Fodbold nyheder

Braithwaite:
Klubberne skal også stå til ansvar

Af Nicklas Calvert

Martin Braithwaite fortæller om sin turbulente sommer.
Article image
Ritzau-Scanpix
Efter en grim transfersaga endte Martin Braithwaite, på transfervinduets sidste dag, med at skifte til FC Barcelonas lokalrivaler, Espanyol. Den spanske presse havde igennem hele sommeren skrevet, hvordan Braithwaite skulle have været grådig og afvist en masse tilbud, før valget faldt på Espanyol. Men han mener, at klubberne også skal stå til ansvar, når de vælger at presse spillere ud af klubben.


- Os spillere bliver ofte hængt ud, når man gerne vil tvinge en transfer igennem. Blandt andet af klubbens fans, bliver man hængt ud, fordi man gør ting, som de ikke er enige i. Omvendt hvis klubben gerne vil have spillere videre, så skal det være på samme måde. Sådan er det nogle gange. Fodbold er en sjov verden.

Siger Martin Braithwaite til pressen der mødte op i landsholdslejren i Helsingør tirsdag formiddag, forud for danskernes møde mod Kroatien på torsdag. Han uddyber


- Jeg kan kun smile af det. Der foregår en masse ting bag kulissen, som folk ikke altid ser. De ting som folk læser og reagerer på, er ikke altid sandheden. Man kan altid kun smile af, at folk ikke har det rigtige billede af, hvad der i princippet sker.

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, kommenterede også på Braithwaites situation


- Jeg bryder mig ikke om spillere, som forsøger at tale sig ud af kontrakter. Men jeg bryder mig heller ikke om klubber, som forsøger at gøre det samme med nogle kontrakter, som de selv har indgået med spillere.


Den 31-årige landsholds-angriber har indtil videre spillet tre kampe og scoret to mål i sin nye klub, Espanyol, hvor danskeren har kontrakt til sommeren 2025.

Mere om Martin Braithwaite

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik