Daniel Fisker

Fremtidens mand i Barcelona er bitter

FC Barcelonas forsvarstalent Ronald Araújo har for øjeblikket et horn i siden på Barca – og på blandt andre Andreas Christensen.
Ronald Araújo er tilsyneladende en vigtig del af de planer om at genopbygge FC Barcelona, som Xavi i øjeblikket er godt i gang med at føre ud i livet. Derfor arbejdes der tilsyneladende på en kontraktforlængelse, selvom den 23-årige forsvarsspiller først har kontraktudløb i sommeren 2023.

Noget kunne dog tyde på, at der er kurrer på tråden i forhold til at nå til enighed om en ny kontrakt. Der svirrer ganske vist rygter om, at Barca har givet Araújo talrige kontraktilbud, men det lader ikke til at være tilfældet. Den spanske avis Sport mener at vide, at der hidtil kun har været tale om ét enkelt tilbud.

Barca og Araújo var ifølge Sport langt fra hinanden, da forsvarstalentet fik sit første – og hidtil eneste – tilbud om en kontraktforlængelse. Araújo tjener efter sigende knap 25 millioner kroner om året i øjeblikket, og den unge forsvarsspiller er nu – ifølge Sport – irriteret over, at klubben vil betale dobbelt så meget til nye forsvarsspillere.

Transferrygterne kunne tyde på, at Barca pønser på at gå på rov i Chelsea, når sæsonen er slut. Danske Andreas Christensen og Antonio Rüdiger står tilsyneladende højt på den catalanske storklubs ønskeliste, og Barca er tilsyneladende villig til at betale dyrt for Chelseas forsvarsduo – for dyrt for Araújo.

Rüdiger forlanger efter sigende en årsløn på 52 millioner kroner, hvis han skal skrive under på en kontrakt med FC Barcelona, og man må formode, at ”AC” kan se frem til en løn, som er markant større end den, Araújo indkasserer i øjeblikket, hvis danskeren skifter til Camp Nou efter denne sæson.

For knap en måned siden rapporterede Sport, at Araújo først vil acceptere en ny Barcelona-kontrakt, når klubben er villig til at tilbyde ham den samme løn, som en eventuel forsvarskollega kan se frem til. Ikke desto mindre fortsætter forhandlingerne mellem Barca og Araújo tilsyneladende i næste uge – fordi Xavi tilsyneladende er desperat efter at beholde ham.