin tid som fodboldspiller, og har slået nærmest alle tænkelige rekorder i sin tid hos FC Barcelona, hvor han kom til som 13-årig fra Argentina. Mange ser ham som værende den bedste fodboldspiller nogensinde, og det eneste han mangler i pokalskabet, er VM-trofæet, som han var millimeter fra at få i 2014, hvor Argentina tabte i finalen mod Tyskland. Nu er Messi 35 år, og meget tyder på, at VM i Qatar bliver sidste chance for at vinde VM-pokalen.

4. Kylian Mbappe, Frankrig
- Hvem er den næste Messi? Mbappe er i hvert fald en af kandidaterne. Det 23-årige stortalent har scoret 28 mål for Frankrig. Han er kendt for sin hurtighed, kreativitet og temposkift. Han har hjulpet PSG til fem franske ligatitler og spillede en nøglerolle, da Frankrig vandt VM i 2018.


5. Sadio Mane, Senegal
- Senegaleseren har scoret 120 mål i sine seks sæsoner i Liverpool og har sidenhen haft en imponerende debutsæson for Bayern München. Mane er i øjeblikket skadet og vil med al sandsynlighed misse et par kampe, men da han er Afrikas absolut bedste spiller og kom på andenpladsen til Ballon d'Or-nomineringen, bliver det spændende at se, om han kan føre Senegal til succes.

6. Virgil Van Dijk, Holland
- Van Dijk har til daglig rollen som Liverpools hovedperson i defensiven, hvor han flere gange har været med til at føre klubben til trofæer. Den hollandske forsvarsspiller må være desperat efter at føre Holland til succes til VM, da det hollandske landshold ikke kvalificerede sig sidst i 2018 og derudover aldrig har vundet turneringen, men fået hele tre andenpladser.

7. Pedri, Spanien
- Det 19-årige stortalent, er blandt de mange ’upcoming’-stjernespillere for Barcelona og Spanien. Pedri blev udnævnt som den bedste unge spiller i EM-2020, og han kan med al sandsynlighed få sit gennembrud til VM i Qatar.

8. Luka Modric, Kroatien
- Real Madrid-playmakeren, Luka Modric, er uden tvivl den bedste kroatiske spiller nogensinde også en af de bedste fodboldspillere i øjeblikket. På trods af, at Modric nu er 37 er han en yderst farlig spiller, der formår at kunne score mål samt skabe chancer til sine medspillere.

9. Cristiano Ronaldo, Portugal
- Stjernespilleren er nu 37 og har problemer i Manchester United, men der er ingen tvivl om, at han stadig er en af de farligste spillere foran mål. Ronaldo har scoret 117 gange for Portugal og elsker at spille på ’den store scene’, så det bliver i den grad spændende at se om han kan genfinde succesen i Qatar.

10. Neymar, Brasilien
- Han har flair, finesse og hurtighed. Han har scoret 75 mål for Brasilien. Han kan spille som angriber, kantspiller og på midtbanen. Han kan fra alle steder på banen med begge ben. Der er ikke meget Neymar ikke kan. Hvis Brasilien vinder deres sjette VM-titel, så har Neymar med al sandsynlighed spillet en stor rolle i succesen.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik