Fodbold nyheder

Shinji Kagawa – drømmen startede i 2009

Af Torsten Brix

Kan Manchester United-skuffelsen Shinji Kagawa levere til VM? Efter han er tilbage i Dortmund.
Article image
Ritzau-Scanpix
Hvis man spoler tiden tilbage til sommeren 2009, og man fortalte Shinji Kagawa, at han stod overfor at skulle spille for Dortmund og Manchester United samt lave et VM-mål, ville den lille japaner med garanti have rystet på hovedet. På daværende tidspunkt rodede Kagawa nemlig rundt i den anden bedste række i hjemlandet Japan. Men trods dette skete det hele for hurtigløberen, som Indkast.dk har kigget nærmere på.


Kagawa er født i den lille japanske by, Kobe. Fem år efter fødslen indledte Kagawa sin rejse mod toppen af professionel fodbold, da han startede sin karriere i Marino Football Club. Herfra gik turen over Kobe NK FC og FC Miyagi Barcelona, før han skrev under på sin første professionelle kontrakt i klubben, Cerezo Osaka.

Som blot 17-årig blev Kagawa hurtigt stamspiller i klubben, og i hans andet år i klubben blev han rækkens topscorer med 27 mål i 44 kampe. De flotte præstationer gjorde, at Kagawas navn bredte sig til Europa. I august 2010 blev han hentet til Dortmund af Jürgen Klopp for under tre millioner kroner.

Kagawas landsholdkarriere startede i 2008, hvor han fik sin debut på det japanske A-landshold, men i 2010 var han ikke at finde i den japanske VM-trup, hvilket skabte stor røre i hjemlandet. I 2011 tog han dog sin personlige revanche, da han var nøglefigur på det japanske hold under Asian Cup, hvor han for alvor slog sit navn fast. Siden har Kagawa været en fast del af det japanske landshold.

Det første ophold i Dortmund gav en solid fremgang, da han allerede i sin første sæson blev udvalgt til 'Årets hold' i Bundesligaen, og det til trods for at han faktisk missede halvdelen af sæsonen grundet en skade. I Kagawas første sæson i Dortmund vandt holdet, til stor overraskelse for mange, det tyske mesterskab foran Bayern München. Kagawa fandt ind i et eminent samarbejde med Robert Lewandowski, og de to blev hurtigt frygtet i hele Tyskland.

I Dortmund spillede Kagawa 10'er-rollen bag Lewandowski, og her var den vævre japaner en evig trussel med sit forudseende blik for spillet og de umulige afleveringer, som kunne rive ethvert forsvar til atomer.5-2 over Bayern München
Anden sæson i Bundesligaen blev endnu en succeshistorie for Kagawa, som sammen med resten af Dortmund-holdet genvandt det tyske mesterskab – og den tyske pokaltitel efter holdet havde udspillet Bayern München i en fantastisk finale på det Olympiske Stadion i Berlin. Kagawa bragte Dortmund foran 1-0, og herfra kiggede 'de gule' sig ikke tilbage – Dortmund bankede Bayern 5-2.

Det var Kagawas kroning af en fantastisk sæson, som allerede fra januar havde medført bred interesse fra nogle af Europas største klubber – heriblandt Manchester United.

I sommeren 2012 skiftede Kagawa til Manchester United, men det blev aldrig helt godt på Old Trafford. Kagawa kunne ikke ramme samme tårnhøje niveau som i Dortmund-dagene, og to år efter vendte han ”hjem” til Dortmund og fik den gule trøje på igen med ”nr. 7” på ryggen.

Til VM2018 havde Kagawa dog nr. 10 på ryggen, da han var en af målscorerne i den - højst overraskende – sejr til Japan over det stjernespække hold fra Colombia. Det lå ikke i kortene tilbage i 2009…


Mere om Zaragoza

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik