R. Ascone (45), A. Schjelderup (46), M. Diomande (69), A. Nagalo (83), W. Faghir (90)
I. Fossum (74)
Christian Bang Jensen

Suveræne FC Nordsjælland overvintrer på førstepladsen efter storsejr

FC Nordsjælland kan gå på vinterpause på en velfortjent førsteplads. Efterårets sidste kamp blev vundet på Right to Dream Park i Farum med 5-1 over kriseramte AaB.
I et forunderligt og anormal Superliga-efterår er FC Nordsjælland et af de hold, der har slået igennem med nogle helt store oplevelser. Og sådan en oplevelse fik de trofaste tilskuere på Right to Dream Park også søndag aften, da de kunne se de unge tigere på plastikgræstæppet løbe AaB over ende og vinde en sikker sejr på 5-1.

Holdet, der holder til i Farum, startede kampen bedst og var dominerende både på og uden bolden i første halvleg, men alligevel skulle man helt frem til tillægstiden for at finde kampens første mål. Midtbanedynamoen Mohamed Diomande sendte et lavt fladt indlæg ind i et tætpakket felt og her kunne forsvarsspilleren Rocco Ascone styre bolden i netmaskerne. 1-0-pauseføring til Superligaens førerhold, som med en sejr ville holde afstanden på tre point ned til Viborg på rækkens andenplads.

Bare 17 sekunder inde i anden halvleg var det FC Nordsjællands helt store profil i efteråret, norske Andreas Schjelderup, der satte gang i den kolde beton på Right to Dream Park med en scoring til 2-0. Det 18-årige stortalent modtog bolden helt fri i venstre side og kunne med sit gode højreben drible på tværs af banen, snyde fire AaB-forsvarer med en skudfinte og smadre bolden op i det lange målhjørne.

Aalborgenserne har modsat FC Nordsjælland haft et jammerligt efterår, og nordjyderne ligger i øjeblikket til en faretruende nedrykning, der kan få alvorlige konsekvenser for klubben. Efter 69. minutter af kampen i Farum satte det rødklædte hjemmehold endnu et søm i AaBs kiste, da Mohamed Diomande satte en kontra i gang efter en dødbold i FC Nordsjællands ende af banen. Bolden blev sendt modsat til Ernest Nuamah, der sendte bolden tilbage i hovedet på sin landsmand, der pandede bolden i mål til 3-0.

AaB fik lidt at varme sig på, da norske Iver Fossum med et kvarter igen reducerede til 3-1, men den scoring fik desværre en negativ effekt for AaB, da den tændte op i de unge kometer fra Nordsjælland. Først var det Adamo Nagalo, der gjorde det til 4-1 inden Wahid Faghir sendte bolden i netmaskerne til slutresultatet 5-1.