Fodbold nyheder

Top 5: Bedste Ajax-produkter

Af Jakob Hansen

Ajax har igennem årene været kendt for deres evne til at udvikle spillere fra en ung alder. Vi har lavet en top 5 over de bedste af slagsen.
Article image
Ritzau-Scanpix
Ajax har altid været berømt for deres fabelagtige talentarbejde. Vi har her samlet de fem største stjerner produceret af klubbens ungdomsakademi. På top 5-listen blev der ikke plads til spillere som Wesley Sneijder, Patrick Kluivert, Frank de Boer, Christian Eriksen og Rafael van der Vaart, hvilket viser lidt om det ekstremt høje niveau.5. Edgar Davids
Edgar Davids er en af de mest ikoniske fodboldspillere nogensinde. Det skyldes blandt andet hans genkendelige look med beskyttende briller og dreadlocks, men så sandelig også hans evner på en fodboldbane. Davids kom til Ajax som 12-årig i 1985, og fik sin debut for klubbens førstehold i 1991. Han vandt Champions League med klubben i 94/95, hvorefter han spillede for klubber som Milan, Juventus, Barcelona og Inter. Edgar Davids fik 74 kampe i den orange landsholdstrøje.


4. Dennis Bergkamp
En af de mest elegante angribere i historien er Dennis Bergkamp. Han blev født i Amsterdam og sluttede sig til Ajax ungdomsafdeling i en alder af 11 år. Den daværende Ajax-træner Johan Cruyff gav ham debut på førsteholdet i 1986, og Bergkamp etablerede sig hurtigt som fast mand i klubbens angreb. I 1993 skiftede han til Inter, inden han i 1995 røg til Arsenal, hvor han også sluttede sin karriere i 2006. Inden da vandt Bergkamp tre mesterskaber med Arsenal, og scorede 37 mål i 79 kampe for det hollandske landshold.


3. Clarence Seedorf
Clarence Seedorf var en af 90'ernes helt store stjerner i fodbolderuopa. Midtbanespilleren kom til Ajax i en tidlig alder, og fik hele sin fodboldopvækst i klubben, inden han i 1992 fik sin førsteholdsdebut i en alder af 16 år. I 1995 blev Seedorf solgt til Sampdoria, og spillede efterfølgende for klubber som Milan, Real Madrid og Inter. Han vandt blandt andet Champions League fem gange i sin fodboldkarriere, hvoraf den ene var med Ajax i sæsonen 94/95. Han nåede at spille 87 landskampe for Holland.


2. Frank Rijkaard
En af de største legender i Ajax-historien er uden tvivl Frank Rijkaard. Ajax-legenden blev født i Amsterdam, og fik sin debut for Ajax førstehold som 17-årig i 1980. Han nåede at spille 261 kampe for klubben over to omgange, hvor det blandt andet blev til en Champions League-titel samt fem hollandske mesterskaber. Rijkaard spillede desuden fem sæsoner i Milan, og havde derudover kortere perioder i Sporting og Real Zaragoza. Han fik 73 landskampe for Holland, hvor det blev til et europamesterskab i 1988.


1. Johan Cruyff
Den største hollandske fodboldspiller nogensinde er Johan Cruyff. Han blev født lige efter 2. verdenskrig i 1947 blot få minutters gang fra Ajax stadion, og tilsluttede sig klubbens ungdomsafdeling i en alder af 10 år. Cruyff fik sin debut for Ajax i 1964, hvor han spillede med stor succes i ni år, og vandt blandt andet datidens svar på Champions League tre år i streg. I 1973 røg han til Barcelona, hvor han dengang blev den dyreste fodboldspiller i historien. I hans første sæson i Spanien var han med til at vinde Barcelonas første mesterskab i 14 år. Cruyff nåede at blive kåret til Europas bedste fodboldspiller tre gange (1971,1973 og 1974), inden han i 1984 satte fodboldstøvlerne på hylden.

Mere om Ajax

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik