S. Heung-Min (19), T. Alderweireld (81)
A. Lacazette (16)
Torsten Brix

Tottenham vinder North London-derby

Rystende forsvarsspil af Arsenal gav Tottenham sejren i bedste Jose Mourinho-stil.
Igennem de sidste 25 år har enten Arsenal eller Tottenham været en fast del af toppen i Premier League, men inden søndagens opgør var de to London-hold placeret som nummer otte og ti. Opgøret blev spillet i et tempo og med en kvalitet, der var højere end til midten af Premier League – især i første halvleg. For eksempel lavede Alexandre Lazacette kampens første mål med et utrolig kraftfuldt langskud. Se målet her:

Med en sejr kunne Arsenal vinde tre udekampe i træk, hvilket ville være første gang i 21 måneder. En af forklaringerne på dette skyldes i den grad rekordmange uafgjorte og i mange af disse har Arsenal lavet store forsvarsfejl og ofte med en rolle til David Luiz. Sådan var det også imod Tottenham, men denne gang var brasilianeren næsten uskyldig, idet afleveringen fra Sead Kolasinac var elendig. Det gav Tottenham-angriberen Son Heung-Min en friløber, som han afsluttede med et flot tjip over Arsenals reserve-keeper Emiliano Martinez.

Martinez stod en god kamp og reddede efter gange Arsenal, men var chanceløs da Toby Aldersweireld headede et hjørnespark ind til slutresultatet 2-1. Generelt valgte Jose Mourinho i anden halvleg total boldbesiddelsen til Arsenal, men det blev ikke til ret mange chancer.

Udover målene havde begge hold flotte afslutninger på træværket og næsten samme sted. I første halvleg ramte Ben Davies overliggeren efter et flot langskud, mens Pierre-Emerich Aubemeyang i anden ramte efter et hurtigt aftræk. Så det sluttede med en 2-1-sejr til Tottenham - i bedste Jose Mourinho stil…