Fodbold nyheder

La Liga – overhalet af Premier League?

Af Torsten Brix

De spanske storklubber er i store problemer…

Article image
Ritzau-Scanpix

Der skulle ikke mere end en pandemi til, før spansk fodbold blev sænket og tog voldsomt meget Middelhavsvand ind. For den sydeuropæiske fodboldøkonomi – og især i Spanien – hænger i laser, hvilket bliver udstillet ved de to normale giganter Real Madrid og Barcelona. ”De to tårne” i spansk fodbold er presset og sender ikke længere penge ned igennem systemet ved at købe spillere ind hos de andre La Liga-hold.

Billedeligt talt så er La Liga blevet spist af en sulten Premier League-løve fra nord, hvilket blev udstillet i sommerens Champions League-finale, hvor Chelsea slog Manchester City. Her var der ingen Real Madrid, Barcelona eller for den sags skyld heller ingen Atletico Madrid.

Kigger man nærmere på sæsonstarten i La Liga, bliver Real Madrid og Barcelonas nuværende krise udstillet, da begge hold har spillet uafgjort imod henholdsvis Levante og Atletico Bilbao. Ikke voldsomme resultater men alligevel nok et billede af de to storholds deroute. Det største billede er naturligvis, at Barcelona ikke havde økonomisk råderum til at forlænge kontrakten med deres klubikon Lionel Messi.

Den manglende kontraktunderskrivelse er blot nok et billede på en tendens, der har været igennem flere år i Barcelonas transfervinduer. Pengene for salget af Neymar er brugt på blandt andet køb af skuffelserne - Philippe Coutinho, Antoine Griezmann og Ousmane Dembele. Sidenhen har indkøbene været mere sparsomme, og den eneste trøst i Barcelona er, at gigantiske talenter som Pedri, Ansu Fati og Riqui Puig lyser op over Camp Nou, ligesom Ilaix Moriba, Ronald Araujo og Oscar Mingueza kan komme til.

Real Madrid har de henover sommeren mistet deres centrale forsvar, da klublegenden Sergio Ramos er taget til PSG – ligesom Messi – og Raphael Varane tog til netop Premier League. Dette kan vel ikke være for, at Real Madrid vil frigive plads i lønningsbudgettet til selveste Kylian Mbappe?

I sommer skrev Indkast.dk i disse linjer – i artiklen Real Madrid 1-2-3 at ”Konge-klubben” var nødt til at rydde voldsomt ud i truppen, hvilket i den grad er sket, efter Martin Ødegaard og Brahim Diaz har forladt klubben sammen med selveste Ramos og Varane, imens den gratis David Alaba er den eneste nye spiller i Real Madrid.

Så Carlo Ancelotti skal i gang med at lave en Real Madrid version 2.0 – ligesom Diego Simone har været i gang med over de sidste par sæsoner i Atletico. Måske bliver La Liga tættere end længe set og måske, hvor et hold som Lopeteguis Sevilla kan blande sig i mesterskabskampen?

Alt virker åbent… efter en pandemi startede det kaos, som La Liga befinder sig i. Flere af klubberne var økonomisk pressede, inden verdenssituationen ændrede sig, men det er intet imod nu, hvor Premier League har overhalet Li Liga…

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik