ALT om VM

Fodbold nyheder

Hirving Lozano - ”El Chucky”

Af Kasper Duelund Jensen

Hirving Lozano har alle forudsætninger for at blive et vaskeægte VM-hit. Indkast.dk tager dig med tættere på Mexicos unge guldfugl.
Article image
Ritzau-Scanpix
Næsten alle mexicanske fodboldspillere render i dag rundt med et øgenavn, som de blev givet under deres barndom. Anderledes forholder det sig ikke med Hirving Lozano, der skal forsøge at guide Mexico til VM-succes i Rusland.


Legenden har det, at Lozano som ungdomsspiller fandt stor glæde i at skræmme sine holdkammerater fra vid og sans, når holdet var afsted til stævner. Det gjorde han ved at gemme sig under sin seng for derefter at springe frem i et overraskende øjeblik. Holdkammeraterne fandt til sidst ingen anden udvej end at sammenligne Lozano med dukken ”Chucky”, der første gang figurerede i gyserfilmen Child's Play fra 1988, hvorfor han siden da er blevet refereret til som ”El Chucky”.

Succes fra første kamp i Pachucha
Det er ikke kun under sengen, at Lozano har formået at virke skræmmende. Det kan hans modstandere fra de senere år på grønsværen skrive under på. Det hele begyndte tilbage i 2014, hvor han fem minutter inde i sin debut for Pachucha scorede sit første seniormål i karrieren. Lozano var stadig kun 18 år, men hans debut var så overbevisende, at han i resten af sæsonen blev belønnet med en fast plads på førsteholdet.

Tre år senere fik Lozano så den ultimative oplevelse med opholdet i Pachucha, da det lykkedes ham og holdkammeraterne at vinde CONCACAF Champions League med en 2-1-sejr over Monterrey i finalen. Lozano selv scorede undervejs otte mål i otte kampe og spillede derfor en vigtig rolle på vejen mod pokalen.

Har taget Æresdivisionen med storm
Efter triumfen med Pachucha stod flere europæiske storklubber klar med en kontrakt til Mexicos unge guldfugl. To af dem var Manchester City og Manchester United, men mens alle regnede med, at Lozano var på vej til det nordvestlige England, så overraskede han ved i stedet at skifte til hollandsk fodbold.

PSV Eindhoven fik hans underskrift på en kontrakt, der gælder frem til 2023, og det glædede naturligvis klubbens sportsdirektør Marcel Brands. Han gav kort efter købet følgende udtalelse:


- Jeg er glad for, at det endelig lykkedes. Vi har brugt mere end seks måneder på denne transfer, og der var brug for noget kreativitet for at få den i hus.

Man kan et år senere godt forstå, hvorfor PSV gjorde så meget for at få hentet Lozano til Philips Stadion. Den 22-årige mexicaner har simpelthen taget Æresdivisionen med storm. Det vidner et hollandsk mesterskab, 17 mål og en 5.-plads på topscorerlisten selvfølgelig om. Men målene har langt fra været det eneste, som Lozano har imponeret de fodboldglade hollændere med. Han har nok så vigtigt vist sig at være underholdende i sin måde at spille fodbold på, for i Æresdivisionen er det en dyd, der bliver lagt ekstra meget vægt på. Lozano har helt præcist brugt den overståede sæson på at være hurtig, udfordrende og teknisk stærk – tre egenskaber, der nu også skal bære Mexico langt ved VM.

Mexicos VM-håb
Det har i mange år været svært at pege på en klar stjerne på Mexicos landshold. Javier ”Chicharito” Hernández har vel været tættest på at have denne status, men han er alligevel ofte blevet overgået af det samlede fællesskab, som i de sidste mange VM-slutrunder har været udslagsgivende for gode mexicanske præstationer. Mexico har seks gange i træk været repræsenteret i VM's ottendedelsfinaler, og det har ikke været på baggrund af individuelle kvaliteter.

Individuelle kvaliteter er dog netop det, som Lozano besidder. Han giver med andre ord en helt ny dimension til mexicansk landsholdsfodbold, og det skal derfor blive spændende at se, hvordan han kommer til at klare sig i Rusland. Én ting er sikkert. Den lille troldmand fra PSV er blevet skudt i stilling som Mexicos VM-håb.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik